Pumech-Orzeł
2 39 6 1

Opinie o Pumech-Orzeł

Spawacz

Wiecie na jakie warunki może liczyć u nich spawacz? Widziałem ich ogłoszenie na stronie

Kontówka

Czejść. Wasz RB przyszedł do naszej firmy do Elblaga, co możecie jeszcze napisać - tylko szyczerze ? Na razie dał się poznać jako bórak, prostak - zna się na robocie ?

tiwiwiw
@Kontówka 07.11.2018 21:34

A jak się nazywa wasza firma z Elbląga ?

Irena
@tiwiwiw 11.11.2018 22:04

Jesteś pracownikiem firmy Pumech - Orzeł z Bytoma? Jak oceniasz tą firmę w chwili obecnej, gdy - z tego, co widzę - kadra kierownicza uległa niewielkiej zmianie? Czy oceniasz tą zmianę na plus? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Śmiech na sali

Firma jednym słowem dramat. Ludzie w biurach jedzą sobie ciasteczka do kawy a zarabiają dużo więcej niż ludzie na hali którzy pod presją tyraja za grosze. Sami ludzie z produkcji bardzo w porządku mało takich się trafia w pracy, duży szacunek dla Nich! Natomiast kierownictwo nadaje się tylko do pilnowania nic po za tym. (usunięte przez administratora) Nowi pracownicy pracują jeden dzień i rezygnują. Dla własnego dobra i nerwów omijajcie ta firmę z daleka! Pozdro

tm
@Śmiech na sali 09.03.2018 19:42

W koncu go nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takiego (usunięte przez administratora) mam nadzieje ze wiecej nie bedzie w naszej firmie.

Irena
@Śmiech na sali 09.03.2018 19:42

A czy zechciałbyś proszę opisać taki jeden dzień z całego dnia pracownika hali w firmie Pumech-Orzeł? Jakie obowiązki są Wam przypisywane, czy grafik jest elastyczny? Możecie sami wybierać w jakie dni chcecie pracować?

Szukasz pracy?

Tomasz

@kk, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Jaka atmosfera panowała w firmie? Czy można było w niej awansować? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w Pumech-Orzeł w Bytomiu? Czy ten pracodawca jest atrakcyjny? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tym miejscu?

Tomasz

@kk Bardziej to brzmi jak opis pracowników, a nie stricte firmy Pumech-Orzeł. Niemniej jednak, może wspomnisz coś o warunkach zatrudnienia, które Tobie były proponowane? Jakbyś mógł o tym napisać to będę Ci wdzięczny.

kk
@Tomasz 10.05.2018 21:09

Nie wiem co chciałbyś wiedzieć UOP na stałą pensję od poniedziałku do piątku, w firmie nie ma pojęcia nadgodzin. Dodatkowo wczasy pod gruszą. Tyle.

kk

Pracowałem w Pumechu jak jeszcze byli utrzymaniem ruchu na Orle. Generalnie całą firmę oceniam jako leni - nikt nie robił swojej roboty tak jak powinien, każdy się migał jak tylko mógł, od pracy i od odpowiedzialności.

Tomasz

@Mirek Drogi Użytkowniku, odpuśćmy sobie proszę wypowiadanie się w takim tonie na temat innych pracowników firmy Pumech-Orzeł, gdyż jest to niezgodne z regulaminem. @Śmiech na sali Jak wyżej, przestrzegajmy proszę regulaminu. @Tadeusz @Mirek Po Waszych wypowiedziach wnioskuję, że jesteście bądź byliście pracownikami firmy Pumech-Orzeł. Czy moglibyście podzielić się informacjami na temat tego, jakie warunki swoim pracownikom zapewnia Pumech-Orzeł? Czy coś się zmieniło względem poprzednich opinii?

Tadeusz

Może lepiej zająć się pracą a nie ocenianiem osób kierujących w firmie?

