WER Komorniki
2 531 6 1

Opinie o WER Komorniki

Kk

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nikt nie raczy odebrać telefonu!!

Daniel
@Kk 18.01.2019 13:32

Dać podwyższke. Tam się pracuje a nie odbiera telefony

Kaśka
@Kk 18.01.2019 13:32

Dać premie.

jurij
@Daniel 25.01.2019 06:51

a co to jest wg ciebie praca. z tego co widzę, to raczej się opierdalacie

jurij

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: ile trzeba poczcie zapłacić za paczkę, żeby ruszyli (usunięte przez administratora) np w WER Komorniki ?

Paweł

Ktoś tu napisał, że jego paczka leży w Komornikach od długiego czasu i nikt jej nie doręcza - i nigdy nie sądziłem, że powiem coś takiego, ale w tym momencie wolałbym mieć taką sytuację niż moją obecną... Przesyłka nadana rano w czwartek 7 lutego, w WER Komorniki było już w piątek rano, ale oczywiście nie wydano do doręczenia, także przeleżała weekend - spodziewalem że będą próbować ją dostarczyć w poniedziałek, 11 lutego, i tak też się stało. Z tym że nikt paczki nie odebrał, bo nikogo nie było w domu, a paczka według trackingu ma status Odebrano. Do WER się dodzwonić nie da, numerów do kurierów nigdzie nie ma, a na poczcie nie chcą podać. Na najbliższej poczcie kobieta w okienku powiedziała, że jak Doręczono to znaczy że Doręczono (to niby życie, ale sytuacja rodem z filmu Barei). Wszystkich sąsiadów na piętrze przepytałem, nikomu żaden kurier/listonosz paczki dla mnie nie zostawił. W skrzynce na listy też nie ma. Pod drzwiami też nie było. Nie wiem czy ci kurierzy zdają sobie w ogóle sprawę z tego, że podrabianie podpisu to przestępstwo? Przecież ktoś ten odbiór musiał podpisać - a, biorąc pod uwagę wszystkie w.w. czynniki, zakładam że tym kimś był po prostu listonosz, który paczkę mi ukradł/zgubił/wyrzucił/nie wiem co jeszcze mógłby z nią zrobić... Przesyłka o wartości kilkuset złotych nagle wyparowała. Nauczka na przyszłość i przestroga dla reszty - jeśli wiecie że Wasza przesyłka będzie szła przez WER Komorniki to lepiej zróbcie tak, żeby koszt przesyłki pokrywał odbiorca - moja niestety była opłacona przez nadawcę, więc i magicznie zniknęła...

Olsen

Moja paczka z Zielonej Góry do Wrocławia trafiła do Komornik, a następnego dnia była już w Białymstoku. Kilka dni minęło, czekam , zobaczymy jakie fajne miasta jeszcze odwiedzi po drodze. Jakaś masakra i kpina.

Gość
@Olsen 27.01.2019 21:16

Jestem w podobnej sytuacji. Moja paczka z Zielonej Góry do Kargowej (40km) również trafiła do Komornik. To chyba jakiś wyższe etap wtajemniczenia dlaczego paczka jedzie masę kilometrów w przeciwnym kierunku, żeby potem wrócić do celu oddalonego niewiele od miejsca nadania.

AKI

Moja paczka w Komornikach leży: Nadejście 2018-12-12 20:23 WER Warszawa i do tej pory jej nie dostałam, nikt się nie kontaktował. To jest żenada roku, przysięgam. Ani nie ma gdzie zadzwonić ani napisać. Może na policję to zgłoszę albo UOKIKu bo nie mam pomysłu na dostanie własnej, ubezpieczonej i opłaconej paczki.

8646

Tragedia

Daniel
@8646 18.01.2019 09:47

Co to znaczy ??

