Negotrust sp z o o
3 169 6 1

Opinie o Negotrust sp z o o

wektor

Masakra nie polecam, nie wyplacili pieniedzy za prace

Izabela
@wektor 16.10.2018 17:07

@wektor, jak to możliwe? Rozumiem, że miałeś podpisaną z pracodawcą odpowiednią umowę - masz więc pełne prawo domagać się uzyskania wynagrodzenia. Możesz nam nieco przybliżyć, jak wygląda Twoja sytuacja?

Nick
@wektor 16.10.2018 17:07

konkret poproszę a nie pomówienia

anonymous
@Nick 12.02.2019 10:46

Co Ty jakis obrońca firmy? Nie przypuszczam, aby kto kolwiek podał jakieś konkretne sytuację oraz raporty dotyczące rbg na forum gowork, wiec wymaganie konkretow w takim obszarze na takim forum jest bynajmniej niemożliwe. Fakt faktem pracowałem w NT i nigdy nie miałem problemów z wypłatą, pomijajac drobne niezgodnosci w postaci +/- 5zł, ale to zawsze się gdzieś gubi w tych składkach tudzież podatkach. Niemniej jednak z jednym musze Ci przyznać rację - ludzie nie potrafią liczyć, a wlaściwie rozrożnić netto-brutto. Co więcej, spotykalem takich cwaniaków, ktorzy wpisywali sobie do kalkulatora wynagrodzen-ktorych notabene jest mnostwo na internecie- tylko stawke godzinową, przez co rowniez im wychodzily inne kwoty, a przy wyplacie oburzenie, bo nikt nie zdawal sobie sprawy z tego, ze takie kalkulatory nie maja algorytmu na obliczanie stawki godzinowe, tylko cala miesieczna pensje brutto sie wpisuje i wtedy przelicza na netto. Tym sposobem ludzie byli przekonani, ze z 15 brutto nalezy im sie 12.60zl "na reke"...hahaha. Wiele razy usilowalem wytlumaczyc, ze 15 brutto, to w przyblizeniu okolo 10.80zl wystarczy od 15-29%(umowa o prace), ale nikt m ie nie chcial sluchac. Staralem sie rowniez wytlumaczyc proste dzialanie, ktore potwierdza moja wersje: 15*168 = 2520, taka kwote wpisujemy do kalkulatora, on nam podaje wynik, ktory dzielimy przez 168 i wychodzi wlasnie okolo 10.80, ale NIE, nikt nie chcial sluchac, a potem efektem tego sa wlasnie takie wpisy, ze firma na pieniadze oszukuje.

Zev

Prezes wyplaca po 7000 zl bez raportow i zatrudnia ludzi widmo z drugiego konca kraju ale juz sie nim interesuja Pozdrawim rodzinke

Nick
@Zev 02.09.2018 06:39

ten wpis to pomówienie i mogą zostać wyciągniete odpowiednie konsekwencje

żenada

wszedłem na ta stronę i OGARNEŁO MNIE ZDUMIENIE nie dowierzam że PSEUDOAGENCJA pracy jeszcze działa JESTEM W SZOKU to dziadostwo już dawno powinno być zlikwidowane a PIP powinien nałożyć na nich najwyższe możliwe kary załamanie kodeksu pracy i praw pracowniczych

Julka
@żenada 27.12.2018 16:18

Dokładnie. Nie wykwalifikowany personel, który nie potrafi przeszkolic młodych ludzi do pracy. Koordynatorzy zajęci chodzeniem po halach i rozmowami i śmiechem z pracownikami zakładów, a ich podopieczni zostawieni sami sobie. Koordynatorzy udają, że coś potrafią a prawda jest taka, że w ogóle nie nadają się na swoje stanowiska. Bo jak ktoś, kto nie interesuje się, nie sprawdza i nie potrafi nic wytłumaczyć, bo pewnie sam nie do końca wie o co chodzi, może piastowac takie stanowisko? Na takie pseudo firmy powinno się wciąż kontrole z PiPu nasyłać. Potrafią dopuszczać ludzi do pracy bez ważnych badań. Oszukują na pieniądze. Jeden z gorszych pracodawców. Mam nadzieję, że kilka kontroli albo sprawi, że marnych koordynatorów zwolnią albo że po prostu ta marna agencja upadnie.

