SONOCO POLAND
3 205 6 1

Opinie o SONOCO POLAND

Ona

Witam ! Chciałam zapytać jak jest teraz na klockach lego i na bateriach i czy jest jeszcze jakiś inny dział? Czy pracuje ktoś w Strykowie ze Strykowa?

mądrala

Bardzo dziwna skala ocen firmy. Tak skrajne różnice , że widać kto chce pracować a kto nie.

Pracownik

Ludzie, zarobki są adekwatne do wykonywanej czynności. Sonoco stawia na rozwój pracowników, można awansować i to dość szybko. Są jak najbardziej zatrudnienia bezpośrednio przez zakład na wiele stanowisk, zaczynając od Pakowaczy, Liderów Linii, Operatorów Maszyn, Magazynierow czy też Audytorów Jakości. Za siedzenie nie dostaje się pieniędzy a za wkladanie jednej rzeczy nikt nie będzie płacić Wam 5 tysięcy. Praca nie jest w żaden sposób męcząca, co jedynie może być monotonna.

Poziomka
@Pracownik 25.05.2018 07:46

A jak wyglada rozmowa rekrutacyjna cos mowili telefonicznie o sprawdzaniu ,sa jakies testy czy jak?

gość
@Pracownik 25.05.2018 07:46

Pic na wode

Anonim
@Pracownik 25.05.2018 07:46

Rozwój pracowników? Rotacja ogromna. Ludzie przychodzą wyszkolą się i odchodzą. Ten który chce pracować jest wykorzystywany bo więcej potrafi. Często trzeba pracować za innych bo są nowi, starzy, nie potrafią. U mnie na hali są też alkoholicy. Ale oni przynajmniej pracują. Jak przechlają to wracają i robią. Inna sprawa, że takim się daje umowę o pracę jakby nie było widać, że są nie zawsze dyspozycyjni ;)

Bartosz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy i dziwią mnie wasze oceny.

Dziwi mnie twoja opinia Bartuś
@Bartosz 12.07.2018 11:21

Hahahahahahaha nie rozsmieszaj mnie. Najgorsze zarobki że wszystkich firm kierownictwo bez kultury.

Ważna informacja
@Bartosz 12.07.2018 11:21

Ha ha ha Powiedział co wiedział!

Anonim
@Dziwi mnie twoja opinia Bartuś 03.08.2018 21:29

A jak kulturę może mieć kierownictwo po podstawówce i zawodówce. To już nawet nie chodzi o wykształcenie ale o zwykły rozsądek. Wystarczy aby ktoś wykonał swoją pracę. To jest celowe działanie aby na produkcji był motłoch (ułomki). Zaczynając od wyższego szczebla do najniższego.

Łodzianin

Witam. Pracuję w Sonoco w Łodzi od jakiś 7 lat. Wpierw pracowałem przez agencję pracy. To była lipa. Umowa zlecenie. Brak urlopu. Częste odwołania. Jak ktoś chce sobie dorobić to spoko. Na stałe lepiej pracować przez zakład. Pierwszy rok pracowałem na produkcji. Nie polecam. Zależy od maszyny i operatora na jakiego trafisz. Na jednych jest plaża. Na innych ciężko się wyrobić. Potem przeszedłem na magazyn i tu już było dużo lepiej. Spoko kierownik i ogólnie spoko ludzie. Co do zarobków to ciężko mi porównać z innymi firmami. Ja zarabiam 3100 brutto + premia + dodatek za nocki, dodatek urlopowy i dodatek na pranie ciuchów roboczych. Do tego za sobotę płacą 100% więcej, a za niedzielę 200%. Czyli jak przyjdę jeden weekend, to te 3 tysie na rękę mam. W ostatnich latach zatrudnili masę Ukraińców i Hindusów. Niektórzy nawet słowa po polsku nie potrafią powiedzieć. Ale tak to już chyba jest wszędzie teraz. Wiadomo robię tu już tak długo to ludzi znam. Więc są dla mnie w większości mili. Dla nowych to nie wiem. Jest kantyne dużą. Jest zewnętrzną firmą cateringową. Można sobie kupić śniadanie i obiad. Obiad kosztuje ok 7 zł. Po hali niestety trzeba chodzić w okularach ochronnych, co jest dla mnie bez sensu. Rozumiem nosić je do np do dmuchania maszyny sprężonym powietrzem, ale tak non stop, to bez sensu. Do tego nosi się też obuwie ochronne. To akurat zrozumiałe. Praca jest w trybie 3 zmianowym. Można pracować też na zmianie weekendowej tzn piątek, sobota, niedziela po 12h. Na weekendzie jest dużo luźniej moim zdaniem. Na produkcji pakowacze mają około 2300 brutto. Liderzy linni od 2800 do chyba nawet 4 tysięcy brutto. Zależy od tego ile maszyn potrafią poprowadzić. Jakość chyba około 3 tysięcy brutto. Mechanicy około 5 tysięcy brutto. Elektrycy więcej. Operatorzy wózków widłowych ok 3200 brutto plus. Co roku jest darmowy piknik dla pracowników. Ale nie można brać na niego rodziny. Na święta jest kasa dodatkowa, lub bony.