Kami

Spędzić z pracownikami godzine

Lila

work.pl to portal o pracy w WER Komorniki a nie o dostarczaniu paczek. Ktoś tam już pracował ?

kufel13
Zweryfikowany użytkownik

zacznijcie odbierać telefony. Albo doręczajcie tak trzeba.Jestem pracownikiem tej firmy od 28 lat. Jeżeli po tym wpisie będę przez pracodawcę w jakikolwiek sposób ścigany to spotkamy się w sądzie

Uzytkowniczkanieszczesnejpoczt

WER Komorniki to istna kpina! Za każdym razem paczka siedzi tak od dnia do nawet kilku dni! Kilka razy zamiast prosto do mojego miasta, paczkę słali z WER komornik do zupełnie innej części kraju by po kilku dniach znowu wylądowała na kilka dni w Komornikach! Nie wiem co tam się dzieje, ale ktoś powinien zrobić z tym porządek. Można gdzieś składać na nich reklamacje/skargi?!

Barbara
Zweryfikowany użytkownik
@Uzytkowniczkanieszczesnejpoczt 12.01.2019 10:29

Też nie wiem ...ale mając problemy z dostarczeniem paczki,jestem tym zainteresowana.Ktoś napisała,cyt.: " Husky 09.01.2019 13:52 Ludzie! Przede wszystkim REKLAMUJCIE te usługi! Jest to bardzo proste, można zrobić przez internet w kilka minut. Za każdym razem, kiedy paczka przychodzi z opóźnieniem składam reklamację na ich stronie i zwracają mi pieniądze przelewem. Gdyby wszyscy tak robili, dostaliby w końcu po kieszeniach i zrobili porządek. Ile można płacić za paczkę 24h, która idzie 3 dni itd? Niech każdy to zgłasza, wtedy mamy szanse coś zdziałać! Gdyby była taka możliwość, bardzo proszę mnie powiadomić,mój e-mail : barbara7020@wp.pl. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

knaga

Mi zgubili (czyt. najprawdopodobniej któryś z pracowników sobie przywłaszczył, bo nie wieżę że można coś takiego zgubić) telefon Samsung S8, na ubezpieczyłem przesyłkę i radzę wszystkim tak robić wysyłając przedmioty o wartości pow. 100 zł.

zz

Paczka szla z Ostrowa Wlkp. trafiła do WER Komorniki w nocy i zamiast ją wysłać do Gniezna oni wysłali ja z powrotem do Ostrowa Wlkp. To są inne kierunki. Mam nadzieje że teraz dobrze ją przekierują.

Husky

Ludzie! Przede wszystkim REKLAMUJCIE te usługi! Jest to bardzo proste, można zrobić przez internet w kilka minut. Za każdym razem, kiedy paczka przychodzi z opóźnieniem składam reklamację na ich stronie i zwracają mi pieniądze przelewem. Gdyby wszyscy tak robili, dostaliby w końcu po kieszeniach i zrobili porządek. Ile można płacić za paczkę 24h, która idzie 3 dni itd? Niech każdy to zgłasza, wtedy mamy szanse coś zdziałać!

Barbara
Zweryfikowany użytkownik
@Husky 09.01.2019 13:52

Gdzie składać reklamację !?!

Damian :)

U mnie dokładnie to samo. Paczka leży już 18 godzin w Komornikach, nadeszła i tyle, ani drgnie. Spoko 18 godzin to nie dużo, jasne, szkoda, że w innym WER paczka leci po godzinie, dwóch dalej. Może pasowałoby wreszcie zrobić z tym porządek? Albo (usunięte przez administratora) im jakąś sprawę sądową, bo ileż można? Każdy WER potrafi się uwinąć z paczakmi szybko,a tutaj nie, bo po co. Zadzwoniłem na centralę, a Pani twierdzi, że tam nie ma żadnego numeru gdy powiedziałem jej, że dodzwonienie się do tego oddziału nawet nie graniczy z cudem, bo człowiek wykonał przez pół dnia z 50 telefonów :) A noi dostałem informację, że do środy powinna przyjść, chociaż szczerze w to wątpię. Może ktoś ma informacje czy w soboty też są paczki sortowane i transportowane do innych oddziałów? Generalnie interesuje mnie droga Komorniki - Łódź. Z góry dziękuję za odpowiedź

Kkk
@Damian :) 04.01.2019 17:49

Moja paczka z wawy trafiła do komorników i zamiast prosto do Łodzi to jeszcze do Jeleniej Góry

Ewa

Tragedia!!!Przesyłka dostarczona do WER Komorniki 3.01.2019 godz.10.52 - leży tam już półtorej doby i zero kontaktu z kimkolwiek.Telefonów nie odbierają.Partactwo kosmiczne!!!