Nick
@Julka 30.12.2018 08:30

Julka, znów widzę że sie udzielasz hejtem. podaj nas do PIP ale z konkretami a nie ogólnikami wtedy opiszemy tutaj twoje zastrzeżenia. Może opowiedz swoją historie to dojdziemy w czym jest problem. Zostałaś zwolniona i się mścisz? Jak oszukują na pieniądze to wyjaśnij jak bo wypisujesz codziennie raporty z ilością godzin, więc masz dowód godzin chyba? czy nie masz?

Izabela

@Andzej, jak to "nie zgadzają się wypłaty"? Napisz coś więcej. Może to tylko kwestia jakiegoś niedopatrzenia/błędu, ale wszystko jest kwestią wyjaśnienia? Daj znać, jak wygląda sytuacja. @Nick, istotna wypowiedź, mam nadzieję, że będzie pomocna dla innych użytkowników. Czy Ty również pracujesz w Negotrust w Będzinie? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę i atmosferę panującą w miejscu pracy?

Julka
@Izabela 11.09.2018 00:18

To nie jest niedopatrzenie. Pracuję w zakładzie, gdzie, zatrudnia się do selekcji pracowników tej agencji. Wciąż przychodzą młodzi ludzie, którzy otrzymują wynagrodzenie w innym terminie niż wyznaczony, wciąż muszą się wykłócać o braki w wynagrodzeniach. No to nie są małe kwoty, bo nawet na kilkaset złotych. Młoda osoba, która podejmuje pracę i od początku jest oszukiwana, zniechęca się i boi zaufać innym pracodawcom. Wydaje mi się, że ten pośrednik to jedno wielkie nieporozumienie. Kadry wciąż źle naliczają wypłaty, robią przelewy ( celowo bądź nie) na nieprawidłowe kwoty. Może liczą, że ludzie się o swoje nie upomną i dodatkowo na nich zarobią. A dostać od nich zaświadczenie to cud. Nie potrafią sprecyzować, kiedy osoby pracowały. Nie ma wyszczegolnionych godzin. Tą firmą naprawdę na wielką skalę powinien zająć się PIP. A koordynatorów powinno się najpierw właściwie przedszkolic, bo nie potrafią ani właściwie przekazywać wiedzy albo jej samo nie posiadają. Może to znajomi, rodzina właścicieli agencji. A może po prostu istnienie tej firmy to fatalna pomyłka. Chciałabym mieć możliwość pracy z tymi koordynatorami w zespole, by móc im udowodnić jak mało potrafią.

marrruda
@Julka 30.12.2018 08:44

o czym ty mówisz, pracuję już prawie rok w nego i wypłata zawsze na czas, ostatnio nawet wcześniej niż 24-ego. nie zdarzyło mi się, żeby przyszła za późno. jak się nie zgadza, to telefon do koordynatora, wyjaśniamy i wyrównanie w przyszłym miesiącu:) been there, done that

Nick
@Julka 30.12.2018 08:44

Przede wszystkim Negotrust to nie agencja pracy- sama sie przeszkól najpierw. Jak coś sie nie zgadza to sie wyjaśnia Julka a nie hejtuje tutaj, w 99% jak się nie zgadza to dlatego że albo pracownik nie potrafi sobie policzyć stawki brutto na rękę albo zapomniał że go przecież w pracy nie było któregoś dnia albo za spóźnienia ne dostał premii itp. Kontrole PIPu są na wnioski osób które się ośmieszają bo nie wiedzą że pracodawca podatek musi zapłacić od wypłaty brutto.

pracownik

Pracuje w tej firmie już 2 rok i nigdy nie miałam problemu z wypłatą z godzinami itp. Wolne też praktycznie można dostać na zawołanie. Jest ciężko jak wszędzie ale jak przychodzisz robisz swoje to wypłata jest dobra. I premie się trafiają

Izabela

Na stronie internetowej firmy Negotrust znaleźć można wiele aktualnych ofert pracy. Poszukiwane są osoby do pracy w charakterze inspektorów jakości, specjalisty do spraw sprzedaży, operatora procesów elektronicznych. Czy któryś z tych wakatów Was zainteresował? Wszystkie informacje znajdziecie tutaj: http://www.negotrust.pl/oferty-pracy

