Bosch
3 181 6 1

Opinie o Bosch

:)

Wreszcie Znowu jest w firmie super atmosfera, znowu Dyrektor nagrodził najlepszy wydział ( obróbkę), polecam ten zakład. My wszyscy pracownicy obróbki jesteśmy wdzięczni. Znowu nas doceniają, bo przecież jak my nie zrobimy, to reszta zakładu by stanęła. Polecam ten zakład, fajna atmosfera, super liderzy, obiady dofinansowane i ta nagroda... BRAWO ... 3 LITRY WHISKY DLA CAŁEGO DZIAŁU ( o 90 osob) WRĘCZONA NA IMPREZIE. Duma mnie rozpiera.

;;))
@:) 28.01.2019 23:11

Co z tego że obróbka najlepszy dział jak ma lidera który grozi pracownikowi że firma poszuka sobie kogoś na jego miejsce jeśli jeszcze raz nie będzie miał wyrobienia albo nie potrafi szanować swoich podwładnych? Przez takich liderów człowiekowi nie chce się nawet pracować. Zresztą czego się spodziewać jeśli przyjmował to do pracy mały hubercik! Takich ludzi jak Piotrek potrzeba na tym dziale!!!

ble
@;;)) 14.02.2019 16:25

Skarżycie się tu, dlaczego nie idziecie z tym do kierownika?

Shiz

Bosch sie konczy. Brak zamowien i widmo zwolnien. Brak nadgodzin. I co my teraz zrobimy?? Bedziemy pracowac na trzy zmiany za marne 3190 brutto ??

Ja
@Shiz 08.02.2019 16:00

Nic się nie kończu pajacu. Przestań siać zamęt.

Shiz
@Ja 10.02.2019 07:53

I zwolnienia sie zaczely.

Poszukiwacz
@Shiz 12.02.2019 10:44

a chciałem kandydować na Team Leadera ... odpuszczam zatem...

ABC

Czy ktoś wie jakie warunki są w dziale Kontrolingu ? Wiadomo dlaczego tak często szukają kogoś do działu ?

...
@ABC 13.01.2019 17:14

szefowa

Były Logista

Witam czy coś się polepsza w firmie zy dalej tendencja spadkowa , i ktoś w końcu nauczył kultury przemądrzałych liderów ?? .Mam nadzieje ze znalazl się ktoś taki który ukrócił ich mobingowe zapędy i kompleks małego .Właśnie wybierają takich zakompleksionych , na zakładzie głowa zadarta a za murami spada na lepę .

CZARNA

Witam:)jak tam sytuacja z naborem od stycznia i czy szykuja się Wam jakies podwyżki?pozdr.

Shizmik

Mysle ze bosch jt tylko nazwa. Nie spelnia oczekiwan. 3k to standard a 2400 to kpina. Wymagania z (usunięte przez administratora) a hajs z ukrainy. Nie polecam po 4 latach pracy lipa w (usunięte przez administratora)

Zainteresowany

Witam czy jest ktoś z działu utrzymania ruchu i mógł by coś powiedzieć o warunkach pracy w tym dziale a najlepiej na stanowisku mechanika.

TakiJeden
@Zainteresowany 26.11.2018 18:19

Co chciałbyś wiedzieć? Na zakładzie jest i obróbka i montaż. Nie ma podziału na obszary. Robisz wszystko.

Zainteresowany
@TakiJeden 27.11.2018 16:39

Ogólnie warunki pracy,klimat w utrzymaniu czy ludzie się między sobą dogadują,czy pracuje się na nadgodzinach?

TakiJeden
@Zainteresowany 28.11.2018 17:33

Na pewno są lepsze zakłady pracy, ale są też i gorsze. Zależy do czego chcesz porównywać. Infrastruktura jest na wysokim poziomie. Dobry sprzęt, narzędzia, czyste otoczenie (w sensie pomieszczenia budynku). Ludzie, jak to ludzie. Jedni dogadują się lepiej, inni gorzej. Nadgodziny są. Masz ochotę, to chodzisz - bez presji.

