SKOK
3 440 6 1

Opinie o SKOK

zwolniony

jak tam Pani Pełnomocnik -obiecała wam już po 10-cio miesięcznych odprawach i stanowiska pracy ze stawką o dwie grupy wyżej???????

Co?
@zwolniony 08.02.2019 07:55

Czemu by miala cokolwiek obiecywac. W zamian za co czy z jakiego powodu mialaby sie do czegokolwiek zobowiazywac?

:)
@Co? 08.02.2019 09:10

w zamian za uprzejmie donoszę :)

Kura
@:) 08.02.2019 12:26

Coś w tym jest ...bo pan A nie wychodzi z archiwum i śle coraz dziwniejszcze zapytania na meila.. Myślę że wielu z nas nie doczeka tych ,, ogromnych odpraw,,

ami
@Kura 08.02.2019 13:07

a gdzie macie wasze kochane związki -które jak zwykle naobiecują a później i tak wam nic nie załatwią

Lol
@ami 08.02.2019 14:32

Ten kochany że zwiazku szuka w archiwum

ami
@Lol 09.02.2019 07:41

szuka tego co wam obiecał

Ksiegowy
@ami 09.02.2019 09:08

Niby czego?

xyz
@Ksiegowy 09.02.2019 14:22

jak to czego 10-cio krotne odprawy

Zwiazkowo
@xyz 09.02.2019 15:26

Taa, 10 krotne. Szkoda się do związków zapisywać jak i tak będą ustawowe. Nawoływania są śmieszne, zachowajcie uprzedzenia, nagle sobie przypomnieli co to zwiazki....

Kolega
@Kura 08.02.2019 13:07

To znaczy co masz na myśli

Koleżanka
@Kolega 11.02.2019 16:49

jednomiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata; dwumiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat; trzymiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat.

Tatamajaja
@ami 08.02.2019 14:32

Pan związkowiec (Ten o wyższym wzroście) podjeżdża służbowym samochodem w czasie pracy ( 13:00) pod swój dom.

Poważnie
@Tatamajaja 15.02.2019 11:16

Tatamajaja ale ty ich nie masz

Rozżalony

Podobno jednak Alior. Więc że 2 miesiące nas potrzymią i na bruk bez odprawy...

ZwiązkoweDoły
@Rozżalony 29.01.2019 16:48

Skąd taki pesymizm kolego? Nowego pracodawcę również obowiązuje kodeks pracy i przepisy o odprawach. Możesz być rozżalony jak nie uda się wyszarpać od banku więcej niż wynika z kodeksu. Większość ludzi, którzy jeszcze zostali to przecież dlatego, że liczą na odprawy. Żeby tylko nie było takiej ściemy jak z bankiem z trąbką.

Jaaaaa
@ZwiązkoweDoły 29.01.2019 21:12

Ciekawe jak długo będzie trwało owe przejęcie. Teraz decyzja po stronie UOKIKu, potem KNF i potem juz Alior? A orientuje się ktoś jaki to może być okres albo moze znac realny termin?

Z centrali
@Jaaaaa 29.01.2019 23:14

2 miechy. Jaworzno to piąty skok przejmowany przez alior. Każdy z poprzednich czterech zamieciono do dwoch miesięcy, zaczynając od zwozenia wszystkiego do krakowa, z obietnicami, że będziecie mieć prace. Reality ...

xxx
@Z centrali 01.02.2019 01:52

pracę to mogą mieć szeregowi pracownicy ale cała administracja pójdzie w(usunięte przez administratora) i dlatego nawołują żeby się zapisać do związków a odprawy dostaniecie takie jak należą się w/g kodeksu pracy-pogadajcie z tymi którzy zostali przejęci

YYY
@xxx 01.02.2019 08:32

Oni nie potrzebują żadnej administracji - tylko klientów

Realiak
@YYY 01.02.2019 09:10

RAczej potrzebują kasy z BFG

wujek sam
@ZwiązkoweDoły 29.01.2019 21:12

Kwestia odpraw zależy tylko i wyłącznie od tego czy alior będzie miał ochotę ją wypłacać. Bez najmniejszego problemu idzie tak to załatwić, że nikt nie otrzyma złotówki odprawy i wcale nie trzeba być geniuszem, aby tak to rozegrać.

XYZ
@ZwiązkoweDoły 29.01.2019 21:12

A jak wam się podoba nowy pełnomocnik Alior Banku-niespodzianka ??????

Czytająca
@XYZ 01.02.2019 21:00

Czyżby została nim Edyta G.???

ami
@Czytająca 01.02.2019 22:13

to teraz związki wam wiele nie pomogą - bo pani zna realia skoku a będzie broniła interesu banku

Realista
@ami 02.02.2019 08:22

A pomogły kiedykolwiek przy czymkolwiek? No może poza pomocą rudej przy nieslusanych zwolnieniach pracowników...

Wacek

Witamy nowego pełnomocnika banku ! Tęskniliście ??

@

Teraz wszystko w naszych rękach i związków.

ami
@@ 31.01.2019 14:13

witamy w alior banku-a o związkach to ty zapomnij żeby wam pomogły -będą pilnować własnego interesu i określonej grupy ludzi

ZwiązkoweDoły
@ami 31.01.2019 15:47

Dokładnie tak! Ta określona grupa ludzi to członkowie związku, więc jeżeli ktoś jeszcze się nie zapisał to niech to zrobi jak najszybciej, najlepiej jutro :) Im nas jest więcej, tym większa presja i siła negocjacyjna, a w efekcie szansa na lepsze warunki odejścia lub kontynuacji zatrudnienia dla nas WSZYSTKICH. Nawet jak nie przepadacie za przewodniczącym, to zapiszcie się dla siebie, kierując się prostą kalkulacją: stracić można najwyżej dwie, trzy składki, czyli kilkadziesiąt złotych, a zyskać większe odprawy, czyli (tutaj niech każdy pomyśli sobie wymarzoną kwotę).

Quwerty
@ZwiązkoweDoły 31.01.2019 21:49

Czy ktoś tu jeszcze wierzy że związki coś nam załatwią? Realy?

.

Alor ? No myśle i co miesiąc będzie odpowiednio. Tak serio palant y. Lecz wykwalifikowani. Tak jak ta zołza dobra deuszka, tylko chyba (usunięte przez administratora) niecia brakuje

Monia

Kolejne posiedzenie 29 stycznia wiec czekamy dalej. Ale na co... upadłość czy przejęcie? Czy znowu podadzą ostateczna decyzje za niecałe dwa miesiące.

