Lenze Polska
3 108 6 1

Opinie o Lenze Polska

:-)

Nie jesteśmy kwita i nie będziemy dopóki nie naprawisz swoich błędów...

Ok

Przypinano mi jeszcze dziś o sposobie manipulacji jakich zostałem poddany by mnie (usunięte przez administratora). Brak słów ,świństwo najwyższej klasy... Nie potraficie w cywilizowany sposób współpracować, zapominacie o zwykłej najprostszej uczciwości... Wytykacie czyjeś maleńkie błędy by kraść. Dla mnie ten zakład powinien być zamknięty przez takie działania.

Ok

Cóż można dodać do tych komentarzy... Taka atmosfera niepewności i braku zaufania długo przed wypadkiem była... Wszystko przez brak uczciwość ze strony ludzi na górze w tym zakładzie mówię o Lenze Tarnów... Tak doceniają pracowników produkcji którzy mają inne poglądy lub nie są za Panem detektorem czyli mobbing, poniżanie a co gorsza Ci ludzie zrobili najwięcej dla rozwoju tej firmy i tak ich docenili....Ja ze swojej strony chce podziękować Panu S... za to jak w perfidny sposób mnie wykorzystał i okradł chce żeby Pan wiedział o tym że mam tego świadomość... Pan by pewnie takiego człowieka zabił... A ja zostawię wszystko czasowi ale nie zapomnę... To jakim jest Pan człowiekiem i zarządzającym zakładem świadczy to co zrobił Pan i w jaki sposób z brygadzistami... No ale świadczy to o Pana inteligencji... mam na myśli to że najprostszym jest dostrzec błędy kogoś a nie swoje. A jeszcze trudniej takie błędy naprawic... Cóż życie można by rzec... Przykro ale są tacy ludzie... Więc dziękuję jeszcze raz za uświadomienie i nie chce mieć nic z wami ani z tym zakładem wspólnego.

Nick

To co wydarzyło się już jakiś czas temu i ciągnie się do tej pory....Jest całkowitym niesmakiem. Jak wiekszosc z Was sie domysla chodzi o słynny wypadek którego brzemię da się odczuć na fabryce. Pracownicy czują się nie pewni czy komuś można jeszcze tu zaufać. Klimat całkowicie się popsuł. Sprawa trwa już dłuższy czas i wszystko obrocilo/obrocili się przeciwko temu kto jak zwykle jest najnizej w hierarchii. To bardzo przykre. Tak nie powinno być. Wszystko dzięki kultowi pieniądza, znajomości lizustwie. Mam obrzyd i wstręt że tak się w tej firmie dzieje dbając o 'dobre imię firmy' za wszelką cenne mimo wszystko byle być czystym. Przykre.

hokuspokus

Orientuje się ktoś jak wygląda praca w biurze?

Krystyna
@hokuspokus 05.11.2018 11:08

A jakie stanowisko Cię konkretnie interesuje w firmie Lenze Polska? I jakie aspekty związane z zatrudnieniem chciałabyś poruszyć na forum? Zachęcam do rozwinięcia wpisu.

anonim

(usunięte przez administratora)

bratalbert

A kto by chciał tam pracować? Zakład ładny, maszyny spoko a atmosfera jak w kołchozie.

Mnich
@bratalbert 20.09.2018 14:15

Jeżeli przychodzisz do pracy by wypić kawkę i zapalić cygara, to nie ma się co dziwić, że krzywo patrzą na takie osoby :), a przyjęcia, z tego co wiem to nadal są, z resztą wystarczy sprawdzić oferty pracy...

bratalbert
@Mnich 22.09.2018 09:14

Kawka i 'cygar' to mi się kojarzy raczej z biurem :D

Cwaniak;) pozdrawiam uczciwych

Nie warto nic pisać na tym forum a tym bardziej inwestować w tą firmę swojego czasu, zaangażowania czy pieniędzy!!! Firma wykorzystuje nieświadomych ludzi doszczętnie!!! Pomagają!!?? ale nie za darmo upatrując w tym swoją korzyść!!!! Ale przekonają się jak działa wolny strzelec...Lepiej szukajcie nowej pracy!!! Co Drogi Panie S...!!! Czy tak się robi ?? Przez fundację !!!!!!! Wyrób sobie swoją markę a nie korzystaj z mojej !!!!!! Pozdrawiam inteligentnych ludzi którzy nie kradną i nie dają sobą manipulować i przykro mi ale wiecie czy PiS czy PO nie ma różnicy tak samo kradną!!!! Ktoś powie "dobro wspólnoty jest ważniejsze od jednostki"!!!! Tylko zapominają o tym, GDYBY NIE JEDNOSTKI, NIE BYŁO BY WSPÓLNOTY". to mój przekaz i na koniec posłuchajcie!!! POZDRAWIAM UCZCIWYCH!!! http://www.youtube.com/watch?v=fdO59PaGgsI http://www.youtube.com/watch?v=7H1rZrqM9ss