Zainteresowany
@TakiJeden 03.12.2018 23:20

Dzięki bardzo za odpowiedź ogólnie pytałem o utrzymanie produkcji.

Karolina

Producet marki bosh troche oszukuje ze wzgledu na to ze ofrty przedstawiane w sklepach nie sa adekwatne do prawdy jaka jest mianowicie kupilam ostatnio odkurzacz bezprzewodowy I mialo byc w prezencie zelazko zglosilam na stronie iternetowej info o zakupie aczkolwiek moj odkurzacz nie podlega pod promocje a w sklepie przedstawiciel marki bosh walną naklejke na kazdym odkurzaczu ze promocja obejmuje kazdy odkurzacz. Jestem zaeidziona niestety

Prd
@Karolina 28.11.2018 16:43

Ok w ramach rekompensaty możemy Pani dać darmowy układ hamulcowy. Zapraszamy po odbiór.

Jakie zarobki

Dzięki za szczegółową odpowiedź nt.zarobków.Policzyłem to wszystko i zakładając pełną obecność przez kwartał,7 nocek w miesiącu i brak jakichkolwiek nadgodzin wychodzi średnio miesięcznie 2750 zł netto.To naprawdę nie jest zła kasa.Będę aplikował

Shizm
@Jakie zarobki 19.09.2018 19:12

Nie wiem skad ty ta sume wzioles. Ale powodzenia zycze.

Jakie zarobki
@Shizm 28.09.2018 01:46

Stąd to wziąłem: 21 brutto/h razy średnio 168 godzin w miesiącu to 3520 zł brutto SAMEJ PODSTAWY.Do tego OBOWIĄZKOWA premia frekwencyjna za brak L4-100 zł miesięcznie oraz OBOWIĄZKOWA premia kwartalna za brak l4 przez kwartał-200 zł czyli średnio w miesiącu dodatkowe 66 zł brutto.Do tego OBOWIĄZKOWY dodatek za pracę przez 8 godzin w nocy-20 zł brutto razy średnio 7 nocek w miesiącu daje 140 zł brutto.Czyli 3520 +100+66+140=3826 zł brutto czyli netto 2732 zł.I TO JEST NAJNIŻSZA REALNA PENSJA PO 7 MIESIĄCACH.Do tego trzeba jeszcze dodać ekwiwalent za pranie i jakieś inne pierdółki

logista_vb3
@Jakie zarobki 05.10.2018 22:51

Nie wydaje mi się, że będziesz zadowolony z tej wypłaty, którą to sobie wyliczyłeś :). W tej firmie tempo pracy, wymagania wobec pracowników fizycznych, ilości dobrowolnych(przymusowych) nadgodzin oraz atmosfera są na tyle niekorzystne, że kwota zarobku, która by mogła to wszystko zrekompensować powinna wynosić około 4000zł netto za 168 godzin, a o takiej możesz zapomnieć :-). Mimo wszystko jednak życzę powodzenia.

ooo
@logista_vb3 06.10.2018 17:11

na produkcji wszędzie jest podobnie no cóż nie każdemu taką praca odpowiada a 4000 zł nigdzie nie zarobi początkujący operator w żadnej firmie w Polsce

logista_vb3
@ooo 06.10.2018 19:04

Pozwolę sobie zapytać: ile lat pracujesz w tej firmie? pracujesz jako fizyczny czy umysłowy?