lolek
@Łodzianin 29.10.2018 05:32

a jak wygląda system premi i urlopu w pracy po 12h w weekendy? + czy są możliwe nadgodziny jeśli pracujesz po 12h?

Sonoczkowiec
@lolek 30.11.2018 01:08

Nie ma nadgodzin jak pracujesz w weekendy.

Damian

Jak jest teraz w sonoco stryków ??

Poziomka
@Damian 02.12.2018 22:49

Ja jestem bardzo zadowolona przeszlam z arvato i nie zaluje

Anonim

Cześć wszystkim. Mam pytania do osób pracujących w Sonoco Stryków. Na spotkaniu informacyjnym podstawa wynagrodzenia jest zabójcza i zniechęca do pracy w tej firmie... Czy są realne szanse na zarobki powyżej 2 tysięcy netto czy jest to raczej niemożliwe dla pracownika na najniższym szczeblu? Jakakolwiek szansa awansu istnieje? Chcę dowiedzieć się jak najwięcej istotnych rzeczy na temat pracy w Sonoco w Strykowie więc jeśli ktoś może się wypowiedzieć jakie są realia na produkcji - będzie łatwiej podjąć jakąkolwiek decyzję :)

anonymous
@Anonim 30.04.2018 14:57

Pakowacz dostaje 2300 na zakład. Na agencji 13,70 brutto.

gość
@anonymous 12.05.2018 00:28

Wprowadzasz ludzi w błąd bo pakowacz ma 2100 zł, Qpakowacz ma 2130 zł, a materials ma 2200 zł (jakieś 1800 zł do ręki)

Anonim
@gość 23.06.2018 09:39

Pakowacz ma 2300 brutto, operator 2750, kontrolerki pewnie z 2800. Dodatki to kwartalna za niechorowalność. Oraz bony z przelewem na kartę na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Za prowadzenie linii też jest dodatek. Tak jest z grubsza w Strykowie. 2100 było w 2017.

Kajtek
@Anonim 06.08.2018 17:40

Tzn operator maszyny? Właśnie szukam pracy i bardzo mnie to interesuje

Anonim
@Kajtek 07.08.2018 23:20

Tak operator maszyny w Strykowie ma 2750 brutto

Pedro

Tylko narzekanie, o co chodzi? Doceńcie pracę w dobrej firmie!!

Julio
@Pedro 15.03.2018 19:07

Owszem, socjalne warunki dobre, ale kosztem ludzi. Tutaj im ktoś lepiej pracuje tym gorzej jest traktowany, jak jest ktoś , komu się chce to tak zrobia go na szaro, ze do końca zycia już nie będzie się chciało. Najlepszy jest obibok na fajce i po wczorajszym, ściema jak ...