anonymous

Sensem wiary jest bezgraniczna ufność , a sensem wiedzy są dowody. Wiara jest tam gdzie nie ma dowodów. A wiedza tam gdzie są dowody. Każdy popełnia błędy zostawiając dowody. Różnica polega na tym że jedni popełniają błędy nieświadomie poprzez wykorzystanie podświadomości i są za nie karani a Ci którzy wykorzystywali, manipulowali i krzywdzili świadomie...!!?? Nie ma miejsc dla takich ludzi na tym świecie!!! Już ja o to zadbam.... Zadajmy sobie pytanie... Czy warto budować dla ludzi cokolwiek skoro większość i tak Cię wykorzysta dla własnych celów!!!

Andrzej

Firma ma dobra opinię jako pracodawca. Może ktoś podpowie czy prowadzą aktualnie rekrutacje? Jaką umowę proponują?

anonymous

,,Największą sztuką jest przejść przez piekło i nie stać się diabłem" "Ludzie mają życie za coś święte­go, wy­daje im się, że jest to ich je­dyna szan­sa i muszą je dob­rze wy­korzys­tać, zro­bić na wszys­tkich wrażenie...A ja uważam, ze to jest za­led­wie krótki przys­ta­nek w drodze do życia po śmier­ci. To ta­ki mały spraw­dzian, żeby zo­baczyć jak radzi­my so­bie z rzeczywistością. " to do Pana S. i reszty ekipy... A i jeszcze jedno panie S. Nie ten jest mądry , kto wiele spraw umie , lecz kto złe od dobrego rozeznać rozumie.

Misiu

Nie mogę uwierzyć że pracownicy żyją aż w takim strachu że nie piszą swoich uwag i nie wypowiadają się na temat kierownictwa bo na firmę nie mogą narzekać ponieważ sami zbudowali tą firmę... Ale tak to jest jak technologia trafia w ręce idioty i nie potrafi jej mądrze wykorzystać.... Szacunek zdobywa się inteligencja... A nie zastraszaniem!!!! Już Cyceron wiedział " Doświadczenie jest najlepszy nauczycielem". A o takim Panu jak Pan S. I jego ekipa krótko i na temat (usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora)

anonymous

"Bardzo późno zdobywamy się na odwagę wiedzenia tego, co wiemy." Albert Camus "Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna." Zapamiętajcie

Misiu

Firma bardzo ok oprócz tego że wykorzystuje i traktuje pracowników jak zwierzęta. Dlaczego Ok-Pani chyba nie jest świadoma tego że pracownicy zbudowali tą firmę. Nawet Ci którzy już w niej nie pracują zostawili sporo czasu,pracy i serca a na końcu zostali zmieszani z błotem przez polityczne powiązania ponieważ nie da się ich kupić. Kiedyś ktoś powiedział "Mogę być bardzo wściekły na to, czego nie mam, albo bardzo wdzięczny za to, co mam". Pozdrawiam

Weronika

@Waldi, @Igor, widzę, że jesteście zadowoleni z pracy w Lenze Polska. Może wymienicie zalety pracy w tym miejscu? @ojciecdyrektor, niestety Twój komentarz niewiele mówi o pracy w Lenze. Jeśli jesteś pracownikiem w tej firmie to proszę podaj więcej informacji o warunkach zatrudnienia lub o atmosferze pracy.