ooo
@logista_vb3 06.10.2018 20:00

pracuję ponad dwa lata jako operator jest to moja czwarta praca na produkcji w takich firmach jak Bosch więc mam porównanie tak sie sklada że też mam stawkę 21zl gdyż jak się zatrudnialem to miałem dużo mniejszą więc teraz początkującym się polepszylo i są zatrudniani na lepszych warunkach finansowych niż ja

logista_vb3
@ooo 07.10.2018 11:36

Jeżeli rzeczywiście pracujesz jako operator to dobrze wiesz jak to wygląda: czasy cyklów, nadgodziny,5s, wyjścia na przerwy i powroty z nich, normy produkcji, które cały czas są zwiększane i wiele innych rzeczy. Biorąc pod uwagę zarobki pracowników fizycznych w bliźniaczej fabryce zlokalizowanej w Bleisch a zarabiają oni 2800 ale euro zarobki pracowników Bosch Mirków są ochłapem rzucanym pracownikom, którzy wyrabiają normy dwa razy większe niż w Niemczech a zarabiają trzy razy mniej. Dlatego też te 4000zł netto za 168 godzin nie są zbyt wygórowaną stawką za pracę, która się w Mirkowie wykonuje. I na koniec jeżeli nie pracujesz na after markecie tylko na którejś z linii finalnych, lub też na VB3 czy też obróbce to powiedz tutaj z ręką na sercu, że jesteś zadowolony ze swoich zarobków w stosunku do pracy, którą wykonujesz :)

paula
@Jakie zarobki 19.09.2018 19:12

Ja w mojej poprzedniej pracy za regeneracje wtryskiwaczy potrafiłam wyciągnąć 3000netto

ooo
@logista_vb3 08.10.2018 12:03

myślę że tak bo mimo wszytko robiłem gorszą robotę za podobne pieniądze

Andriu
@ooo 08.10.2018 20:03

Na montażu końcowym też mozna przeżyć, ja pracuje na iboosterze i szczególnie ostatnio nie jest źle jeśli chodzi o atmosfere i prace

Lampa
@Jakie zarobki 05.10.2018 22:51

Ciekawe od kiedy 3500 brutto to 2700 netto. Chyba że na umowę o dzieło pracujesz. Ja zarabiam 4000 brutto i to jest 2800 netto na umowie o pracę. Za umowę o dzieło dziękuję.

Q
@Jakie zarobki 19.09.2018 19:12

Skąd wziąłeś 7 dni nocke? Tydzien ma 5 dni pracy,wiec 5 nocek. Czasami zaczynasz od nocke i wychodzi 6 dni . Ale to nie jest regułą. Stawka na wstępie to 19 zł na godzinę. W tym momencie zapomnij o takiej wypłacie przez czas probny.

Kkk

Ile dają na święta w tym roku?

Legendarny POU czystego:)

Z perspektywy czasu mogę tylko współczuć ludziom, którzy pracują w tej firmie na stanowiskach logisty i operatora i zastanawiam się co ja w tej firmie robiłem tak długo :-) Pozdrowienia dla ludzi z czystego montażu-ale nie dla wszystkich oczywiście:-)

took
@Legendarny POU czystego:) 09.11.2018 16:56

I znowu zmiany na obróbce ,wielki powrót .

Lampa

Też czekam na zmianę kierownictwa, może wtedy firna się zmieni na coś gdzie warto pracować. Kolejny kolchoz wroclawski. Wrocławianie nie potrzebują takich firm.

wqwqwq

Opinie coraz "lepsze" widzę, czekam na spektakularny upadek tego syfu i wylot największych chamów z firemki na bruk. Mam tu na myśli kierowników iboostera, czystego montażu i liderów cmf-a i iboostera przede wszystkim. Nie dość, że ignoranci, to jeszcze chamy, bez grama kultury. Ci osobnicy nadają się co najwyżej do rozrzucania krowich odchodów po polu, bo wiedzy żadnej nie mają. Czekam na updaek tego kołchozu i wymianę dyrekcji, kierowników. Tylko wtedy może się coś zmienić.

TL
@wqwqwq 24.05.2018 11:28

...nic się nie zmieni lamusku... byłem, jestem, będę!!!