Kajtek
@Pedro 15.03.2018 19:07

Czyli polecacie prace w strykowie czy nie bo chce poprawic sobie a nie jak w htl leczyca wykanczac sie psychicznie

Ważna informacja
@Kajtek 21.04.2018 17:12

Nie polecam

Anonim
@Kajtek 21.04.2018 17:12

Poprawisz sobie XDDDDD

Markii

Praca w sonoco w strykowie na produkcji czy na magazynie to porazka. Pracowalem jako magazynier i bylem ciagle zucany miedzy chalami, robilem troche na 4,5,3,12 . Fajnie pani z HR w pierwszy dzien mowila ze nieraz zdarzaja sie nadgodziny dla chetnych , ale okazalo sie ze to nie dla chetnych, sa 12 to robisz cale miesiace po 12 z sobota i niedziela bo jak nie to wypad. Co to wyplaty to czesto zdarza sie nie wyplaca ci za ktoras sobote i sam musisz sie prosic by ci za wyrownali bo pani z HR sie pomylia. Wozki stare, a mowia przed praca i w ogloszeniach ze nowe wozki. Pracownika maja za nic a pieniadze to tez male i te premie to lipa bo ciagle oszczednosci. Ekipa z magazynu ucieka i jak odchodzilem to byly duze braki na magazynie i slyszalem ze ciagle tak jest, kto nowy przyjdzue to po miesiacu na chorobowe lub wypowiedzenie rzuca.Jak ktos nie wierzy niech sie tam zatrudni, ja odeszlem i znalazlem normalna prace gdzie mna nie koluja.

Kinga

Ja tez bym sie chciala dowiedziec o pracy w Strykowie poszlam do arvato ale to nie dla mnie a o sanoco slyszałam dobre opinie

Protector
@Kinga 22.09.2018 10:37

Też przenioslem po mc z qrwato do sonoco (wozkowy)nie żałuję

Bartek

W strykowie jest (usunięte przez administratora) na bateriach masz robic jak robot innaczej dostajesz ziebki, najgorzej jest na hali 3, tam krzeselka zabieraja bo stojac robisz szybciej, ogolnie sonoco nie polecam, marke sobie wyrobili i ciagle na nia pracuja dlatego ludzie tam nie chca robic i sciagaja ich z kad sie da. Zarobki male

xxx
@Bartek 01.10.2018 21:17

W strykowie tez u innych nie jest dobrze xD

Anonim

Byłem ostatnio na szkoleniu i później wypuścił nas do domu. Czy będą się odzywać w jakiś sposób?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kasiula

Chodzi o Łodz? czy Strykow?

Kasia

A jak jest w Strykowie?

Poziomka

Czemu tak mało osob sie tu udziela? Nowi pracownicy nie moga sie niczego dowiedziec

Siema
@Poziomka 04.09.2018 19:28

A co chcesz wiedzieć ? Z pozytywnych aspektów zero natomiast z negatywnych mase. Co konkretnie ?

Poziomka
@Siema 05.09.2018 16:12

Np jaki dział wybrac zeby w miare dac rade ? Słyszałam że na bateriach mozna pracować na 2 zmiany i ciezko tam ? A jesli nocki to jest dodatek za nocki ? Kurcze musze podjac decyzje i nie wiem co robic? Duze normy? Co masz na myśli"z negatywnych aspektow masa"

Siema
@Poziomka 05.09.2018 19:23

Są 3 zmiany A B C za nocki nie ma żadnych dodatków.Jesli chodzi o zarobki są marne w porównaniu z innymi produkcjami w Lodzi dlatego kazdy powoli ucieka stamtad. Wiecej obcokrajowców jak Polaków.Ukraina nas zalała Hindusy też. Szczerze to nie ciekawa atmosfera. Tak naprawdę nikt Cię z normy nie rozlicza masz płacone za czas. Na niektórych stanowiskach praca jest lekka i nie męcząca A na innych ciężka zależy gdzie trafisz.