Gość

Nic nie widać nic nie słychać

Jaja

Czym mniej wiesz tym lepiej śpisz.... to mi się nasuwa jak to czytam

ZwiązkoweDoły

Tonący brzytwy się chwyta. Znany dziennikarz Tomasz Sekielski zbiera kasę na film o skokach, który może wstrząsnąć opinią publiczną. Może dorzucimy się do tego projektu w zamian za pokazanie jak KNF rękami pani komisarz "zrestrukturyzował" lub jak kto woli uwalił SKOK Jaworzno? (usunięte przez administratora)

PannaNikt
@ZwiązkoweDoły 10.01.2019 23:14

Niezły pomysł. Pewnie nowym wątkiem AFERY W SKOK-ach zainteresowany byłby nie tylko pan Sekiekski. Piszę nowym, bo aktualnie media trabią o wyprowadzaniu kasy z Kasy, wypłacie pożyczek na "słupy" i powiązaniach ze znanymi lubianymi, nielubianymi i tymi troche mniej znanymi też (SKOK "W") A nic nie slychać o wprowadzaniu do Kas przez organ nadzorujacy "uzdrowicieli"-komisarzy i ich roli w "restrukturyzacji" czyli po prostu uwalaniu SKOK-ów. Wg KNF to osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje, a ostatnio sporządzony raport NIK pokazał, że lista komisarzy - uzdrowicieli, w niektorych przypadkach nie spelnia podstawowych wymogów zwiazanych z wykształceniem. Umiejętności zarządcze, komunikacyjne i poszanowanie godności drugiego człowieka... no cóż z obserwacji wynika, że tych cech też próżno szukać. Czy w związku z tym ktoś kiedyś dokonał podsumowania tej dobrej praktyki KNF jaką jest ustanowienie "zarządcy komisarycznego" dla SKOK, sposobu ich rządzenia (nie mylić z zarządzaniem), działań "na rzecz wzmocnienia spółdzielczej kasy poprzez wzrost efektywności działania i poprawę standardów zarządzania ryzykiem w oparciu o szczegółową weryfikację sytuacji finansowej kasy". W przypadku naszej Kasy ciekawym byłby rownież wątek samego programu naprawczego zatwierdzonego przez KNF, a następnie odrzucenia go przez KNF po wprowadzeniu do niego poprawek na wniosek KNF. Aktualnie po ociepleniu relacji KNF-KSKOK rola tego drugiego też może stanowić ciekawy wątek zwłaszcza w przypadku naszej kasy.

ami

coś mi się widzi że alior chyba was nie przejmie bo sam może mieć kłopoty

Actimel
@ami 10.01.2019 11:40

Coś mi się zdaje, ze przejmie. Pewnie dostanie propozycje nie do odrzucenia...

Jaka

W których oddziałach takie szaleństwa?

Kolega
@Jaka 09.01.2019 10:17

Jakie szaleństwo....

Smieszki

Pracownicy Skoku sa jak krowy. Ci, którzy grzeszyli - w "przyszlym życiu" będą wykorzystani na mięso do McDonalda. Jak mało - reinkarnują się jako pracownicy Aliora. Jak bardzo dużo - też trafią do McDonalda... na kasę.

Wallly
@Smieszki 08.01.2019 22:15

Śmieszne. Ha. Ha. Ha.

Pulek

O co chodzi? Z tymi zwolnieniami?

....
@Pulek 03.01.2019 11:10

O to, że (usunięte przez administratora) i bezczelność komisarki w tej firmie przekracza już wszelkie granice! Jak chcesz odejść to Ci wypowiedzenia nie skrócą ale jak chcesz zostać to Cię zwolnią. Ot logika starej (usunięte przez administratora).

Bolek
@Pulek 03.01.2019 11:10

I szukają w papierach sprzed lat błędów i jak coś na Ciebie znajdą to dostajesz 52

Karma
@Bolek 03.01.2019 17:38

Księga Joba 4.8 mówi, „Jak daleko spojrzeć, ci którzy orali bezprawie i rozsiewali zło, zawsze je zbierali.” Psalm 126.5 mówi, „Ci, którzy siali ze łzami. Niech zbierają z radością.” Ew. Łukasza 12.24 „Spójrzcie na kruki, że nie sieją ani żną, nie mają spichlerza ani składnicy, a jednak Bóg żywi je; o ileż więcej wy jesteście warci niż ptaki.” W każdym z tych przypadków, jak również w innych odwołaniach do siania i zbierania, wskazuje że kwestia otrzymywania nagrody na różne działania ma miejsce za dni twojego życia, a nie w jakiejś nieokreślonej przyszłości. To działanie w ciągu konkretnego dnia i odniesienia w jasny sposób wskazują na zbieranie owocu swoich własnych poczynań. W związku z tym, sianie jakiego dokonujesz za dni swojego obecnego życia, będzie wpływało na nagrodę lub karę w przyszłym życiu.

....
@Karma 03.01.2019 18:19

A nowe życie za 31, 30, 29, 28.....

Bolek
@Karma 03.01.2019 18:19

Ten kto jest bez grzechu...Niech pierwszy rzuci kamieniem... Znam takie coś pasuje ?? Rozumię że góra której nikt nie tknie to bez grzechu jest a te biedne żuki z obsługi to ci wielcy grzesznicy? Powiem ci tak mam nadzieję że to właśnie ich spotka ta karma na ktora zasłużyli za to co nam robią!! A tak z innej strony tyle idiotow się tu wypowiada że szok ..Jak można uważać że pracownik który miał jakaś niezgodność w umowie z przed 3 lat zasłużył na 52? Ludzie bije wam całkiem? Nie widzicie tego że tak po cichu się was pozbywają? Uważacie że samo jesteście świeci? A ten co wyleciał to na pewno jest winny? Dobrze tu ktoś napisał wszyscy wygrali w sądach. Paranoja

......
@Bolek 03.01.2019 18:50

Ktoś jest w stanie podać jakieś przybliżone liczby tych zwolnień?

Karma
@Bolek 03.01.2019 18:50

Karma dotyczy wszystkich kolego ... Nie tylko tych na górze :) A nawet przede wszystkim ...

.....
@Karma 03.01.2019 18:19

Z całym szacunkiem ale nie posikaj się czasem z tymi księgami i cytatami. To co wyprawia góra to owszem na karmę jak najbardziej zasługuje. A jeżeli są tak pewni słuszności swego zachowania to życzę im tylko jednego - żeby byli w przyszłości potraktowani tak jak obecnie traktują innych. Jeśli nie mają nic na sumieniu to nie muszą się obawiać.