Waldi

Dobra firma zawsze znajdzie dobrych pracowników. Komu nie odpowiada może odejść!!

pimpek
@Waldi 17.05.2018 11:26

Jaki dobry pracownik chce przyjść tam pracować? Trzeba się szanować. Praca na 3 zmiany i pieniądze jak w lidlu na kasie. Tylko w lidlu przynajmniej podnoszą płace. Obróbka precyzyjna za marne grosze. Właśnie odszedlem bo mi nie odpowiadało. Łby sobie pourywajcie za tą najcudowniejszą firmę. Pozdrawiam

Igor

Może zacznijcie doceniać, że pracujecie w dobrej firmie! Idealnych nie ma

zenekbzdenek
@Igor 22.04.2018 17:33

Kolega widzę z poczuciem humoru. Masz rację, lepiej pożartować niż się wkurzać :)

Weronika

@Pracownik, na forum może wypowiadać się każdy - również umieszczać krytykę wobec firmy, o ile jest przemyślana, merytoryczna i napisana w sposób kulturalny. Dawno już nikt nie wypowiadał się na wątku na temat tego jak pracuje się w Lenze Polska. Macie jakieś opinie? Czy coś się zmieniło? Wcześniej @brygadzista pisał że firma daje darmowy posiłek w soboty i atrakcyjny dodatek za pracę w weekendy. Czy tak jest dalej?

ojciecdyrektor
@Weronika 20.03.2018 09:02

Pani, szkoda gadać :D

Mario

Nie narzekajcie tyle na pracę tutaj. Bo nas tez kiedys zaobraczkują heh http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,24,0,2397464.html?src01=6a4c8&src02=facebook_finanse

bigcycu
@Mario 02.02.2018 05:55

Spoko, to pewnie tylko kwestia czasu :)

Pracownik

W każdej firmie mogą zdarzyć się trudne momenty. Dobrzy pracownicy nie mają zwyczaju skarżyć się na forum!!

buźka
@Pracownik 10.01.2018 20:05

WTF? Proszę nie piszcie takich bzdur. Bo jeszcze ktoś jest skłonny w to uwierzyć i w ogóle przestanie komentować. Jak nie narzekać na forum to gdzie? Gdyby wszyscy którzy narzekają w pracy komentowali na forum to było by tu grubo bo jest o czym pisać. Także nie płaczcie że ktoś się skarży.

Mechaniczny

„Gdybyś włożył jedną dziesiątą energii, jaką wkładasz w narzekanie, w rozwiązanie swojego problemu, byłbyś zaskoczony, jak dobrze mogą wyglądać sprawy… Narzekanie nie sprawdza się jako strategia. Mamy ograniczony czas i energię. A każdy czas spędzony na marudzeniu nie zbliża nas do osiągnięcia naszych celów. I nie czyni nas szczęśliwymi” Randy Paulsch

brygadzista
@Mechaniczny 06.11.2017 12:31

Zgadzam się w pełni z ,,mechanicznym,,. jak widać narzekają te osoby co już nie pracują. Buhahah.!!! i nie wiedzą nic o firmie. Wszyscy wiemy że firma nasza rozwija się w pełni i co roku są inwestycje, teraz budujemy nowa halę produkcyjną i tak jak napisał kolega ,,obiektywny,, wszystko idzie co roku ku dobremu. Wszystkie punkty zostały opisane. Dodatkowo do tego jeszcze firma daje darmowy posiłek za sobotę i specjalny BONUS ZA KAŻDY WEKEND dla każdego pracownika który pracuje w sobotę czy w niedzielę!!

Kolo2
@brygadzista 07.11.2017 13:27

Nie narzekają bo się boją

byly pracownik kołchozu

jakżesz sie ciesze ze zwolnilem sie z tego zakladu....to co teraz czytam a przede wszystkim słysze od kolegów ktorzy tam jeszcze pracuja nie napawa opytmizmem i utwierdzilo mnie w przekonaniu ze podjalem najlepsza decyzje na dana chwile jak i na dalsza swoja przyszlosc. Cała ta smietanka nierobów jak i lizusów czyt. bracia M ( kto pracuje ten wie o kogo chodzi ) to cyrk i zaklamanie typowe dla takich kołchozów ktore zatudniaja po kilkuset pracownikow. Kierownictwo jesli chodzi o nie ktorych bardzo spoko, jednak sa tłamszeni za bycie fair i wymuszana byla na nich presja, domniemywam ze teraz jest z tym gorzej ale moge sie mylic. Nie polecam, chyba ze chcesz zrobic sobie doswiadczenie i pojechac za granice lub masz ambicje zarabiac 2 tys na reke, na trzy zmiany bez wiekszych perspektyw na lepsze jutro. Pozdrawiam.