Poziomka
@Siema 05.09.2018 20:59

Dzieki za odpowiedz ,a co lepiej wybrac bo jak cos to mam mozliwosc wyboru baterie,lego czy zapomniałam ten trzeci napewno pakuje sie tam kosmetyki kleje jak bys mogl podpowiedziec bo skoro mam wybor

Siema
@Poziomka 05.09.2018 21:51

Idź na kocha (KCH ) tam najprościej

Poziomka
@Siema 06.09.2018 16:54

Co sie tam pakuje?

Siema
@Poziomka 06.09.2018 17:01

Ty mówisz o Strykowie czy Łodzi bo ja o Łodzi

Poziomka
@Siema 07.09.2018 16:55

A ja o Strykowie a to co pisałeś to o Łodzi czyli w Strykowie niewiadomo?

Siema
@Poziomka 07.09.2018 19:15

Nic nie wiem na temat Strykowa więc się nie wypowiadam. To było o łódzkiej fabryce jak coś. Pozdrawiam

Poziomka
@Siema 07.09.2018 20:40

Ok dzieki ja tez pozdrawiam

anonymous

Zastanawiam sie gdzie ja czasami jestem czy w pracy czy juz nie powiem gdzie. Posprowadzali tania sile robocza z Indi. Te hindusy balamuca polki na wszystkich zmianach. Te glupie polki migdola sie z nimi po katach. Dziewczyny czy Wam jest nie wstyd ? Miejcie troche godnosci w sobie, bo widze ze wam brak.

Doradca.
@anonymous 13.07.2018 18:10

Nie wiem z której zmiany jesteś i kim jesteś ale bardzo dobrze gadasz!

anonymous
@Doradca. 28.08.2018 02:56

Dziękuję ;-) pozdrawiam Cię ;)

Kasiula

Na jaki dział sie najlepiej dostać chodzi mi o pakowanie?

Doradca.
@Kasiula 17.08.2018 03:20

Se02 na pewno jak pójdziesz nie idź na baksiarki, hsy i farmoresa. Chyba, że wolisz biegać po taśmie. Pakowanie na tych maszynach jest naprawdę szybkie i nawet nie zauważysz żadnego mankamentu a później i tak Ty dostaniesz po tyłku.

Kasiula
@Doradca. 28.08.2018 02:53

A na jakim dziale znajduja sie te maszyny? Mam mozliwosc wyboru ,tak ze bym chciala w miare trafić

Kasiula
@Doradca. 28.08.2018 02:53

A co sie pakuje na Se02?

Kajtek

Ile mozna w sanoco zarobic na reke tzn do wypłaty prosze p szczere odpowiedzi

Anonim
@Kajtek 03.08.2018 20:32

pakowacz 2300 brutto 1760 netto. Z grubsza

Kajtek
@Anonim 06.08.2018 17:28

A do tego dochodzi dodatek za nocki?

Doradca.
@Kajtek 07.08.2018 23:22

Zależy czy przez agencję czy na umowę o pracę.

Kasiula
@Doradca. 28.08.2018 02:54

Na umowe o prace przez zakład?

Henry

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Poziomka
@Henry 14.08.2018 19:10

Tak potrzebuja

Kontroler

Na czym polega praca kontrolera jakosci? Na jakie wynagrodzenie mozna liczyc?

Anonim
@Kontroler 26.07.2018 13:43

na kontrolowaniu produktu. Zwalnianiu palet. Z 2800 brutto. Coś koło tego

Gregor

Nawet najlepsze firmy mają swoich hejterów!!