Stary
@Karma 03.01.2019 18:19

Nie jestem "uczony w Piśmie", ale ... chyba się mylisz. Mówisz: "To działanie w ciągu konkretnego dnia i odniesienia w jasny sposób wskazują na zbieranie owocu swoich własnych poczynań." Tymczasem: Cytat z Księgi Hioba: przytoczona wypowiedź to słowa Elifaza, przyjaciela Hioba, który usiłuje mu dowieść, że nieszczęścia, które go spotkały są skutkiem jego win - podczas gdy Hiob jest faktycznie karany niewinnie. Cytat z Ewangelii Sw. Łukasza: kruki nie sieją, a Bóg je żywi, czyli dostają coś za nic; efekt (otrzymanie czegoś) ma się nijak do wcześniejszego starania i "zbierania owocu własnych poczynań" Szerszy cytat z Psalmu 126: "Odmień nasz los, o Panie, jak strumienie w [ziemi] Negeb. Którzy we łzach sieją, żąć będą w radości" Wg mnie mowa jest tu o pozytywnej zmianie losów, a nie o karze za jakieś wcześniejsze przewinienia ... Ale co ja tam wiem :).

No
@..... 03.01.2019 20:53

Przeciez ona uwaza ze postepuje slusznie i jest dobra HAHAHAHA To wina tego ze jak sie jest zlym czlowiekiem, a nie chcesz to sie oklamujesz ze tak nie jest. Setki ludzi sie mysla ona ma racje hgehehehe. NIe wiem jak to przechodzi przez jej glowe ale widocznie przechodzi. Interes zycia sprzedac dusze diablu za drobne a potem wmawiac sobie ze wcale to nie byl zly interes.

!!1
@Stary 03.01.2019 21:20

Czekam aż ktoś apokalipsę zacytuje haha

liliputek
@Pulek 03.01.2019 11:10

Im więcej zwolni, tym mniej odpraw będzie musiała dać...proste.

pra pra pra

Mam pytanie do ( ala) przewodniczącego związku Solidarność. Wiemy że nic nie robi ale dlaczego nie złoży doniesienia o niegospodarności osób odpowiedzialnych za zarządzanie. Wszystkie osoby zwolnione dyscyplinarnie wytoczyły procesy sądowe przeciwko Komisarz i wszystkie zostały wygrane przez pracowników odszkodowania wypłacone sięgają tysięcy złotych. Gdzie była Solidarność jak opiniowała zwolnienia tych pracowników - ano na garnuszku Komisarz.

Ksiegowy
@pra pra pra 02.01.2019 19:20

Setek tysięcy złotych :/

Ksiegowy
@Ksiegowy 02.01.2019 21:27

Plus karma dla kotów

trochebyłytrocheobecny
@pra pra pra 02.01.2019 19:20

Dlatego że on i pan E sami szukają haka na pracowników żeby ich zwolnić dyscyplinarnie...Nie wiem czy na zlecenie Komisarz czy sami zgodnie z ....kodeksem Etycznym... uprzejmie donoszę ;(

Eeee
@Ksiegowy 02.01.2019 21:27

Setek to napewno

zwolniony
@pra pra pra 02.01.2019 19:20

przytoczę jego słowa( ja bronie miejsca pracy żony a reszta to przy okazji) więc resztę sobie dośpiewaj

Klara

Do siego ludziska;) aby nam jakoś poszło w tym Nowym Roku!

Byle do wiosny

Tak się bawi ! Tak się bawi ! Jaaaawoooorzno !!!

ZwiązkoweDoły
@Byle do wiosny 18.12.2018 20:55

Biorąc pod uwagę, że jesteśmy najbardziej przecioranym przez knf skokiem w Polsce oraz że kolejny bank krajowy nr jakiś tam sam ma problemy i jeszcze nas nie łyknął to proponuję nazwę SKOK Jaworzno rozwinąć jako "Skompromitowana Komisja Ograna Konkurencja" lub "Straszny Koszmar Obecnej Komisarz".

ZwiązkoweDoły
@Byle do wiosny 18.12.2018 20:55

Jeszcze dwa kreatywne pomysły, co może kryć się pod hasłem SKOK: Standardy Komisji: Oszustwo Korupcja (W nawiązaniu do co najmniej niekonsekwentnych i nieprofesjonalnych działań KNF, zwanych w żartach "restrukturyzacją SKOK Jaworzno", które doprowadziły nas tam, gdzie jesteśmy oraz tzw. afery KNF. Temat znany, więc nie ma co się dalej rozpisywać) Stopa Krakowianki Oznaczyła Karoserie (W nawiązaniu do nadprzyrodzonych zdolności pani komisarz, która udowodniła, że czubkiem pantofelka da się sprawdzić grubość lakieru samochodów służbowych. Czekamy na przegląd liczarek i klimatyzatorów)

ami
@ZwiązkoweDoły 18.12.2018 23:42

czy chce się iść komuś jutro do tego bałaganu ????

Nicnierobie
@ami 26.12.2018 21:39

Oczywiście. Płacą nam za nicnierobienie. Taka fucha chocby za 2 tysie - nigdzie takiej nie znajdziemy, czy sie chodzi czy sie lezy to wypłata się nalezy.

Cudownie ocalony
@Nicnierobie 26.12.2018 23:14

Tak może myśleć tylko ktoś kto nie musi pracować bo znaleźć przyzwoitą pracę po Skok-u to CUD!

abc
@Cudownie ocalony 27.12.2018 15:41

Potwierdzam, nie liczcie na wspaniałą robotę po skoku...dziś to niestety czarna plama na życiorysie. Szukam 3 miesiące i dziś na garnuszku męża...z banku nie odzywa się nikt. Przykre to.

Jan

Ludzie klikajcie na TAK za wypłatą PPE!!!

Z centrali
@Jan 18.09.2018 17:10

Ale po co?? Nowy pracodawca ma ppe, oszczedzimy na emeryturę.

jan
@Z centrali 19.09.2018 07:21

Proponuje poczytac co sie dzieje z Altusem a potem pisac takie glupoty .. bo moze byc tak ze twoja emerytura z PPe zniknie tak samo jak skokjaw

ami
@Z centrali 19.09.2018 07:21

to wasze pieniądze jak jest możliwość wybrania to lepiej je wybrać i założyć lokatę --lepszy zysk-byle nie w skoku

Bankier
@ami 19.09.2018 09:48

PPE można zlikwidować tylko na IKE albo tym podobne... na pewno nie na lokatę.

Jan
@Bankier 19.09.2018 10:35

Trzeba przerzucić na Ike Ale z ike idzie już wypłacić ok 30% przechodzi na zus i podatek resztę można wypłacić i zrobić z tym co się chce .Jak nie będzie odpraw to będzie nasza jedyna kasa ludzie

Bankier
@Jan 19.09.2018 10:57

Owszem, wypłacić można ale najczęściej po kilku latach. Chyba że kogoś zadawala 10-20% uzbieranej kwoty to może wypłacić od razu.

Ja
@Bankier 19.09.2018 12:39

Ćpasz?