Nigdy więcej
Zweryfikowany użytkownik

Miałem przyjemność pracować w oddziale oddalonym od Będzina, koordynatorem bym Pan Damian, pracy nie polecam, wiecznie brakowało komponentów i rzeczy które pomogą w pracy jak np. markery. Praca w dużym stresie pod negatywnym naciskiem kar finansowych za zwroty od pana Damiana, potrafił o nich nawet nie powiadomić, tylko skroić z wypłaty. Moje sugestie dla Negotrust sp z o o: Zróbcie coś z swoimi koordynatorami i szacunkiem dla pracowników, za dużo stresu, za dużo kar, za mało pomocy i pieniędzy, BEZ DOBREGO SZKOLENIA I SZKOLENI BHP !!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienic koordynatorów na lepiej nastawionych do pracownika, więcej empatii

Izabela

@prawdomówny, może ta umowa zlecenie, o której piszesz, to tylko chwilowe rozwiązanie, na przykład na okres próbny? Zostałeś poinformowany o takiej możliwości? Wiem, że w wielu firmach tak to funkcjonuje - pracownik najpierw otrzymuje umowę zlecenie, a później, po okresie próbnym, gdy się sprawdzi, nie ma już problemu z uzyskaniem umowy o pracę.

mlotnalewakow
@Izabela 14.10.2018 00:05

Nie wiem czy to pisane przez biuro czy o co chodzi? Umowa-zlecenia jest jedyną formą zatrudnienia. Żeby przejść na etat, to chyba jakieś losowanie jest... Szanowne panie w biurze i kadrach nie ogarniają przepisów, a nawet jak im się przytoczy konkretne przepisy, to od razu dowiadujesz się że jesteś "roszczeniowy i przemądrzały". Ja miałem fart że dostałem kasę we właściwej wysokości, ale pozostali musieli się wykłócać o swoje... Zastrzeżenie o ilości przepracowanego czasu, żeby nie uwalili ci kasy za te szmaciate koszulki. W umowie trzy razy zaznaczone że umowa nie stanowi umowy cywilnoprawnej. Robota dobra dla studentów lub na "przezimowanie". Sami starsi pracownicy etatowi podkreślają że "tu nie ma przyszłości".

Izabela
@mlotnalewakow 14.11.2018 20:45

Jestem moderatorem forum GoWork.pl, a nie osobą związaną w jakikolwiek sposób z pracodawcą, jakim jest Negotrust. Dziękuję Ci bardzo za doprecyzowanie kwestii dotyczącej umowy - na pewno to ważne dla osób chcących podjąć pracę w tej firmie. Pracujesz jeszcze obecnie w Negotrust?

Cbutruk

Niestety nie polecam nie otrzymałem wynagrodzenia za tydzień pracy w tej firmie. Aż do tej pory dziwię się że tam tyle przetrwałem

Izabela
@Cbutruk 27.10.2018 19:11

@Cbutruk, jak to możliwe, że nie dostałeś wynagrodzenia za przepracowany czas? Rozumiem, że tylko przez ten tydzień pracowałeś w Negotrust. Czy nie miałeś wtedy podpisanej żadnej umowy? Nie warto z tym zwlekać.

prawdomówny

ludzie niezatrudniajcie sie w tej dziadoskiej firmie DOBRZE RADZE !!! (usunięte przez administratora) NA KAZDYM KROKU ja sie dziwie ze oni jeszcze funkcjonują PIP juz dawno powinien sie tymi nieudacznikami zająć, praca tylko na umowe zlecenie na kilka dni potem WON zatrudniajcie sie tylko na UMOWE O PRACE OMIJAJCIE TO (usunięte przez administratora) Z DALEKA szkoda nerwów i czasu (usunięte przez administratora)

prawdomówny

nigdy nie pracujcie w tak beznadziejnej firmie zatrudnienie tylko na umowe zlecenie po paru dniach juz nie pracujecie bo tak sobie zazyczyli pracujcie tylko na UMOWE O PRACE do dziasdostwo omijac szerokim łukiem

Izabela

@Negonego, ale mówisz o wynagrodzeniu, czy o jakichś innych pieniądzach? Używasz bardzo poważnych słów w swojej wypowiedzi - zwróć proszę uwagę na to, że mogą one zostać odebrane jako pomówienie. Jakie widzicie pozytywne i negatywne aspekty pracy w Negotrust?

Negonego

Oszustwo czekam na pieniądze już 4 dzień.. Nie polecam

Izabela

@Zev, nie bardzo rozumiem, o czym dokładnie mówisz, czy masz na myśli wypłaty dla pracowników czy coś innego? Rozumiem, że pracowałeś w Negotrust. Na czym polega praca w tej firmie? Napisz proszę coś więcej. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Negotrust?

