BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.

Adres: Zakładowa 13, 26-052 Nowiny

NIP: 6561002324 KRS: 0000388890

BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.
4 197 6 1

Opinie o BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.

Inzynier

Witam. Zastanawiam się nad złożeniem CV do firmy Biko jako konstruktor. Na jakie zarobki na początek mógłbym liczyć ? Z góry dziękuję za odpowiedź

magister
@Inzynier 09.02.2019 14:44

Bez doświadczenia po studiach to może z 1800 zaoferują, z doświadczeniem nieiwle więcej, no chyba, że jesteś spokrewniony.

Inzynier

Witam. Zastanawiam się nad złożeniem CV do firmy Biko jako konstruktor. Na jakie zarobki na początek mógłbym liczyć ? Z góry dziękuję za odpowiedź

omijać

Nie polecam. Młodzi absolwenci wydziału mechatroniki i budowy maszyn niech się zastanowią poważnie nad pracą w tej firmie. Po kilku miesiącach pracy dostaniesz stówe podwyżki, a stawka początkowa to najniższa krajowa, po co przepłacać. Nowi są wykorzystywani przez 'kierownika' biura projektowego, a głownym zadaniem kierownika jest picie kawy i pozorowanie pracy jak wejdzie (usunięte przez administratora). W kiblu (usunięte przez administratora) moczu po kostki. Kierownik technologów tak samo jak kierownik biura to buc i burak, chodzi po hali i łypie wzrokiem jak najman na konferencji z burneiką. Młodzi prezesi to bananowcy, którzy otrzymali wszystko darmo (usunięte przez administratora), dzięki takiemu zarządzaniu.

BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.
pracodawca
@omijać 19.12.2018 16:18

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Opinie naszych obecnych oraz byłych pracowników są dla nas niezwykle istotne. Każda konstruktywna krytyka jest przez nas brana pod uwagę i szeroko omawiana. Przemiany nie zawsze są proste, ale na pewnym etapie rozwoju firmy – konieczne. Firma się rozrasta i rozwija – pracuje z nami już ponad 200 osób. Staramy się zmieniać i dostosowywać do nowej sytuacji. Chcemy, żeby pracownikom było u nas jak najlepiej. Wynagrodzenia ustalamy w oparciu o stawki rynkowe i praktyczne umiejętności. Absolwenci mogą zdobyć u nas cenne doświadczenie, mają możliwość uczestniczenia w ważnych projektach. Zachęcamy do śledzenia naszych ogłoszeń i kontaktu z nami.

Koziolek matołek
@BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k. 28.12.2018 13:57

Ten quasi korpo jezyk... wiecie jak w (usunięte przez administratora) dzieje się źle to zmienia się kur tyzany a nie firanki. Tak to jest, jak taki Lewy (kierownik) ma prace po znajomosciach i za grosz talentu Apropo wynagrodzen, od tego rynku pracownika to młodym się w (usunięte przez administratora) poprzewracalo nie?

zainteresowany

Czy proponujecie Panstwo umowe o prace od poczatku, czy po jakims okresie?

Gregor

Może podpowiecie czy firma potrzebuje pracowników?

BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.
pracodawca
@Gregor 07.06.2018 11:15

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko projektant maszyn i urządzeń. Zachęcamy do zaglądania na http://www.projektpraca.pl, gdzie na bieżąco publikujemy ogłoszenia

xyz

Czytając forum dostrzegam dużo krytyki, ale jako pracownik polecam pracę w Biko-Serwis. Pracodawca wymaga, ale daje też coś w zamian. Warunki pracy, ze swojej perspektywy, uważam za satysfakcjonujące. Wynagrodzenie na czas, możliwość zdobycia doświadczenia w rozwojowej firmie. Praca z życzliwymi ludźmi, atmosfera ogólnie jest ok. Warunki umowy i wynagrodzenia można negocjować.

anonymous
@xyz 08.05.2018 19:14

Twojej perspektywy, czyli kogo? Kierownika? Mówienie o wynagrodzeniu na czas to jak mówienie o regularnym uzupelnianiu papieru w kiblu.

Wanda

@Tomson, @potencjalny piszecie o dużej ilości ofert pracy w BIKO-SERWIS. Podpowiedzcie może @Zainteresowanemu, gdzie można je znaleźć? @Zainteresowany Zawsze jeśli nawet nie znalazłeś oferty pracy w BIKO-SERWIS w sieci, to możesz skorzystać z zaproszenia na ich stronie i przesłać CV na adres e-mail rekrutacja@biko-serwis.pl.

potencjalny

Wie ktoś skąd takie długotrwałe zapotrzebowanie na projektantów maszyn? kandydaci nie są w stanie się utrzymać czy to przez nieudolnych rekruterów?