Operator

Ostatnio był wypadek w Lenze - posrednio z winy pracodawcy gdyż klatka robota miała wyłączone zabezpieczenie wyłączenia w momencie otwarcia bramki, operatorka weszła nie spodziewała się że robot ruszy i ja przygniotl. Szkoda poszkodowanej ale przede wszystkim nie rozumiem jak dyrektor i jego kierownicy mogli dopuścić do takiego łamania zasad BHP !!! Widocznie nie dorośli jeszcze do swiatowych standardów bezpieczeństwa pracy...

oldman
@Operator 08.12.2017 22:20

Jak stare przysłowie mówi, dzban wodę nosi dopóki się ucho nie urwie. Teraz pewnie nagle zaczną zwracać uwagę na odkręcone 'zamki' w drzwiach maszyn czy inne niesprawne zabezpieczenia. Dawno tam już nie pracuje ale zakładam że taka teraz paniki nastąpi. Życzę powrotu do zdrowia poszkodowanej osobie.

BHP
@Operator 08.12.2017 22:20

Dodam, że to pracownica weszła w miejscu, które nie było przeznaczone do wejścia, a nie z winy pracodawcy. Szanowni Państwo, dodać należy, że brygadziści olali sprawę i sobie demontowali śruby zabezpieczające i pozwalali na takie samowolne wejścia swoim pracownikom, czyli inaczej mówiąc narazili swoich pracowników na zagrożenia utraty zdrowia. Co lepsze jeszcze sami wchodzili i przy pracującym robocie stali obok podajnika. Zanim coś napiszecie zastanówcie się 10 razy czy zawsze jest wina pracodawcy a nie opisujecie nieprawdę, o której nie macie nawet pojęcia. Skoro ktoś widzi demontaż przez brygadzistów to jego OBOWIĄZKIEM jest to przekazać do Dyrektora Zakładu czy Działu Utrzymania Ruchu

patrycjusz
@BHP 11.12.2017 15:32

A przepraszam, kto zarządza? Nie wiedziałem że brygadzista jest teraz wyżej w hierarchii od kierownictwa. Jak zarząd nie wie jak jego firma funkcjonuje to kto ma wiedzieć?

Operatorka
@BHP 11.12.2017 15:32

Dyrektor sam pośrednio wymuszał nieprawidłowości w przestrzeganiu zasad BHP (nie zdawajac sobie o tym sprawy gdyż zaślepiony byl wewnętrzna konkurencja w koncernie), ponieważ stale naciskał na zebraniach o tym jaka to ważna jest dla zakładu PRODUKTYWNOSC. Wszelkie przestoje były zle widziane. W zachodnim swiecie wszelkie czynniki mające wpływ na koszt produkcji są uwzględniane z najważniejszym czynnikiem jakim jest BHP. W tym wszystkim zapomina się ze zwykły operator jest tylko człowiekiem, do tego zarabiającym pewnie z 5 razy mniej niż szacowny dyrektor (który tutaj jeszcze ma służbowy samochod wart ponad 100000 pln na dojazdy do pracy) i ktos chce zrzucić odpowiedzialność jedynie na brygadzistow? Jeśli się dużo wymaga od swoich pracowników trzeba tez wziac na klate wszelkie porazki, a nie jak kapitan wloskiej Concordi zwalać winę jedynie na podwładnych http://telewizjarepublika.pl/kapitan-wloskiego-statku-costa-concordia-skazany-na-16-lat-wiezienia,17093.html

obserwator
@BHP 11.12.2017 15:32

do pani BHP... pisze pani o tym co się działo od lat w lenze jakby pani staż w tej firmie był bardzo dłuuugi i wiedza na ten temat obszerna,a zaczeła pani w tej firmie prace tylko PARE DNI PRZED WYPADKIEM. ja rozumie,że chce sie pani wkupić w łaski firmy stając po stronie dyrekcji by zachować swój stolek,ale czy stanowisko BHPowca nie powinno być bezstronne??? pozatym będąc juz na stanowisku BHPowca powinna pani również nie dopuścić stanowiska owego do pracy nieprawdaż? a wcześniejszy BHPowiec dlaczego takie stanowisko dopuścił??? nie można zwalać winy tylko na jednych bo pracownicy dobrze wiedzą jaka jest prawda ,ja uważam że każdy tu ponosi winę łacznie z osobami zasiadającymi wysoko. a pani słownictwo że pracownicy "OLALI" SPRAWĘ to wręcz aż razi małym zasobem słow u pani. ps. małe "P" pisane świadomie

zenon

Z tego co mi się wydaje to bonus jest dlatego że wcześniej nikt nie przyszedł. I najpierw było samo jedzenie bez bonusa a gdy dalej była lipa to się pojawił bonus. Jeśli się mylę to mnie poprawcie