Andzej
@Izabela 02.09.2018 15:50

Praca polega na klamstwie, oszustwie, niezgadzaja sie wyplaty Pracownicy czekaja na podwyzke o pare groszy juz 4 miesiac a uszaty kierownik mowi ze niema kasy

Nick
@Andzej 02.09.2018 16:51

Jeśli w jakimkolwiek aspekcie czujesz się oszukany zgłoś to do biura, jeśli nie zgadza ci się wypłata sprawdź z działem kadr. Wypłaty są na podstawie wypełnianych osobiście raportów więc wszystko jest do wyjaśnienia. Liczba godzin*stawka= wypłata. Problem często wynika z tego że ludzie nie potrafią obliczyć różnicy brutto/netto.

Izabela

@Olek, rozumiem. Czy po zakończeniu studiów również planujesz być związany z pracą w Negotrust? Chętnie dowiem się jeszcze, jaka atmosfera panuje w firmie. @Kobietka, bardzo proszę o nieużywanie na forum imion czy nazwisk osób trzecich - takie dane podlegają ochronie. Czy w firmie nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę? @Iva, forum nie służy do plotek na temat kolegów i koleżanek z pracy - dzielimy się tutaj rzetelnymi opiniami na temat pracodawców. Pracowałaś w Negotrust w Będzinie?

Kobietka

Mnie tam źle nie jest. Pracuje na Magnie. Odkąd odszedł oszołom Krzysztof - koordynator wszystko jest ok. Praca różnie, raz ciężka raz lekka. Co do przełożonych nie jest teraz źle. Wymagają, wiadomo ale bez oczekiwania cudów. Ps. Nie pozdrawiam Przybylskiego

Iva
@Kobietka 27.07.2018 12:24

(usunięte przez administratora) temat rzeka. On i te jego kobiety... Kto pracował jest w temacie ;)

Izabela

@anonymous, rozumiem, dziękuję za Twoją wypowiedź i pozdrawiam! Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Negotrust w Będzinie? Chętnie dowiem się, jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca. Jak wygląda kwestia urlopów? Czy nie ma problemu z wzięciem na przykład kilku dni wolnego z rzędu?

Olek
@Izabela 25.07.2018 00:48

Nie wiem czy mozna miec umowe o pracer ale jako student mam umowe zlecenie i jak potrzebuje wolne to zawsze je dostaje, nie wiem jak nie studenci, ale ja zarabiam ponad 2500 zl na reke

Izabela

@Jsjshs, czy forma umowy podlega negocjacji? Czy jest szansa na uzyskanie umowy o pracę w Negotrust? @F., a czy próbowaliście zgłaszać nieprawidłowości w wypłatach odpowiednim osobom? Jaka była ich odpowiedź?

anonymous
@Izabela 10.07.2018 21:45

Ja z wyplatami miałem zawsze ok natomiast jeżeli.chodzi o umowę to zależy jaki zakład ja na moim w Sosnowcu konkretniej bitron spotykałem ludzi którzy mieli aczkolwiek sam się o to nie ubiegalem

Jsjshs

Wypłata co miesiąc się nie zgadza. Wyrównują po miesiącu, ale trzeba przypominać o tym. Biorą z wypłaty pieniądze jeśli ktoś coś zepsuje, nawet nie wiadomo kto i czy faktycznie ludzie z tej firmy. Śmieszne premie. Dzień w dzień ponad norma, a dostaniesz 100 zł. umowa zlecenie... Musisz sam mówić że kończą się dla wszystkich rękawiczki. O okulary, kamizelkę, ciuchy musisz się upominać wiele miesięcy a i tak nie dostaniesz. Roboty jest bardzo dużo. Masz zapewnić zmianę i jeszcze tyle zrobić żeby zostalo na weekend, bo mało ludzi przychodzi. Czasami dzwonią do ciebie czy przyjdziesz do pracy, dadzą za to dużo premii. Zazwyczaj nie dają nic. A jak się upomnisz to i tak wiecznie "zapominają"lub nie mają czasu żeby się tym zająć.

F.

Jestem przerażona, że to wciąż funkcjonuje. Wypłaty są na czas ale się nie zgadzają, telefony od szefa są prawie bez przerwy z czego jeszcze nakłania do przyjścia do pracy na magazyn w weekendy, odmowe traktuje jak negocjacje, ogólnie (usunięte przez administratora) szkolenia bhp zero, dokumenty podpisywane na szybko, praca raz jest raz nie ma, według mnie absolutnie nie warto w to (usunięte przez administratora) wchodzić, bo to marnowanie czasu i nerwów.