Aneta

@gość czy oprócz podanej przez Ciebie stawki możesz określić czy istnieję szanse na dokształcenie się i podnoszenie swoich kwalifikacji tak, aby otrzymać awans w SONOCO POLAND? Może pracodawca na samym początku określa ścieżkę Twojej kariery? @Anonim czy przyjąłeś ofertę pracy od SONOCO POLAND? Możesz opisać swoje wrażenia z pierwszych miesięcy swojej pracy?

gość
@Aneta 23.06.2018 13:05

Jak są jakieś szkolenia w tej firmie to raczej do niczego ci się nie przydające. Zakład nie patrzy też na twoje wykształcenie. Nawet możesz zrobić magistra to i tak zakład tego nie doceni i awansu nie dostaniesz. Chyba że jesteś fajna laska, albo po znajomości. To może awansujesz.

Kasia

Hej a jak jest z zarobkami ile można wyciagnac na miesiac ,prosze o szczere odpowiedzi i czy do wypłaty dochodza jakies dodatki np za nocki ,bo w ofercie pracy na "Inded" jest ze sa dodatki

nowy kolega

Hej mam pytanie co do kadry kierowników mam iść na zmianę Miko.ja chodź mogłem źle usłyszeć imię teraz mają noce. Może mi ktoś powiedzieć jaki on jest czy Ok można z nim się dogadać i ogólnie. Będę wdzięczny pozdrawiam :)

Aneta

@Poziomka i jak wyniki rekrutacji? Udało Ci się zaaplikować i dostać na rozmowę kwalifikacyjną? Opisz swoje wrażenia z jej przebiegu na forum. Może są tu inni użytkownicy, którzy ostatnio brali udział w rekrutacji w SONOCO POLAND? Każda informacja na temat struktury rozmowy, ewentualnych testów sprawdzających będzie pomocą dla osób poszukujących zatrudnienia w SONOCO POLAND, zwłaszcza, że firma ogłosiła nabór na wolne stanowiska: http://praca.sonoco.com.pl/

Aneta

@Poziomka na jakie stanowisko zdecydowałaś się aplikować? Preferujesz zatrudnienie bezpośrednio u pracodawcy czy szukasz raczej pracy tymczasowej oferowanej przez agencję zatrudnienia? @Pracownik możesz opisać przebieg procesu rekrutacyjnego? Z pewnością różni się on ze względu na dział, ale opisz jak wyglądało przyjęcie na Twoje stanowisko. Co ważne, czy są testy manualne a może sprawność i wiedza pracownika jest sprawdzana inaczej? Jak?

Poziomka
@Aneta 30.05.2018 09:13

Pakowacza przez zakład

Aneta

@anonymous czy możesz opisać jak z Twojej perspektywy wygląda praca dla SONOCO POLAND? Czy pracodawca oferuje szkolenia rozwijające umiejętności oraz motywacyjne? Jak oceniasz dodatkowe bonusy od pracodawcy - bezpłatny transport do miejsca zatrudnienia, prywatną opiekę i ubezpieczenie grupowe? Jeśli dysponujesz informacjami, jak wygląda proces rekrutacji daj znać innym na forum. Czy SONOCO POLAND przeprowadza testy manualne aplikującym kandydatom?

Poziomka
@Aneta 23.05.2018 08:42

Właśnie tez jestem ciekawa jak to jest

Aneta

@Lula Twój komentarz zawiera obelgi, a takie treści będą usuwane z tego forum, zgodnie z regulaminem serwisu http://extreme-tent-technology.com/regulamin . Każda wypowiedź powinna być merytoryczna. @Anonim udało Ci się uzyskać informacje w tej kwestii?

Poszukujący

Jaka jest stawka wejściowa przez agencję? Czy są teraz przyjęcia? Czy można przyjść tylko na wakacje?

Kajtek
@Poszukujący 25.04.2018 19:22

Zawsze bylo mozna to pewnie i teraz tez 13,70 dniowki i 15,70 nocki

Kajtek

A jak jest z praca w Strykowie prosze o szczere odpowiedzi

anonymous
@Kajtek 16.04.2018 22:45

Niewolnictwo.

Kajtek
@anonymous 17.04.2018 08:20

Czemu?

Zostaw opinię o SONOCO POLAND - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND

Ver resultados | 生活大爆炸第一季 | Tactik saison 2 épisode 26