21231231
@TL 26.05.2018 01:30

Lamusek to ty jesteś i to żałosny. Wyciągneli cię za te odstające uszy na lidera i cwaniakujesz. Piotrusia i Sławka niedługo zarząd wywali i kto cię obroni łajzo?Przestaniesz kozaczyć jak z otwartej wyłapiesz. Sami do tego prowokujecie, a cierpliwość i tolerancja wobec takich zachowań ma swe granice.Z (usunięte przez administratora) twojego pokroju się nie dyskutuje merytorycznie tylko ręcznie, bo logika i kultura są ci obce. Kiedyś (usunięte przez administratora) batem traktowano, a teraz odziano w czarne koszulki lub zrobiono kierownikami i zgodnie z przysłowiem: " nie masz gorszego tyrana gdy z (usunięte przez administratora) zrobisz pana". Czy wy durnie z kadr i kierownictwa nie widzicie ilu ludzi się ciągle zwalnia i dlaczego? Gdyby było ok, to nie byłoby wymiany załogi w ciągu roku o połowę albo więcej.

beznamiętny
@21231231 26.05.2018 16:26

Zieloni to też ch..e?Jeżeli masz merytorycznie odpowiedzieć to waż słowa!Kadry to też ch..e?TEF to też ch..je?Wszyscy to ch..e?Jak tak to firma nie dla Ciebie!Zostań dilerem narkotyków - tam dbają o szacunek i dobrze rozliczają malkontentów , którym nie podoba się formuła działania firmy.Życzę powodzenia w nowym ,,biznesie" - tam na pewno poczujesz się doceniony! Jak Amen w pacierzu. P.S Czy zadałeś Sobie trud wsparcia inicjatyw , które się dzieją? Czy zadałeś Sobie pytanie co to korposzczury? Załóż firmę i wprowadź uczciwsze zasady współpracy pracobiorcy z pracodawcą! Jestem kimś kto zadał sobie sporo trudu żeby firma została na Dolnym Śląsku.Kim jesteś że oceniasz starania wielu ludzi , którzy starali się zrobić wszystko , żeby zachować miejsca pracy ,jak się okazało po czasie dla siebie i dla dzieci nie tylko swoich a nawet dla tych plujących jadem!

qwqwq
@beznamiętny 09.08.2018 13:54

Skoro czytanie ze zrozumieniem sprawia ci ból, to lepiej nie czytaj....albo wróć do podstawówki tam tego uczą. Nikt nikogo nie wyzywał w sposób jaki podajesz, a że firemce na rękę nie zauważać pewnych sytuacji to już inna sprawa.

qwqwq
@beznamiętny 09.08.2018 13:54

Skoro czytanie ze zrozumieniem sprawia ci ból, to lepiej nie czytaj....albo wróć do podstawówki tam tego uczą. Nikt nikogo nie wyzywał w sposób jaki podajesz, a że firemce na rękę nie zauważać pewnych sytuacji to już inna sprawa.

............................
@wqwqwq 24.05.2018 11:28

łosie nic im nie będzie wystarczy być liderem czy kierownikiem gdzieś chociaż rok 2 nawet niekompetentnym i masz drogę otwartą dlatego teraz też wprowadzili wykształcenie wyższe żeby to blokować znam nie 1 lidera kierownika kradł,pił,firma upadła bądz go wywalili i co jest kierem gdzie indziej taki jest nasz chory kraj im wilczego biletu nie dają choć skoro firma upadła powinni odp na wyższych stołkach a tak nie ma i nie będzie nie mó tylko o kierach ale i o derektorach ,handlowcach itpwię

kkmd
@............................ 17.08.2018 02:32

Jeszcze raz, tylko po polsku?!

...
@beznamiętny 09.08.2018 13:54

Ity niemiecki slugusie

TL
@... 24.08.2018 14:39

Wiem. (usunięte przez administratora) Przyznaję się.

Anty
@TL 26.05.2018 01:30

Wielki TL .(usunięte przez administratora) powiedz kim jesteś to zobaczymy w realu jaki cwaniak jesteś . (usunięte przez administratora) Pewnie do tej pory się z ciebie śmieją na osiedlu .

Cukier

(usunięte przez administratora) mobbing i hamstwo cała opinia o firmie Bosch

Mariusz

Witam równiez szukam pracy interesuje mnie praca na produkcji. Ktoś powie jak wygląda sytuacja? Liderzy sympatyczni? Nie ma gnebienia o nadgodziny? Kumpel mówił że można szybko awansować na kontrolera albo ustawiacz? I nie trzeba mieć żadnego doświadczenia?