Izabela

@N, a jak Tobie się pracuje w Negotrust? Wyraź proszę swoją opinię o pracy w tym miejscu. Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Co powiesz o atmosferze pracy? @Gość, przypominam, że forum Gowork.pl to miejsce publiczne, więc informacje, które zamieszczasz powinny być prawdziwe. Nie jest to miejsce na oskarżanie innych. Jeśli pracowałeś w tej firmie to zachęcam Cię do wyrażenia merytorycznej opinii o pracy w tym miejscu.

Gość

Pracowałem u nich brak słów wszystko to przekręt i fikcyjne dokumenty do podpisania byle podpis był żenada a wypłaty zawsze cięte nie polecam

N

Witam :) zaczełam pracę 22.05 W FIRMIE Negotrust i jestem przerażona tym co tutaj ludzie wypisują :o

pracownik

Fakt, regulamin może wystraszyć, ale z doświadczenie wiem, że wszystko zależy od podejścia do pracy, jeśli jest się w porządku, to koordynator raczej przymyka oko. Najważniejsze, że pieniądze zawsze na czas.

Stary pracownik

Widze ze nic się nie zmienilo od czasu kiedy miałem nieprzyjemnosc pracować dla tej pseudo firemki... totalne (usunięte przez administratora) i 5m mułu...Chcę tylko potwierdzić ze kadra kierownicza nie szanuje pracowników i oszukuje na wypłatach jak może. Przestrzegam przed podjęciem pracy dla tej "firmy".

Świst
@Stary pracownik 05.04.2018 10:30

@Stary pracownik dlaczego masz taką opinię na temat firmy? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w NEGOTRUST?

kolo

skurwiała firma oszukuje na kazdym kroku szkoda zdrowia i nerwów dla tych naciągaczy omijajcie z daleka szerokim łukiem

Świst
@kolo 24.04.2018 11:40

@Kolo Czy możesz wytłumaczyć dlaczego tak oceniłeś firmę, na jakiej podstawie? Masz jakieś konkretne zarzuty?

Izabela

@liderka - Tychy, być może jako pracownik tej firmy wiesz jaka atmosfera panuje w oddziale w Będzinie? Czy Negotrust zapewnia jakieś benefity swoim pracownikom? @były pracownik, a czy przypadkiem nie jest tak, że wysokość wynagrodzenia zależny od ilości roboczych godzin, których praktycznie co miesiąc jest różna ilość? Czy uważacie, ze zamieszczone opinie są zgodne z rzeczywistością? Zapraszam do komentowania oraz przypominam, że każda wypowiedź musi być zgodna z naszym regulaminem http://extreme-tent-technology.com/regulamin

były pracownik

Także muszę jako były pracownik tej firmy potwierdzić, że wszystko na tym forum to prawda. Osobiście zawsze pilnowałem swoich wypłat, zgadzały się do czasu aż do ostatnich moich 2 miesiecy pracy dla tej firmy, potrącili mi jako, że niby kara za rozmowy podczas pracy 100 złotych , a w ostatnim miesiącu 200 złotych całej premii za nie wiadomo za co ... Firma dobra dla studentów ale to już chyba z tego co czytałem poniżej to w czasie przeszłym ...

szczery

nie słuchajcie tej nawiedzonej liderki firma to totalnre (usunięte przez administratora) wykorzystują ludzi jak tylko moga okłamuja na kazdym kroku totalne dziadostwo

liderka - Tychy

Witam, Trafiłam na forum całkowicie przypadkowo ale to co przeczytałam to jest czyste oczernianie firmy przez osoby które zostały zwolnione dyscyplinarnie lub nie wiedzą co to są kwoty brutto bo i z takimi osobami się spotkałam - porażka. Jestem liderką na jednym z zakładów gdzie NT wykonuję selekcję i powiem szczerze przypadków, że komuś wynagrodzenie się nie zgadza praktycznie nie ma!!! Wszyscy piszecie jak to źle i jaka stawka zła.... to po co podejmowaliście się pracować??? jak jesteście tacy zdolni.... Czy ktoś z was kontaktował się z biurem, że wynagrodzenie wam się nie zgadza??? Osobiście polecam pracę w NT!!!! (oddział tychy)

Zostaw opinię o Negotrust sp z o o - Będzin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Negotrust sp z o o

Melty Lancer Episode 3 English Dubbed | What On Earth?: ... | Danny Huston