Zainteresowany

Słyszałem, że to bardzo dobra firma. Podpowiedzcie czy rekrutują aktualnie?

Tomson
@Zainteresowany 24.03.2018 22:52

Tak, chyba słyszałeś to od samego prezesa. Non stop rekrutują, odkąd ich obserwuje ( 5 lat) prowadzona jest rekrutacja przede wszystkim na projektanta. Taki mają przemiał.

Jerzy

Jeśli ktoś nie utrzymał się w firmie to nie musi poprawiać swojego ego kosztem firmy!!!

Ardian
@Jerzy 25.04.2018 09:57

wiesz Jureczku on tylko mówi to czego wy nie mówicie, mówi, jak jest. Nie masz się co pieklić i tak wszyscy nas olewają i nie piszą tego co na prawdę myślą.

EX

Trzeba jeszcze przypomnieć, że należy zastanowić się nad braniem nadgodzin, gdyż zarząd może uznać, że tyle to Ci się jednak nie należy. A i tak jak zbliża się deadline oddania projektu to kierownik biura potrafi odpowiednio zmobbilizować. Cóż nie każdy nadaje się do być kierownikiem, ale od czego jest rodzina. Pozdro Nie usuwajcie takich wpisów, wystarczy zwyczajnie ludzi szanować i nigdy by się nie pojawiły, trochę więcej rozumu i mniej chytrości to takie proste...

anonymous

Ale heca, najciekawsze opinie poznikały... pewnie regulamin łamały ;) Jako były pracownik czuje się w obowiązku przestrzec absolwentów przed niekompetencją i brakiem jakichkolwiek predyspozycji lewego do zarządzania ludźmi. Zwyczajnie śmierdzi strachem. NIE POLECAM młodym pracownikom. dla tych z doświadczeniem na własną odpowiedzialność. PS Jeśli i ta opinia zniknie ponowie ją, czuje się zobowiązany.

anonymous

witam, Firma biko-serwis jest jedną z ciekawszych pozycji na rynku pracy. Można się wiele nauczyć, zwłaszcza na początku swojej kariery, sam zakład posiada optymalne oprzyrządowanie (co prawda pamiętające czasy króla "świerczka") ale na początek jest w porządku. Niestety można się też nauczyć złych rzeczy (mam tu na myśli pośpiech związany z projektowaniem "na akord"-na akord to można długopisy składać, późniejsze błędy wynikające z takich zagrań, niewiedza właścicieli związana z zapleczem maszynowym oraz wynikającymi z tego niejasności, należy pamiętać że nie każdy ukończył studia I i II stopnia i nie posiada odpowiedniej wiedzy i kompetencji w niektórych tematach) Kierownictwo w biurze projektowym oceniam na stopień bardzo dobry +. Zawsze można się dogadać w każdej sprawie. Niestety sytuacja ma się inaczej z sekcją produkcyjną, (usunięte przez administratora) mająca się za wielkiego kierownika produkcji zazwyczaj pajacuje przed prezesami, narzekając w częstych przypadkach na biednych projektantów, zapominając kto jest kołem zamachowym firmy. (zawsze można korzystać z podwykonawców..) A że prezesiny nie do końca ogarniają to wszystko i łykają jak leci. Oczywiście starsi panowie prezesi są bardzo w porządku - ktoś miał głowę żeby rozwinąć taki biznes, szacun. Młode "prezesy" korzystają z dorobków swoich ojców, a sami nigdy nie stali "przy łopacie", a jeśli stali, to z płaczem po kilku godzinach wracali wypłakać się do tatusia. Sytuacja na warsztacie jest spoko, zawsze można do kogoś podejść, zapytać, każdy chętnie wymieni kilka zdań. Sama organizacja pracy jest na wysokim poziomie, każdy wie do czego jest przydzielony, każdy wie co ma zrobić - przynajmniej w biurze projektowym. Stawka dla projektantów z małym stażem w tej firmie wynosi 2 000 netto, natomiast z doświadczeniem można osiągnąć 2 800 netto i.. i na tym koniec (ostatnio były ogłoszenia poszukujące kasjerek w biedronce, za uwaga 2 500 netto) niestety branża jest niedoceniana. Właściciele zapominają, że młodzi inżynierowie zdobywają doświadczenie, i popełniają coraz mniej błędów.. Lepiej przecież trzymać doświadczonych ludzi niż przyjmować młodych "januszy" - no niestety, ale trzeba by podnieść wynagrodzenie. Średnia pensja inżynierów z doświadczeniem zajmujących się tematami branży maszynowej, branży ciężkiej waha się w okolicach 3 800 netto. Ogólnie polecam gorąco firmę biko-serwis. pozdrawiam

Adaś

Witam, Jaka stawka dla projektanta maszyn i urządzeń z wieloletnim doświadczeniem w branży obróbki metali?