Pr
@Mariusz 12.08.2018 20:17

Zdarzają się przypadki awansów na ustawiaczy/kontrolerów po np. roku, ale nie ma tego dużo. Jeśli się starasz, to potrafią dostrzec. O liderach- nie mają być sympatyczni, bo mają swoje cele. Jak wszędzie - jedni są super, inni to buce, ale ogólnie nie jest źle. Wystarczy robić swoją robotę, nie oszukiwać, nie chodzić na zwolnienia i nikomu się nie podpadnie i mozna spokojnie pracować.

anonymous
@Pr 15.09.2018 22:43

Co mam rozumieć przez stwierdzenie STARASZ się?

..............................
@Pr 15.09.2018 22:43

zasuwać jak robot po 3 stanowiska nie wychylać się i cicho siedzieć robić nadgodziny przymusowe to będziesz pracował jak a nie to cie wywalą

wszyscymoevb4

Dziś z zakładu odszedł gość co doprowadził pewien dział w fabryce w Mirkowie z poziomu najlepszego działu do najgorszego, na koniec swojej kariery chciał zabłysnąć i udzielał za byle g...o kary porządkowe. Odeszli przez niego najlepsi inżynierowie... rotacja pracowników była tak duża, że HRL nie nadążał zatrudniać pracowników, brak decyzyjności, brak zdania i fachowości tego człowieka doprowadziło wiele osób do podjęcia decyzji o odejściu z firmy. Miejmy nadzieje, że znowu wydział wjedzie na swoje tory... Dyrektorze, dlaczego wcześniej nie reagowałeś?

Zainteresowany
@wszyscymoevb4 20.09.2018 21:55

Jaki wydział????

hahahahah baranie
@Zainteresowany 21.09.2018 18:44

jest napisane

zainteresowany
@hahahahah baranie 21.09.2018 21:05

Po polsku mondralo napisza co oznacza Moe ha ha

Pytajacy

Witam, wie ktoś może z forumowiczów jak funkcjonuje utrzymanie ruchu w zakładzie? Też jest 'lekka patola' czy mechanicy żądza się trochę inaczej?

Darek

Porzyczy ktos 1400 pln ?

Roksa
@Darek 19.09.2018 04:32

Pele, co Ty robisz o godzinie 4:32

Jakie zarobki

Jak wyglądają realnie zarobki na dzień dzisiejszy na produkcji dla świeżaka? ile realnie netto,przy pełnej obecności i bez nadgodzin? Ile wynoszą zarobki po roku pracy? 2500 netto jest realne?

Pr
@Jakie zarobki 30.08.2018 14:07

19 brutto na godzinę przez pierwsze 7 miesięcy, potem 21 i umowa na czas nieokreślony. Zatem ok. 2500 netto bez nadgodzin po 7 miesiącach.

Jakie zarobki
@Pr 05.09.2018 21:40

Ok,będę aplikował.Jakieś dodatkowe premie są czy gołe 21 brutto bez względu na wszytko i cześć jak czapka?

Pr
@Jakie zarobki 11.09.2018 00:02

Na wakacje 50% pensji (w czerwcu/lipcu), co miesiąc 100zł brutto premii absencyjnej (przy braku L4), raz na 3 miesiące 200zł brutto premii jeśli przez cały kwartał nie masz L4. Dodatki do nocek, płatne nadgodziny: w tygodniu +150%, w sobotę +200%, w niedzielę +300%). Dodatkowo mają się pojawić jakieś drobne premie kwartalne.

Pr
@Pr 15.09.2018 22:34

Sorki, nie +150%, +200, +300 tylko 150%, 200% i 300%. Czyli za godzinę w niedzielę po 7 miesiącach 63zł brutto.h.