Hmn
@Jan 19.09.2018 10:57

Tak jest, już raz to zresztą ludzie z PF robili. Zakładasz IKE, następuje transfer, zamykasz IKE, biorą podatek i składki na ZUS, reszta twoja. Jak nie chcesz nic stracić to masz to swoje IKE. Co do nowego pracodawcy, ktoś tu żyje jakąś nadzieja że w pocztowym wyląduje, no no fantasta

Jan
@Bankier 19.09.2018 12:39

Może odczytasz jakieś informacje na temat ppe A potem zaczniesz pisać takie idiotyzmy....nikt nie dostaje 10-20 % jak piszesz. Przenosisz na Ike i zbierasz dalej albo wyplacasz środki z ike z czego ok 30 procent idzie na twoje konto emerytalne w zus... Wyplacalismy już ppe że skok.jak przechodzilismy do Pf. Ciekawe co zrobisz mądralo jak się te fundusze potracą? Gdzie ich będzisz szukać? Fundusze nie są pod żadną ochroną.. czy tu naprawdę nikt mądry się nie wypowiada ? Ludzie obudzcie się!!

Ela
@Jan 19.09.2018 12:50

30% ZUS + 19% podatek to daje prawie 50% na dzień dobry!!! Masakra!!! Biorąc pod uwagę wycenę jednostek w większości FI Altus to tylko zapłakać w poduszkę pozostaje.

Bankier
@Ja 19.09.2018 12:44

Nawet jeśli to nie Twoja sprawa :d Wypłać 100% swojego PPE i potem się wypowiedz. Powodzenia :)))))

Jan
@Ela 19.09.2018 13:39

Zawsze możesz zostawić na Ike...albo upadających funduszach....te 3o procent to już z podatkiem jest....No niestety w skoku są też osoby mniej zamożnej dla których te pieniądze pozwala przetrwać jak będą szukać pracy...nie każdy ma ten fart jak nasza góra że składa podania do pocztowego...niektórzy po 20 latach w skok będą walczyć na rynku pracy...wydaje mi się że wtedy każdy grosz się przyda bo nie wiadomo jak będzie. Nie piszcie tu głupot że ludzie stracą ta kasę no dobrze wiecie że to 30 procent idzie do ZUS więc teoretycznie nie przesadnie. Pytanie co będzie jak knf cofnie Altusowi licencje? Gdzie będziecie szukać pieniędzy?

Paweł
@Bankier 19.09.2018 13:41

Wycofywslismy ppe jak przeszliśmy do Pf. Wypłata na Ike jak chcesz wypłacić 30% do ZUS reszta twoja. Ja założyłem sobie lokatę. Więc wiem jak było. Nie pisz bzdur. Chyba że ci z góry nakazali.

Dokładnie tak
@jan 19.09.2018 08:30

Hahahaha ????

Egon
@Jan 19.09.2018 10:57

Jeżeli będą zwolnienia grupowe to i odprawy będą, tak stanowią przepisy. Czy wy ludziska z centrali naprawdę nic nie możecie się dowiedzieć? Czy związki naprawdę nic nie mogą w tej kwestii zrobić? Pewnie już podjęto jakieś decyzje ile ludzi pójdzie do zwolnienie, więc nie rozumiem dlaczego pracownicy mieliby nie otrzymać odpraw.

Anata
@Jan 18.09.2018 17:10

Stawiam, że większość jest na tak...

Mika
@Z centrali 19.09.2018 07:21

No chyba, że masz załatwiony już etat...

Ja
@Ela 19.09.2018 13:39

Oj Ela Ela na obsłudze to ty raczej nie pracujesz. Podatku się nie liczy od całej kwoty. Słabo

Alicja w krainie czarów
@ami 19.09.2018 09:48

Lokata w skoku najlepsza:)

ami
@Alicja w krainie czarów 20.09.2018 08:25

może i najlepsza-nie sprawdzałem ale jak to padnie to gdzie będziesz szukać pieniędzy w" związkach"

Rom
@Egon 19.09.2018 23:41

Nie będzie żadnych odpraw bo nie będzie zwolnień grupowych przejmą nas i zatrudnia na pocztach

Ja
@Rom 20.09.2018 16:45

To fakt, witamy w pocztowym

Pytek
@Jan 18.09.2018 17:10

A czy na prawdę nikt nic nie wie jeszcze?

Głos tlumu
@Pytek 24.09.2018 14:06

Co za różnica czy wiemy czy nie. Rynek pracy szeroki, czeka z otwartymi ramionami na nas. Kto znajdzie lepszych jak my ze skoku. Już nie od dziś wiadomo że jak ktoś przychodzi z banku do skoku - desperat, w drugą stronę - dalsza część naszej drogi, wielu sobie poradzilo to i my damy radę. Jedynie szkoda mi że odpraw nie bedzie, liczyłam na to bardzo. Związki sie postaraly, dadzą nam porozumienia zmieniające stawki, albo bierzesz albo jesteś na wypowiedzeniu bez odprawy :/. Super przewodniczacy i jego przypupas.

Adwokat
@Głos tlumu 24.09.2018 21:29

A dlaczego niby nie będzie odpraw? Jeśli zostają zmienione warunki zatrudnienia, a Ty ich nie przyjmiesz, to zgodnie z KP zwolnienie następuje z winy pracodawcy. Zatem odprawa przysługuje.

Adwokat
@Głos tlumu 24.09.2018 21:29

A, i przypupas i jego świta ma guzik do powiedzenia. Związki mogą negocjować dodatkowe, dobrowolne odprawy z nowym pracodawcą. Natomiast te „ustawowe” należą się, jak psu buda. Jeśli nowy pracodawca będzie sie zasłaniał, ze nie jest to cyt. za KP „istotna zmiana”, to idziesz do sądu i wygrywasz na pierwszej rozprawie (+ odsetki)

Ja
@Adwokat 24.09.2018 21:58

To nie zmienią stawek, ale tak się zajadą że po miesiącu sam się zwolnisz i będą do przodu. O to chyba w tym wszystkim chodzi, ludzi nie mają oddziałów też nie, teraz będą mieli jedno i drugie. Pytanie tylko na jak długo

Płacze
@Ja 25.09.2018 06:39

Też liczyłem na odprawę. Wszystko na swoją korzyść. Każdy patrzy na swoją (usunięte przez administratora)

Adwokat
@Płacze 25.09.2018 06:56

Ale skąd macie takie info w ogóle, ze odpraw nie będzie? Ali raz coś wypierdzisł, ale przecież on straszne androny opowiada. Na każdy temat.