brygadzista
@zenon 08.11.2017 10:11

...to ty chyba w firmie nie pracujesz jak nie wiesz. Zawsze byli ludzie w sobotę bo przychodzili i dlatego mieli też od strony firmy oferowane jedzenie. Nie znam firmy w Tarnowie która by oferowała darmowy posiłek w soboty. A teraz w związku z większym nakładem pracy dodatkowo każdy ma bonusa za każdy wekend. Piękny gest ze strony firmy. Wszyscy są zadowoleni. Jak byś przychodził do pracy to pewnie byś o tym wiedział. pozdrawiam

majsterklepka
@brygadzista 08.11.2017 11:58

Przez pomyłkę wcisnalem że ta opinia jest pomocna :D

ooooo
@zenon 08.11.2017 10:11

Jak jest taka dobra firma to dlaczego musicie przychodzić w weekendy dobra kasa powinna być bez nadliczbowych

Kolo

Także jestem byłym pracownikiem tej firmy i raczej odradzam(sam odeszłem), lepiej poszukać gdzie indziej,za takie pieniądze idzie znaleźć coś innego a w lenze to tylko sobie zdrowie zniszczysz.Od mojego odejścia minęło już troche czasu ale z tego co czytam to tak jak było tak jest dalej a nawet gorzej.Byle pod...ać i rozkręcić afere.W lenze człowiek zaczyna cofać się w rozwoju,dużo się nie nauczysz a tym bardziej nie zarobisz.

Mechaniczny

Pracy w Lenze się nie lękaj, Dużo rób, a mało stękaj, Nie krytykuj, nie podskakuj, Siedź na (usunięte przez administratora) i przytakuj, Nie przejmuj się czyjąś rolą, Rób swoje bo Cię op….olą! Przejmuj się tylko swoją pracą, Wtedy dużo premii Ci zapłacą, A wydajność Twojej pracy, reguluje fundusz płacy. Kiedy jesteś w niskiej klasie, awans czeka Cię w przyklasie, Za pięć druga bierz kapotę, Bo skończyłeś już robotę, Tak dożyjesz starczej renty, Nigdy w tyłek nie kopnięty. Praca w Lenze jest ciekawa, Socjal dobry, ciepła kawa. Tu wszystkiego Cię przeszkolą, Byś spełnił się ze swą rolą. A gdy przyjdzie pracy kres, powiedz wszystkim: Do jutra, Koledzy! Cześć!

Ollo

W Lenze jest tak dobrze że się pracownicy sami zwalniają wszystko przez dobre zarobki 1700 zł i praca na 3 zmiany i obiecanki o podwyżkach obiecywanych od 5 lat.

były

Trochę czasu tu pracowałem i ciężko mi uwierzyć w że nagle jest super i w ogóle gra i buczy. Ale każdy lubi co innego, niektórzy lubią sadomaso a inni spokojną pracę. Mam nadzieję że faktycznie jest lepiej ale trudno mi w to uwierzyć. Pewnie powinienem sam tam podejść i zobaczyć czy jest lepsza atmosfera i czy ludzie zarabiają więcej. Ale mam ten komfort że nie muszę i mój czas jest zbyt cenny żeby go na to tracić. Oby pracowało się ludziom jak najlepiej. Pozdrawiam

Leon

Do brygadzista buhahahahahaahahahaha hahahaha człowieku haha na prawnika się nie nadajesz hahahaha a straszyć to możesz sobie w tenże takimi rzeczami żeby ludzie szybciej robili na Niemców

Obiektywny?

Żadna z wypowiadających się tutaj osób nie poniesie żadnych (pozytywnych ani negatywnych) konsekwencji ze strony kierownictwa zakładu, więc rzetelne i obiektywne wyrażanie opinii o swoim miejscu pracy raczej "wazeliniarstwem" nie jest, skoro już takiego języka trzeba używać.

brygadzista
@Obiektywny? 11.10.2017 21:07

Tutaj chodzi o obrażanie na forum i z tym związanych konsekwencjach prawnych. Opinie może wyrażać każdy ale nie można obrażać ludzi. Wystarczy poczytać regulamin. §4. Zasady korzystania z Serwisu 3.Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę.

cycu

Szkoda, że nikt nie straszy konsekwencjami za wazeliniarstwo

Zostaw opinię o Lenze Polska - Tarnów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lenze Polska

Painkiller Jane | Stephen Oates | Descargar