Ania

Witam, chciałem się zatrudnić w tej renomowanej firmie, słyszałem wiele pozytywnych opinii, chciałbym się dowiedzieć jaka jest obecnie sytuacja w tej firmie, na jakie pieniążki mogę liczyć i czy jest szansa na szybki awans

zmęczony
@Ania 12.08.2018 20:11

Przeczytaj dokładnie to forum i będziesz wiedziała jak wygląda praca w tej ''renomowanej'' firmie. Możesz liczyć na początek na 19zł brutto na godzinę. Na szybki awans możesz liczyć jak masz kogoś znajomego w firmie. A jak nie masz a jesteś ładna to też masz szansę na awans tylko, że musisz wchodzić w tyłek przełożonym, podlizywać się i kapować na każdego ile wlezie. Ludzi do pracy nie mają dlatego wezmą cię na 100% bo biorą każdego.

Wrocławianin

W pracy ludzi poniewierają a w niedzielę z dziećmi i żoną do kościoła chodzą tacy obłudnicy

TL
@Wrocławianin 25.05.2018 00:03

...musiałem być ...Komunie miałem.. przepraszam :-)

Hary
@TL 25.05.2018 10:23

Lepiej późno niż wcale:D

:D

Poczytajcie z gowork=opinie o cbi,whirpool,wabco,3m,gkn,toyota i tu i wszędzie jest super:D

Rozbawiony
@:D 31.05.2018 12:56

Większego Gnoju jak w Boschu nigdzie nie ma:D

Lidia

Widzę, że od mojego ostatniego wpisu nikt z Was jeszcze nie dodał rzetelnej opinii na temat tego jaka panuje atmosfera w firmie Bosch z Mirkowa. Czy znajdzie się na forum osoba, która tam pracuje i poda parę istotnych faktów z życia firmy?

Kkmd
@Lidia 10.07.2018 11:53

Hey, @Lidia - raczej nie mozna mowic to, co sie dzieje w firmie i rzetelnej odpowedzi nie dostaniesz. Sa pozytywne jak i negatywne aspekty pracy w, jak w kazdej innej. Jedynie co moge poradzic to brac wszystko z dystansem co ludzie piszą na temat swojego pracodawcy. Pozdrawiam.

wrocławiak
@Kkmd 21.07.2018 11:08

Do Kkmd Zadaj sobie pytanie dlaczego brakuje ludzi. Zapewne jesteś z sitwy, która teraz rządzi tym zakładem więc jesteś dobrze zorientowany. Otóż brakuje ludzi bo mało płacicie a dużo wymagacie i dlatego pora abyście zaczęli zatrudniać inne narodowości które zdecydują się u was pracować za 2300zł netto w temperaturze 30 stopni Celsjusza na hali.

Q12
@Lidia 10.07.2018 11:53

Rzetelną odpowiedz jest taka, że miedzy takimi jak ty (z biura ) a operatorami jest przepaść. Jak chcesz się dowiedzieć to zapraszam na linię. Tam zobaczysz co znaczy praca w pocie czoła i nie tylko. Przy obocznej temperaturze, czyli 30-35 stopni, pracujemy bez dodatkowych przerw i zmusza się do pracy po 12 godzin. Atmosfera jest bajeczna, jak usiądzieszy w czasie awarii to zbrodnia. Przerwy co do sekundy odliczanie. Operator to w tej firmie zwykły robol,którego można zawsze wymienić. Na szczescie ludzi brakuje,może zaczniecie szanować i doceniać pracowników.

Operator

Witam. Pracuje w Boschu już od trzech lat . Wiec pomyślałem sobie że moja żona tez mogła by tu się załapać. Idąc tym tokiem złożyliśmy jej cv. i oczekiwaliśmy rozmowy. Sama rozmowa to była jedna wielka kpina. Jak się okazało żona została zaproszona na rozmowę w ogóle, nie na ten dział co aplikowała. Osoba rekrutująca która prowadziła rozmowę sama była Stażystką. A sam TL znanym i lubianym rekordzista z iBustera.