Edyta
@Ewa 04.01.2019 19:41

Moja lezy tam od 05.11.2918 i cisza w temacie.

Svndrv

Czy ktoś orientuje się czy dziś mają otwarte? Na google jest napisane ze czynne cała dobę, link niżej już piszą, ze niedziela nieczynne.

Zua

Czy ktoś wie czy tam można odebrać paczkę osobiście?

Barbara
Zweryfikowany użytkownik
@Zua 23.12.2018 09:22

Można odebrać, zazwyczaj trzeba czekać 30- 60 min aż zlokalizują paczkę i dostarczą na bramie. Pozdrawiam.

bozi

Moja paczka spędziła dwie doby w Komornikach z info.wynika,że wyjechała i już dwie doby jedzie z Komornik do Łodzi (200km) Masakra!!! Wnuczkowie bez prezentów!!! W kwestii paczek to moja ostatnia przygoda z Pocztą Polską. Zapłaciłam za Paczkę+ i co ? i jak w tym powiedzeniu : Jedzie z Kijowa tylko droga(usunięte przez administratora)

Patrycja

U nas to samo????????????????????i nie bedzie prezentu na swieta????????????

Zmartwiona mama

10 grudnia zamówiłam prezent dla 5-letniej córeczki na Boże Narodzenie. Sądziłam, że ze sporym wyprzedzeniem, tymczasem 20 grudnia o 7:08, paczka dopiero nadeszła do WER Komorniki i od tego czasu żadnej informacji, a mamy już 21.12 godz. 13:47. Jestem bardzo zmartwiona, bo dziecko nie znajdzie upragnionego prezentu pod choinką. Podobno to Pocztex 48h, za taką usługę płaciłam. To moja ostatnia przygoda z Pocztexem. A już kiedyś miałam nauczkę, by im nie ufać. Opłaciłam wówczas paczkę z dostawą do domu, tymczasem zadzwoniono do mnie z Urzędu Pocztowego, abym sobie sama ją odebrała, ponieważ mają deficyt pracowników. Żadnego "przepraszamy" czy "przykro nam". Stałam w długiej kolejce po odbiór prawie godzinę. Nic dodać nic ująć...

Goha

Moja paczka z Chin rzekomo 1.12.2018 dotarła do Komornik i do tej pory status się nie zmienił... Z WER Warszawa chociaż coś tam dociera w miarę szybko i z WER Wrocław, tylko w rodzinnej miejscowości przetrzymują 3 dni i samemu w okienku na poczcie nie można odebrać, żeby wyręczyć listonosza... Plus rzekome próby doręczenia przesyłki... Z Chin chyba krócej idzie niż w samej Polsce...

Skunks
@Goha 16.12.2018 23:07

U mnie identyczna sytuacja, przesyłka tkwi tam od okrągłych 3 tygodni. Z Chin do Polski dotarła w jakieś 9 dni. Rozpacz mnie już ogarnia, bo mieszkam na Podkarpaciu i osobiście do Komornik pojechać nie mogę...

Karol1717

Czy ktoś wie, czy jest jakakolwiek szansa na odebranie przesyłki osobiście u nich w Komornikach? Ktoś próbował? Sytuacja u mnie jak wszystkie poniżej, niestety paczka zalega już kilka dni w WER..