Z centrali
@Adwokat 24.09.2018 21:53

Jak dostajesz aneks ze zmianą warunków zatrudnienia, w tym zmianą stawki na niższą, bo tak mogą, albo zakres obowiązków się zmienia, to nie masz obowiązku tego przyjmować. Niestety z automstu znaczy to, że to Ty nie przyjales warunków i rozwiązanie umowy jest z Twojej winy, więc odprawa Ci nie przysługuje. Zgodnie z przepisami prawa masz możliwość skierować sprawę do Sądu, jednak to on orzeka czy zaproponowane warunki były na tyle krzywdzące, że mogłeś się na nie nie zgodzić. Jeżeli tak to odprawa się należy, jeżeli Sąd uzna, że nie były dla Ciebie krzywdzące, to nic nie dostaniesz, bo rozwiązania umowy dokonałes Ty. Wiem z doświadczenia. Dlatego szanowna Pani Komisarz stosowała dokładnie taki system taniego pozbywania się dobrych a niewygodnych pracowników. Dobra rada - zanim pojdziesz do Sądu zapytaj dobrego prawnika od prawa pracy czy warto, bo często jest niestety tak, że wydasz kasę na pozew a na końcu usłyszysz, że i tak to Twoja wina...

Adwokat
@Z centrali 25.09.2018 16:24

Zmiana warunków zatrudnienia wymaga zgody obu stron. Jeśli nie podpiszesz aneksu, oznacza to, ze nie przyjmujesz nowej propozycji i zostajesz przy starych warunkach. Wtedy to pracodawca wypowiada umowę. Konsultowane z prawnikiem. Jeśli p. K. robiła inaczej, to było to niezgodne z KP.

Misia
@Z centrali 25.09.2018 16:24

Z centrali nie wypowiadaj sie jak (usunięte przez administratora) wiesz. Regionalna że Świętokrzyskiego taki aneks otrzymała,nie podpisała, poszła do sądu i sprawę wygrała. Dostała odprawę i odszkodowanie.Więc może sie doucz człeku.

Z centrali
@Misia 21.12.2018 02:58

Nie wygrała, tylko dogadali sie za porozumieniem stron. Nie wiadomo jakby sie sprawa zakonczyla

ehe
@Z centrali 21.12.2018 08:30

Zapłacili jej bo wiedzieli ze sprawe przegraja i tylko by wiecej zaplacili.

Zaczelamsiebac

Moze mi ktos wyjasnic dlaczego 3 dni po napadzie na nasz oddzial nie ma slowa ani na naszym forum ani w mediach?! Czyzby zarzadzajacy bali sie sromotnej krytyki zewszad za to ze tak naprawde oni sa odpowiedzialni za to co sie stalo?! Jesli ma sie kase i jest jedna osoba w oddziale to zawsze znajdzie sie jakis glupek ktory bedzie chcial to wykorzystac. Oby nie doszlo do tragedii. Na razie skonczylo sie na traumatycznych przezyciach dla naszej biednej kolezanki, ale moglo sie to inaczej skonczyc i nie daj boze zeby sie powtorzylo. Kpina zeby byly jednoosobowe oddzialy. To tak jakbysmy sami zaparaszali bandziorow do nas. Brawo komisarz, brawo dyrektorzy i brawo regionalni. A nam kochani wspolczuje bo robi sie niebezpiecznie. Oby tej burd..zamkneli jak najszybciej.

Ze co? Gdzie był ten napad?
@Zaczelamsiebac 08.08.2018 20:08

Kupidyn

Zaczelamsiebac
@Ze co? Gdzie był ten napad? 08.08.2018 20:19

Kur...w Poznaniu!!! To jest skandal, że ludzie mic nie wiedzą!

Niewierzący
@Ze co? Gdzie był ten napad? 08.08.2018 20:19

To jakaś podpucha

Zaczelamsiebac
@Niewierzący 08.08.2018 20:49

Glupi jestes i tyle...sw. Marcin zamkniety do poniedzialku. Noe wierzysz? Zadzwon do oddzialu jutro i zobaczysz czy ci ktos odbierze sluchawke. Ludzie to jest jakas paranoja! Dlaczego nikt nic nie wie na ten temat?! Dlaczego media milcza?! Przed nami 3 miesiace obslugi w takich warunkach...ja sie boje i to nie jest podpucha glupcze!

ami
@Zaczelamsiebac 08.08.2018 21:54

nie podadzą takiej wiadomości do prasy bo to jest utrata zaufania

Niewierzą
@Zaczelamsiebac 08.08.2018 21:54

Nie musisz od razu ubliżać. Być może faktycznie tak było. Niewiarygodna jest ta cisza. Zwykle w takich sytuacjach jest przeciek do prasy. W instytucji budzi się departament bezpieczeństwa. Wszystko jest sprawdzane. Sprzęt, znajomość procedur. A tu taka cisza? Jeśli był ten napad to niezłych partaczy mamy tam na górze. Albo wyrafinowanych i nieludzkich partaczy.

Żenada
@Niewierzą 08.08.2018 22:10

Hmm.... nie wiem czy był ten napad czy nie ..... Ale jeśli był.... brak info do prasy luz ... nie dziwi mnie .... Ale brak info dla pracowników że strony dyrekcji i regionalnych ?? Szczyt dziadostwa .... I co po takim wydarzeniu nadal każdy KR każe pracować w wielu swoich oddziałach jednoosobowo ?? Bo "Zimna Edyta" żałuje pary groszy na delegacje pracownika z oddziału który może pomóc?? No to teraz jak mi przyjdzie pracować w trybie awaryjnym ... to będzie chyba awaria w h*** .... pozostaje odmówić wykonania polecenia służbowego... albo urlop na żądanie....

Maja
@Żenada 08.08.2018 22:27

No to mogę potwierdzić, że dziś przyszedł do nas do oddziału koleś płacić ratę, bo miał ją płacić na św. Marcinie i ponoć dzwonił na infolinię, że oddział zamknięty. Tam się dowiedział, że faktycznie 06.08 był napad na kasjerkę. Potwierdzam to info.

Żenada
@Maja 08.08.2018 22:55

Ja piernicze.... no to strasznie współczuję kasjerce .... W komplecie na oddziale to musi być trauma a będąc samemu najpierw stres związany z wydarzeniem A potem stres czy nikt się nie przypie***przy o jakieś procedury bezpieczeństwa...... natomiast gratuluję regionalnym i dyrektorom którym jutro przyjdzie się zmierzyć z falą pytań .... bo komentarz wielkiej Edit jest prosty .... "tak- sytuacja miała miejsce ale nie widzę potrzeby rozwijania tematu ani odnoszenia się do tej sytuacji i temat uważam za zamknięty" Pani Edyto .... jeśli Pani tu zagląda.... zgadzam się na zrobienie Kopiuj-wklej.... Pozdrawiam serdecznie ;) A pracowników docenia się dbałością o ich bezpieczeństwo a nie szukaniem oszczędności w ewentualnej delegacji czy wycofaniu kawy z biurolandu...... a na bony dla "szczególnie zasłużonych tyłko-lizów" kasa jest proszę o listę szczególnie zasłużonych.... O dużym wkładzie i zaslugach w PPN możemy mówić tylko wtedy gdy się on powiedzie.... Tak by nakazywała logika .... Ale cóż.... dla nas .... na oddziałach plan się nie powiódł dla zarządcy w 100% :)

Były ale zadowolony pracownik
@Zaczelamsiebac 08.08.2018 20:08

Proszę podziękować byłej KR z Łodzi i jednemu z jej podopiecznych (wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi) to dzięki niemu i jego opuszczeniu placówki na delegacji zawdzięczacie jednoosobowe oddziały. Tak na marginesie to było tylko kwestią czasu kiedy do czegoś takiego dojdzie. Za moich czasów nie było pieniędzy na podwyżki ale na delegacje zawsze. Do Łodzi przecieżoł roku Jędrzejów i Rawa jeździła co dziennie i na to pieniądze były.