Mirek
@Tadeusz 06.04.2018 18:29

Panie Tadeuszu za pieniądze za którec pracujemy to powinniśmy 6 godzin pracować.

Zbynio

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaka atmosfera w pracy?

Tomek

Nikt wam nie da tego co pan (usunięte przez administratora) Wam obieca. Pracowałem w wielu firmach ale takiego podejścia do pracownika nigdzie nie widziałem.

praca
@Tomek 19.10.2017 16:59

Możesz rozwinąć ? Mówisz o Panu R.B ?

on

Trzymać się z bardzo daleka....

anonim

(usunięte przez administratora)

nemo

Masz 100% racji, (usunięte przez administratora).Obiecuje, a nie dotrzymuje danego słowa. Brak wiedzy o produkcji, planowaniu technologicznym, terminy wykonania wyssane z palca. sic

bolo

Bylem na rozmowie i zaoferował mi do 2 tysięcy netto praca w systemie czterobrygadowym i tyle oczywiście praca w atmosferze ołowianej i nie od razu wiadomo trzeba sie zdeklarować i czekać aż stworzy brygady czyli nie wiadomo kiedy.

xxx

Firma dno. Pracowałem tam jakiś czas i niestety część załogi i dozoru to kompletny brak kompetencji nie wspominając o kierowniku i dyrektorze których wiedza, postępowanie z ludźmi i umiejętność kierowania są na tak żałosnym poziomie, aż śmiech bierze człowieka przy kontakcie z nimi. Związki zawodowe to fikcja. Jest w nich zdecydowanie mniejszy procent załogi i działają tylko i wyłącznie na korzyść prezesa i przewodniczącego związków. Kontrola jakości sama nie wie czego oczekuje, nie potrafią jasno określać wymagań. Płaca jest niska a wymagania wobec pracowników wysokie. Praktycznie wszystkie soboty są robocze, ale nie są płatne. Jak ktoś nie może przyjść to po premii. Zachoruje, też po premii. Aczkolwiek muszę przyznać że jest tam kilku naprawdę świetnych specjalistów i do tego w porządku chłopaków którzy znają się na robocie i nie wiem co ich tam trzyma. Niestety można ich policzyć na palcach jednej ręki.

kkk
@xxx 26.09.2016 13:04

XXX Idealnie określiłeś wiedzę, kwalifikacje postępowanie dyrektora i kierownika-brak słów

Byłak

Exel. Czy tam spawacze nadal są takimi świętymi krowami?

exel

Pumech firma w ktorej sie nie napracujesz ale i nie zarobisz, nie napracujesz bo nie ma czym pracowac pracownicy kloca sie o szlifierki i przedluzacze. jesli chodzi o atmosfere to ogolnie jest ok trzeba uwazac na 3-4 osoby ktore lubia klepac dozor po plecach dzieki czemu wiecej zarabiaja a co do zarobkow dla nowych pracownikow nie wazne czy spawacz czy slusarz nie licz na wiecej niz 1700zl po przejsciu na stale okolo 1800 podwyzki : lizusy 50-150 rezta 25 lub zero mowie oczywiscie o kwotach brutto. do zwiazkow nie ma co sie zapisywac z tego ma sie tylko paczki i to nie dla dzieci tylko w paczce bedzie to na co bedzie mial ochote zjesc przewodniczacy :) jedynym plusem to socjale.

nemo
@exel 01.11.2015 12:08

Przewodniczący związku-dobry fachowiec, chociaż czasami trzeba po nim poprawiać. Natomiast dla pracowników nie załatwi nic.(np. soboty, ubrania robocze). Jeżeli o ubraniach i narzędziach mowa to kpina.

Ak
@exel 01.11.2015 12:08

Panie P jest Pan nieokrzesany skoro Pan twierdzi że w firmie się nie napracujesz bez odbioru.

Zostaw opinię o Pumech-Orzeł - Bytom

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pumech-Orzeł

The Prime Minister and I | No Grade | Python Games