Kkmd
@Operator 16.07.2018 21:59

Witam, Bosch, to nie jest koncert zyczen. Na calym zakładzie brakuje ludzi i HRL rekrutuje wszedzie. Jezeli nie odpowiada dzial, zawsze mozna zrezygnowac z oferty.

Rekrutowany

Witam. Ile inżynier może zarobić w Bosch?

To ja
@Rekrutowany 13.06.2018 17:05

7200 na rękę

Sun
@To ja 26.06.2018 15:38

Hehe ale w jenach tybetańskich

qqq
@To ja 26.06.2018 15:38

pewno z nadgodzinami

anonymous

Tyle tutaj piszecie bzdur, że podacie Bosch do sądu, inspekcji pracy... i co? Podał ktoś? Jesteście żałośni. Jak się wam nie chce robić, to zmieńcie pracodawcę. Bosch nie robi nic poza prawem. Bosch w ciągu roku podwoił obsadę pracowników, uruchomił nowe linie. Zapewnia wiele rzeczy, socjal, obiady po 3 zł . Jest przyjazna atmosfera. Liderzy współpracują, a kierownicy sa idealni. Zwłaszcza na obróbce. Od tego kierownika mogli by sie inni uczyć. ZWŁASZCZA ZMIANY ZDANIA. Jednego dnia mówi że białe jest białe, a drugiego wyrzeka się tęgo i mówi, ze białe jest czarne ... po czym umywa ręce i na 3 tydz. zaprzecza, że cokolwiek mówił. Bardzo szanuje ludzi i chce, aby mieli udokumentowane talony, więc osobiście wręcza im pisemne polecenia pracy w nadgodzinach. Zna się na produkcji, a zwłaszcza na masle maślanym ... Potrafi z papierka leżącego na ziemi zrobić aferę, jednak jak jest poważna sytuacja to potrafi nietrafnie dedykować swoje zadania. Jeżeli na kontroli wzrokowej znajdzie sie jedna sztuka z obiciem, to żąda nazwiska pracownika, ale jak inżynier pi..ną 100 braków na kwotę kilku tys zł, to kierownik ucieka od tematu . Więc jak widać atmosfera jest super, ludzie zadowoleni, kierownictwo wykwalifikowane, moim marzeniem było tam pracować.

............................
@anonymous 02.06.2018 23:16

jak by ludzie byli zadowoleni to nie było by ogłoszeń o prace co 2 dni średnio nie pisz bzdur nikogo nie okłamiesz liczą się czyny a nie słowa a wiadomo co firma robi z ludzmi

Ojciec
@anonymous 02.06.2018 23:16

(usunięte przez administratora) wieśniaku z kaliskiego

Lidia

Czy ktoś z Was posiada wieści dotyczące nowych rekrutacji w firmie Bosh? Jeśli tak, to zachęcam Was do podzielenia się z nami nowymi informacjami w tym temacie, świeże wieści będą tu bardzo istotne dla innych użytkowników forum!

Lidia

@ww dzięki za odpowiedź. Czy stąd właśnie wynikają rekrutacje? Jak na tak dużą firmę, jaką jest Bosch, to faktycznie taka sytuacja może nie być niczym dziwnym. Zwolnienia chorobowe, o których wspominasz, dotyczą w tych przypadkach dłuższych okresów czasu? Czy pracownicy, którzy wracają z L4 zawsze znajdują ponownie stabilne zatrudnienie?

Mail

Jeśli chodzi o mecze to będzie już niedługo oficjalny komunikat :-)

pablo

witam wie ktos moze czy beda transmitowac mecze polakow na ms swiata w zakladzie?

anonymous
@pablo 14.06.2018 20:07

tak, można zabierać na zakład tez piwo aby sie lepiej oglądało hahahahah

Cukier
@pablo 14.06.2018 20:07

Podobno kiedyś była taka możliwość ale teraz nic na ten temat nie słyszałem.

Zostaw opinię o Bosch - Mirków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch

Scarica APK | Comédie Dramatique | I Kill Giants (2018)