Żenada
@Były ale zadowolony pracownik 09.08.2018 01:24

Z całym szacunkiem dla sytuacji byłej KR Łódzkiego i jej krasnala ogrodowego z alergią na mydło i antyperspiranty o których można by niezły kabaret nakręcić ..... wynik skapstwa na delegację i jednoosobowa praca jako standard wynika z mylnego pojęcia oszczędności naszej Królowej Lodu;);)

wstyd
@Żenada 09.08.2018 07:35

Szczerze mówiąc na początku myślałam, że to podpucha, ale teraz czytam i mowę mi odjęło. Biedna ta nasza koleżanka, że na koniec jeszcze ją coś tak traumatycznego spotkało, szczerze współczuję. A po drugie, zadaję sobie pytanie kim my właściwie jesteśmy dla kierownictwa tej firmy? Jaką my dla nich stanowimy wartość, skoro tak się z nami obeszli i pokazali, gdzie mają nasze bezpieczeństwo. Strasznie przykro się robi, a z drugiej strony gotuje się we mnie, jak pomyślę, jak żongluje się moim zdrowiem, a może życiem. Chyba też zaczęłam się bać. Dzięki Ci dziewczyno, że napisałaś w ogóle o tym.

wlkp
@wstyd 09.08.2018 07:41

najlepsze jest to że ubezpieczenie nie zadziała ze względów bezpieczeństwa - warunkiem w umowie jest dwuosobowość oddziałów. Kto za to odpowie? No pewnie zrzucą na naszą koleżankę, która dostanie pewnie 52. Pójdzie do sądu i z czym wygra? Do października nie zdąży. Przykre to bardzo, że my na dole musimy płacić za błędy góry. Odechciewa się do pracy przychodzić :(

Żenada
@wlkp 09.08.2018 08:34

Jeśli tak będzie że zrzucą odpowiedzialność na osobę której każe się pracować na oddziale jednoosobowo ...... gdzie na pewno i bez napadów nie jest to fajna i komfortowa sytuacja (wiem bo także było mi dane doświadczyć trybu awaryjnego) .... to może czas okazać jakąś solidarność i spróbować walczyć z tą farsą która dzieje się na centrali...... tam mają się o co bić i o co wzajemnie oskarżać i grać nieczysto..... tam jest banda ludzi z wysokimi pensjami i niskimi kompetencjami.... ciężko będzie znaleźć nową posadę na której nie wiele się robi A dużo na konto wpływa..... my zwykli doradcy czy kierownicy oddziałów znajdziemy na rynku finansowym pracę z podobnym wynagrodzeniem i zakresem obowiązków więc nie mamy w tej firmie już nic do stracenia .... a powyższe rewelacje pokazują że firma nie ma Już nam nic do zaoferowania.... nie ma więc co spinać posladkow i choćby udawać że zamierzamy robić tutaj cokolwiek więcej niż przyjść na 9:15 I wyjść o 17:10 ;)

Cwd
@Żenada 09.08.2018 10:14

Ponoć w Gnieźnie jak laska sama była w oddziale też przyszedł jakiś typ i pytając o kredyt gapił się po kamerachi zadawał głupie pytania o pracowników. No niestety, ale dobrze nie jest i zrobiło się po prostu niebezpiecznie.

Żenada
@Cwd 09.08.2018 22:35

Bo generalnie w naszej obecnej sytuacji o takie coś nietrudno..... Kiedy były to sytuację incydentalne w sensie że raz w miesiącu komuś coś wypadło.... nie było kogo dac na zastępstwo to ok ..... ale teraz jest dramat .... po pierwsze jakiś czas temu właśnie tutaj było pisane o notorycznych pracach w pojedynkę i o oddziałach czynnych 2 razy w tygodniu..... średnio rozgarniety młody człowiek lubiący siedzieć dużo w necie ma podane takie info na tacy.... I w pierwszej opcji jest jakiś % niestety naszej winy. Druga opcja ..... oddział czynny jednoosobowo długi czas bo pracowników jest tylko 2 tudzież jeden i im także należy się urlop .... pracuje więc sobie taka drobna chuda pani Bożenna i naparza cały dzień te stemple i nie wie że na mieście toczy się właśnie rozmowa jakiegoś fajnego Pana Henia który przychodzi tu od lat i rozmawia niewinnie z jakimś desperatem z nożem na gardle ...." A bo byłem tam w tym SKOKU rachunki opłacić .... tam takie fajne dziewczyny są.... Ale ostatnio to chyba coś się stało bo co pójdę to tylko jedna tam siedzi " .... niewinna rozmowa .... hu**we skutki..... wina Zarządu i ich mylnego pojęcia oszczędzania na firmie. A jakby ktoś chociaż odrobinę dbał o nasze bezpieczeństwo to chociażby taki Regionalny mógłby zapewnić bezpieczeństwo.... nie coś robiąc i obsługując nam klientów...... bo z tym w obecnym przepływie ludności taka Pani Bożenna dała by się radę..... tylko żeby po prostu być i stwarzać pozory kompletu. No ale wtedy nie dało by się przyjechać gdzieś na 12 i o 14 powiedzieć że trzeba jechać dalej tylko spędzić na oddziale 8 godzin plus dojazd..... A toz to przecież jakiś dramat jest :):):)

Anton
@Cwd 09.08.2018 22:35

W Gnieźnie to się na tą laskę gapił A nie tam kamery.

Szpilka
@Zaczelamsiebac 08.08.2018 20:08

...brawo!Właśnie zaprosiliście potencjalnych napastników publicznie informując o napadzie. Teraz z pewnością będzie bezpieczniej.Podajcie jeszcze ile oddziałów i gdzie ma osłabiony skład. Brawo!!

HMMM:)
@Szpilka 12.08.2018 22:21

Zapewne gdyby szanowna dyrekcja i kierownicy nie ukrywali takiej informacji przed pracownikami to tutaj by się z tego Gó**wnoBurza nie zrobiła ;) ;) A skoro w centrali i wewnętrznych komunikatach się milczy to wyszło jak wyszło.....

Amon
@Szpilka 12.08.2018 22:21

Edyta, a idź ty już w chol.e.rę!