Wolo
@Karol1717 18.12.2018 11:16

mozan odebrać, zazwyczaj trzeba czekać 30- 60 min aż zlokalizują paczkę i dostarczą na bramę

Hela
@Wolo 21.12.2018 09:54

Czy to są sprawdzone informacje?Moja paczka(jedyny prezent dla syna )lezy tam 3 dni.Mąż może tam pojechac i odebrać,mamy 100 km do Komornik

monia 82

moja paczka też tam utknęła gdybym wiedziała to bym już dawno zamówiła. I syn nie dostanie prezentu pod choinkę :( masakra jakaś ile jeszcze mam czekac !!! z innych miejscowości nie miałam problemu dwa dni i paczka w domu !!!

olenaol
Zweryfikowany użytkownik

Jest do kitu. Po co firma przyjmuje zlecenia/usługi, z których nie potrafi się wywiązać??. 18-go grudnia 2018 roku została nadana do mnie przesyłka w systemie Kurier 48. Niestety przesyłka ta utknęła w WER Komorniki i ani widu ani słychu by miała do mnie dotrzeć przed świętami. Jest to przesyłka pobraniowa i tym samym jestem uziemiona w domu oczekując na nią bo prawdą jest, że kurier przed dostarczeniem nie informuje iż coś mam u niego do odbioru. Przez nieudolność WER Komorniki nie będę mogła zrealizować swoich planów świątecznych a dostarczenie przesyłki po 07.01.2019 uniemożliwi mi odstąpienie od umowy jakie daje mi kontrachent Moje sugestie dla WER Komorniki: Tej firmie żadne sugestie nie pomogą. Generalnie nie lubią słuchać opinii klientów o czym świadczy milczący telefon a wręcz rozłączanie połączeń gdy się do nich dzwoni. Ponieważ WER -*y wszystkie w Polsce należą do Poczty Polskiej więc sugestia jest taka: Podnieście stawki płacowe, doceniajcie szeregowych pracowników tych zatrudnionych na najniższych stanowiskach od, których zależy należycie wykonana usługa a tym samym zadowolenie klientów i dobry wizerunek firmy. Źle opłacany pracownik to byle jaki pracownik Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Podnieść płace. Zatrudnić więcej pracowników.

Xyz

Paczka ekspresowa która powinna być u mnie na drugi dzień od wysłania, leżała tam 24h i dopiero drugiego dnia została wysłana co opoznilo cały proces.

BC

Podobno jak przesyłka pocztowa tam trafi, to przepada na wiele dni. Już tego doświadczam. Czy ta firma nie ma szefa?

Dada

Tragedia tragedia i jeszcze raz tragedia. Drugi raz zrobiłam ten sam błąd. Zamòwiłam paczkę Ekspres 24 a ona w 24h do WER Komorniki dotarła i tam utknęła. Poprzednio Ekspres 24 po tygidniu dotarł tym razem wudze będzie to samo. Nie polecam nikomu. Moje sugestie dla WER Komorniki: Proszę zacząć dbać o swoich klientów.

Iwona
@Dada 19.12.2018 15:54

Moja paczka expres 24 siedzi tam od 17 grudnia i dopiero 19 grudnia po godzinie 17 ej komorniki wysłały ja do dalszej drogi.Droga do przebycia to 291 km,szczęście że nie ma w niej żywności która mogłaby się zepsuć.Usługi drogie bo za 18 kg z ubezpieczeniem zapłaciłam 31 zł .Dla mnie to kpina,robienie ludzi w h....wolą zbierac negatywne komentarze i wypłacać odszkodowanie niz dać ludziom zatrudnienie i zaznaczam godziwe wynagrodzenie.

Iwona

Paczka express waga 18 kg plus ubezpieczenie za 1 zł kosztowała 31 zł;wysłana 17 grudnia z up Poznań g.11.44.Dziś mamy 20 grudnia i paczka po godzinie 17ej wyjechała w dalsza drogę.Dodam że miejsce dostarczenia to Wolin woj.zach-pomorskie odległośc to 291 km.Musiałam nadac express ze względu na wagę ale opcja taka że gwarantowana dostawa dnia następnego!To ja się pytam dlaczego trzymana w sortowni 3 dni?Tłumaczą się brakiem ludzi do pracy,że okres świąteczny ok-rozumiem ale ten problem nie jest od dziś;sytuacja powtarza się notorycznie i trwa w najlepsze.Skoro jest oblężenie to zatrudnijcie wiecej ludzi i zapłacic im godziwe wynagrodzenie to może ten chory system zmieni się.Mam ciągle problem z wysyłka expres-nie dosyc że drogie opłaty to mają to głeboko w poważaniu.Lepiej zbierac negatywne komentarze i wypłacać odszkodowania niż dac więcej ludzi do obsługi!Ja tego tak nie zostawię;jestem wściekła a reklamację i tak złożę bo tak być nie może.