Pedro

Jaka jest przyczyna tej ciszy? Tak dobrze się pracuje, słyszałem,że firma jest bardzo dobra.

Porypany

Praca dobra jedynie dla zdobycia doświadczenia. 2-3 lata się przemęczyć (usunięte przez administratora). Zarobki bardzo liche. O wszystko trzeba się prosić nawet o głupi ołówek.

Marko

A w jakich godzinach pracuje biuro?

Kiero

Szkolenia? strata pieniędzy, jak sam nie odejdzie to i tak trzeba będzie go zwolnić. Nie ma ludzi niezastąpionych. Tak że idźcie do normalnej roboty

Przeglądane

jeżeli pracodawca z góry zakłada osobę z orzeczeniem do pracy ...to się roześmiałem powinien otworzyć zakład pracy chronionej i wszystko by grało (tym bardzie wymagania a taka osoba nie możne pracować pełnych 8h) .....bo już współpraca napawała by mnie strachem ze mogę nie dożyc zakończenia zamówienia.

Były

pracowałem tam prawie 2 lata- 0 szkoleń- chcesz się czegoś nauczyć to tylko we własnym zakresie. 0- możliwości rozwoju- wszystko co wyżej napisane to prawda -z wyjątkiem tych szkoleń i możliwości rozwoju . Marne pieniądze- ludzie sami uciekają z tej firmy . Omijajcie tą firmę z daleka - szczerze radzę .

koktajl

Firma spoko, zarobki: kieleckie warunki, dość miła atmosfera co jest ważne dla współpracy w grupie, szefowie i kierownictwo: uważam za miłe osoby - wiadomo czasami puszczają nerwy, firma z nastawieniem na rozwój, miła atmosfera=dobra współpraca=lepsza wydajność pracowników=lepsza dokładność=lepsze zyski....tyle o tej firmie.

Lukson

Nie wiem po co szukają konstruktorów do biura, wystarczy żeby "kierownik" przestał robić lewizny i okazało by się, że jeszcze można by kogoś zwolnić .

konstuktor
@Lukson 09.08.2016 17:00

prawda

coto

Przecież te pedryle nie odpowiadają na żadne listy. Wysyłałem do nich CV. Są w biurze pray od x lat ludzi tam wysyłają , ludzie marnują pieniądze na dojazd. Zamiast sobie lepiej browar kupić. Szkoda czasu z nimi. Dno dna.

anonim

(usunięte przez administratora)

XXX

A jak wygląda tam praca w biurze, chodzi mi o sekretariat. Jak wyglądają zarobki, czy są nadgodziny i jacy są szefowie oraz jaka jest atmosfera w biurze

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik - ten głupi

Może dla Ciebie kolego, wysłuchiwanie o głupocie to "chleb" powszedni w pracy. Musisz jednak wiedzieć, że tak czy owak, nie jest to zgodne z prawem, a już na pewno z prawdą. Wielu z nas na 100% na to nie zasługuje!

anonim

(usunięte przez administratora)

przechodzilem obok

Nie będę oceniał firmy bo tam nie pracowałem, ale faktem jest że ostatnio pełno jest ogłoszeń na lokalnych serwisach ogłoszeniowych że szukają ludzi do działu projektowego, więc z tą rotacją pracowników to pewnie prawda.

pracownik

Jak jest u tego pracodawcy? Dam wam przykład, taki z pierwszego kontaktu z tą firmą: ciągle szukają studentów, z wykształceniem technicznym, bardzo dobrą znajomością - to tego, to tamtego, z doświadczeniem. Jedno przeczy drugiemu, trzeciemu, ...! Dalej jest jeszcze gorzej! Zmykam stąd jak najszybciej!

animowany anonim

Praca dla dorabiających/emerytów/rencistów/ kasa słaba (ok 10 zł/h) BRAK NARZĘDZI I MATERIAŁÓW!!!!! Poślizgi pensji szczególnie jak pracujesz niekoniecznie legalnie. Jak masz nóż na gardle czy chęć dorobienia to tak, ale żyć się z tego nie da..

anonim

Witam jakie stawki na stanowiskach tokarz,frezer cnc ?

Hunt

Ja bym proponował przesłać tak czy owak aplikację do nich. Może w miarę zapotrzebowania odgrzebią CV i oddzwonią... Wiele firm tak robi.

Zostaw opinię o BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k. - Nowiny

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIKO-SERWIS sp. z o.o. sp.k.

Les Cheetah girls 2 | Squidbillies | IMDb: 6 ? HD The Hidden Soldier