Stary
@Szpilka 12.08.2018 22:21

No to proponuję doprowadzic do sytuacji, gdy żaden z punktów nie będzie miał osłabionego składu. W razie konieczności posadzić za biurkiem osoby z administracji i kadry zarządzającej - tabelki arkusza kalkulacyjnego można obrabiać wszędzie, dostęp do systemów też nie powinien być problemem, można pracować zdalnie.

Misia
@Były ale zadowolony pracownik 09.08.2018 01:24

Blondyna z rzęsami którymi drapie sie po plecach??? ????????????????wiemy , znamy....nie polecamy

Fix

No I mamy 31 styczeń

Dorcia

Pewnikiem znowu przedłużą...nikt na koniec roku nie będzie robił niepotrzebnej bardachy...idą święta, a ludzie mają pko (usunięte przez administratora) zawracać wypłatami z BFG?! W KNF jeszcze większy (usunięte przez administratora) niż w naszym Skoku! Poczekamy do kolejnego posiedzenia już w styczniu. Wesołych Świąt i spokoju Wam życzę.

Bezpartyjna

Dalibyście już spokój. W Aliorze witaliście już dwa razy, w Pocztowym tyle samo, a upadłości to nie zliczę. Nie mieszajcie ludziom w głowach.

Znow

Od zdzislawa

Pytekk

Skąd te informacje

Znow

I znow przedluzyli

alior

Witamy w alior banku :)

Stalosie

Stało się.... idziemy do piachu :/

Rozżalony
@Stalosie 17.12.2018 21:16

A skąd wiesz?

Stalosie
@Rozżalony 17.12.2018 21:26

Czytaj na pulsie biznesu

Rozżalony
@Stalosie 17.12.2018 21:47

Jakaś podpucha nic nie piszą na pulsie biznesu

Coco
@Stalosie 17.12.2018 21:47

.... wyślij link, bo ja jakoś nie mogę znaleźć żadnej informacji z grudnia...

Staryalejary
@Stalosie 17.12.2018 21:16

Głupoty piszesz...zapomnieli o nas. Tam mają taki bur..l teraz, że się pierdołami nie będą zajmować.

Skef

A jak sklatki skef rozliczą? Kto to przytuli? Biedny tomuś w i andrzejek e

Heheszek
@Skef 05.12.2018 19:07

Sklatki... :)

pannikt
@Heheszek 05.12.2018 21:58

loża szyderców...

Tomasz Warmus
@Skef 05.12.2018 19:07

Z sytuacją finansową SKEF, można zapoznać się w sprawozdaniu finansowym, które jest składane do Sądu. W przypadku dodatkowych pytań dotyczących bieżących działań stowarzyszenia, zapraszam do kontaktu. Proszę, w imieniu swoim i całego Zarządu SKEF oraz Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia, o zaprzestanie takich insynuacji.

Lena
@Skef 05.12.2018 19:07

A to pytanie czy stwierdzenie ? co za bzdury wpisujesz... no ale każdy sądzi po sobie .

Panietomaszu
@Tomasz Warmus 07.12.2018 21:42

Panie Tomaszu niech pan napisze ile jest kasy na kontach skefu i co sie z nia stanie jak skok przejmie ktos lub skok padnie

No no
@Panietomaszu 08.12.2018 20:12

Pan Tomasz raczej nie napisze ????

Adwokat
@No no 08.12.2018 20:44

A dlaczego miałby odpisywać, skoro już wspomniał gdzie można to sprawdzić. Poza tym, to forum dotyczy SKOK-u.

Panietomaszu
@Adwokat 08.12.2018 21:29

A mozna byc czlonkiem skoku i nie zapisywac sie do skefu. Panie tomaszu czekamy za informacja

Panietomaszu
@Adwokat 08.12.2018 21:29

Haha zes sie popisal przeciesz skef ma kase tylko od klientow skok to forum to rowniez dotycze skef. Chyba kazdy chce wiedziec co stanie sie z skladkami

Adwokat
@Panietomaszu 08.12.2018 21:38

I tu właśnie jest różnica, bo członkiem SKEF można być nie będąc członkiem SKOK. SKEF może działać dalej niezależnie od tego, co się stanie ze SKOK-iem. Fundusze na działalność SKEF pozyskuje się i wydatkuje zgodnie z jego statutem, z którym można zapoznać się na stronie internetowej. Można też, jak wspomniał Tomasz, porozmawiać z zarządem SKEF twarzą w twarz.

No no
@Adwokat 09.12.2018 12:15

Jak widać twarzy zainteresowanych jest wiecej,od niedawna jest możliwość wyboru być członkiem skef czy nie .jak wszystkim wiadomo kiedys bardzo mocno przestrzegano,aby klient należał do skef.Teraz juz widać dlaczego.Wiec Panie Tomaszu jak z tym skefem będzie,jak nas nie będzie?

Haha
@Adwokat 09.12.2018 12:15

Napisz wprost. Kasa zostaje dla zarzadu skef. Co niby z hajsem zrobi zarzad skef jak nie bedzie skok.

adwokat
@Haha 09.12.2018 18:52

przeczytaj statut skef, to podyskutujemy

Haha
@adwokat 09.12.2018 19:07

Andrzej wrzuc na strone skef informacje o sytuacji ekonomicznej statut to za malo

No no
@adwokat 09.12.2018 19:07

No statut daje duzo możliwość "właściwego"rozdysponowania środków dlatego ludzie pytaja co z tymi pieniędzmi się stanie ,niejednokrotnie pracownik skok jest członkiem skok i skef .każdemu z członków zależy ,aby wspolne środki (moje,twoje )nie zostały w sposób "właściwy"i "kreatywny"rozdysponowane zgodnie ze statutem skef :-)

Adwokat
@No no 09.12.2018 20:09

To kliknij w zakładkę KONTAKT i napisz „właściwie” i „kreatywnie”, ile kasy mają przelać na twoje konto.

Dladzieci
@Adwokat 09.12.2018 20:30

Prosze przelac pieniadze na biedne dzieci. Na pewno bardziej sie im przydadza niz zarzadowi skefu

Stary
@Adwokat 09.12.2018 20:30

No nie, to teraz każdy kto się pyta o wspólne środki zostanie posądzony, że chce z nich coś dla siebie? Nieudolna technika manipulacji, moim zdaniem, a ludziom ust i tak nie zamkniecie.

sędzia
@Stary 10.12.2018 03:29

Nie, nie każdy kto pyta, tylko ten, który posądza zarząd SKEF o przewłaszczenie majątku.

Ile
@sędzia 11.12.2018 11:59

A jak to nazwac czy dowiemy sie wreszcie ile jest skladek na rachunkach skef

sędzia
@Ile 11.12.2018 12:11

Nie liczcie na to, że dowiecie się o tym na tej stronie. Pytania trzeba kierować bezpośrednio do stowarzyszenia i wtedy dostaniecie odpowiedź.