ddoommm

Niestety paczka48 jest paczkąTYDZIEŃ! Jak dostała się po 24h do Komorników tak tam sobie leży... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: szybciej wysyłać paczki! a nie trzymać na magazynie

Zniesmaczonu
@ddoommm 06.12.2018 11:04

Od 7 rano moja paczka jest na WER Komorniki i ani rusz jakieś jaja.

Dosc robienia w jajo!!!!!!!!!!
@Zniesmaczonu 06.12.2018 17:05

Proponuje wszystkim ktorzy chca wyslac paczke omijac Poczte Polska szerokim lukiem nacialem sie po raz trzeci i ostatni. Paczka lezy w Komornikach 48 godzin i ani drgnela a pocztex kurier jest 48godzin. Dodzwonienie sie do molocha o nazwie Poczta Polska(dzwinimy ponad 20 minut i caly czas oczekuje 20osob) graniczy z cudem paczka byla dla dzieci a zawod tutaj jest bardzo bolesny. Jest to cos w prywatnej firmie niedopuszczalne ale jest haczyk jezeli placisz grosze to nie wymagaj ze beda pracowac na maksa. Dlatego Poczty Polska powinna sie nie nazywac Polska bo hańbi to Nasz kraj!!!!!!

DUCH8712
@Dosc robienia w jajo!!!!!!!!!! 07.12.2018 09:47

witam świetnie rozumiem ja właśnie też tam dzwoniłem bo mi paczka utkneła w komornikach i jak dzwoniłem to głucha cisza nawet w głównej centrali A infolinia to już katastrofa 21 minut oczekiwanie na jakiegoś zakichanego konsultanta który oczywiście NIE ODEBRAŁ i za co oni dostają pieniądze!!!!!!!!!!SKANDAL

Zdegustowany
@Zniesmaczonu 06.12.2018 17:05

Moją przetrzymywali tam TYDZIEŃ zanim ruszyła dalej!!!

Wiolka
@Dosc robienia w jajo!!!!!!!!!! 07.12.2018 09:47

Dlatego ja osobiście polecam paczkomaty InPost jeszcze ani razu się nie na cięł a wręcz przeciwnie zdziwiłam jak paczki potrafią szybko dochodzić.

Barbarossa
@Dosc robienia w jajo!!!!!!!!!! 07.12.2018 09:47

Co do czasu dzwonienia 20 minut na infolinię poczty polskiej to jest to ściema ze strony samej poczty bo za każdym razem jak ktoś zadzwoni średni czas oczekiwania to ponad 20 minut i oczekuje ponad 20 osób... spróbujcie zadzwonić z 2 różnych telefonów i za każdym razem będzie ten sam komunikat że średni czas oczekiwania to 20 minut :)

Barbarossa

Moje sugestie dla WER Komorniki: Pracowałem tam , traktowanie ludzi zatrudnionych pozostawia wiele do życzenia. BHP to ściema a sam BHP-owiec będzie wam obiecywał złote góry. Każdy zatrudniony i były pracownik może wam powiedzieć to samo. Uważajcie na KZO ( Kierowników Zespołu Operacji ) czepiają się praktycznie wszystkiego. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymienić zespół zarządzający oraz nie okłamywać pracowników.

Zostaw opinię o WER Komorniki - Komorniki

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WER Komorniki

Kebijakan Privasi | IMDb: 6.1 152 S1E4 Legends of the Lost with Megan Fox - Season 1 | Dylan Trowbridge