Stary
@sędzia 11.12.2018 11:59

Każdy kto podejrzewa zarząd sam jest podejrzany? Jeszcze lepiej ... :) To znaczy, że zarządu SKEF nie można podejrzewać? No tak, a jak ktoś pyta, to czy aby nie podejrzewa? A jak podejrzewa ...

wesołychświąt
@Stary 16.12.2018 21:04

zabolało? to nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Stary
@wesołychświąt 17.12.2018 10:28

Nie za bardzo wiem co miało zaboleć i co niby "drugiemu" uczyniłem. Na pytanie, czy każdy kto pyta o wspólne środki, uzyskałem odpowiedź, że "Nie, nie każdy kto pyta, tylko ten, który posądza zarząd SKEF o przewłaszczenie majątku". "Sędzia" stwierdził, że "Pytania trzeba kierować bezpośrednio do stowarzyszenia i wtedy dostaniecie odpowiedź." Moja wypowiedź miała w żartobliwy sposób przedstawić dziwaczny sposób rozumowania wcześniejszych dyskutantów. Na przykład: - stwierdzenie, że jeżeli ktoś posądza zarząd SKEF o przewłaszczenie jest wg "sędziego" równoznaczne z tym, że dana osoba sama chce zagarnąć te środki ("każdy kto się pyta o wspólne środki zostanie posądzony, że chce z nich coś dla siebie?" - "Nie, (...) tylko ten, który posądza zarząd SKEF o przewłaszczenie majątku."); - trudno jest (wg mnie) odróżnić zainteresowania stanem konta SKEF (zachęca się do osobistego kontaktu z zarządem w celu uzyskania informacji) od ewentualnego podejrzewania zarządu o chęć "przewłaszczenie majątku". (Ja: "No tak, a jak ktoś pyta, to czy aby nie podejrzewa?"); Reasumując - jeżeli ktoś zapyta, jaki jest stan majątku SKEF, może być przez zarząd podejrzewany o to, że on sam podejrzewa zarząd o "chęć przewłaszczenia". A jeżeli podejrzewa zarząd o chęć przewłaszczenia, to najpewniej sam chce coś z tego majątku. Tak więc - osoba która pyta, może być sama podejrzewana o chęć uszczknięcia czegoś z majątku SKEF. I to by było tyle odnośnie moich żartów. Być może zbyt skomplikowanych i nie dla wszystkich zrozumiałych. Przy okazji - gdyby ktoś chciał zobaczyć sprawozdania z działalności SKEF w Gdyni (to zapewne ten przy "Stefanie"), to nie robi on problemów i dane są dostępne na stronie internetowej: http://www.skef.pl/stowarzyszenie/sprawozdania/ Czyli - da się:). Na zakończenie - prosiłbym o odpowiedź użytkownika "wesołychświąt" - co niby miało mnie zaboleć? - i co takiego komuś zrobiłem? Czyżbym popełnił Crimen laesae maiestatis? :)

anonim
@Stary 17.12.2018 19:06

Nie wiedziałeś czy celowo zataiłeś informacje o pożytku publicznym i wynikającym z tego obowiązku? (usunięte przez administratora)

Stary
@Stary 17.12.2018 19:06

Jak rozumiem - mają obowiązek publikować sprawozdania. OK, nie wiedziałem. Nie jestem prawnikiem. Czy wobec tego SKEF przy SKOK Jaworzno nie ma prawa tego typu sprawozdań opublikować?

anonim
@Stary 17.12.2018 19:28

Rozróżniasz zapewne obowiązek od prawa do wykonania pewnej czynności. Nieskorzystanie z prawa do wykonania czynności, nie może stanowić zarzutu zaniechania tejże czynności. Tak nawiasem pisząc. Jutro nawiążę próbę kontaktu w tej sprawie. Jestem zainteresowany odpowiedzią. Ciekawość budzi również to, ile osób już w tej sprawie się kontaktowało z nimi?

Stary
@anonim 17.12.2018 19:54

Pomijając prawniczy język - rozumiem o co chodzi :). Nie mówię, że nasz SKEF ma obowiązek publikacji (proponuję uważnie prześledzić moje wypowiedzi, nigdy tak nie twierdziłem), ale rozumiem, że MOŻE sprawozdania opublikować. Nie sądzę, aby istniały jakieś istotne prawne lub techniczne przeszkody, które by to uniemożliwiały. Być może się mylę - jeżeli tak jest, to chętnie przeczytam, co takową przeszkodę stanowi. Taka publikacja znacząco oczyściła by atmosferę wokół SKEF, dziwię się że nikt na to nie wpadł na samym początku, gdy padły pierwsze oskarżenia ... Początek tej dyskusji mógłby być jednocześnie jej końcem. Na przykład: - "A jak sklatki skef rozliczą? (...)" - "Zapraszamy do zapoznania się ze stanem aktywów i planami SKEF co do ich rozdysponowania na naszej stronie internetowej; jeżeli macie jakieś sugestie co do dalszych działań tej organizacji - podzielcie się nimi z nami, całkowicie anonimowo". Tymczasem pytający na forum otrzymali takie odpowiedzi: - "Z sytuacją finansową SKEF, można zapoznać się w sprawozdaniu finansowym, które jest składane do Sądu." - "Pytania trzeba kierować bezpośrednio do stowarzyszenia i wtedy dostaniecie odpowiedź" Powyżej wskazałem też, jak ja (a pewnie również wielu innych) rozumie logikę wypowiedzi kilku osób, które wydają się być związane z zarządem SKEF. Wątpię, by ktoś miał odwagę o coś zapytać ich otwarcie. Chyba, że ktoś, kto już w SKOK nie pracuje. Przy okazji: w dalszym ciągu czekam na odpowiedź użytkownika wesołychświąt. Przypomnę pytanie: - co niby miało mnie zaboleć? - i co takiego niby komuś zrobiłem?

Rozżalony

Ciekawe dlaczego ktoś usuwa wszystkie dzisiejsze wpisy? Czyżby miało nastąpić wielkie buuum ? Dziwne to i tajemnicze.

Konrad

Cicho wszędzie głucho wszędzie co to będzie co to będzie??

Tomass
@Konrad 17.12.2018 15:59

No właśnie coś już wiadomo?

Tetryk

No to jak? Spakowani już na Gwarków? Haha

Wolny słuchacz
@Tetryk 17.12.2018 07:10

To niesprawiedliwe. Cześć ludzi naprawdę zachowało się ok w całej tej sytuacji i pokazali klasę, więc dla nich jest to krzywdzące co piszesz.... a pozostałym 90% życzę wesołych świąt.

Zostaw opinię o SKOK - Jaworzno

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOK

[color ffffffffff]s01e1 chapter one: get some then [/color] | UPSKIRT 팬티 보이지 않는 옷장 오작동 그림 세트103 | Tammy Blanchard