Agata S.A.

4 Dodaj opinię
Agata S.A.
4 1053 6 1

Opinie o Agata S.A.

Marcin

Mega mi zalezy na pracy u nich. Kolega robi na magazynie juz drugi rok bardzo sobie chwali. Przeszedl z innej firmy i jak sam mowi warunki sa niebo a ziemia. Roboty jest sporo ale to standard jak wszedzie. Tylko tutaj za nadgodziny cos sie ma, a nie jak poprzednio. Zarobki sobie tez chwali a zwlaszcza traktowanie ludzi. Wszyscy pozytywnie nastawieni do innych i w ogole do pracy

Nina

Rekrutacja do tej firmy, to przysłowiowa "łapanka" , nie liczą się dla nich kwalifikacje zawodowe, tylko kto pierwszy nadesłał aplikacje. Jeżeli chcesz pracować jako sprzedawca, to spiesz się z nadesłaniem aplikacji, bo po przejściu 2 etapów rozmow kwalifikacyjnych (1 etap są ćwiczenia, trzeba przedstawić innego uczestnika zapamuętuhąc min. 10 cech, 2 ćwiczenie, to trzeba wczuć się w rolę sprzedawcy i sprzedać wylosowaną kanapę), 2 etap, to rozmowa z każdym z osobna. W odpowiedzi można potem przeczytać: "Dzień dobry, chciałam Pani bardzo podziękować za udział w procesie rekrutacyjnym do naszej firmy, jednak ostatecznie nie możemy zaproponować Pani współpracy. Decyzja ta nie oznacza negatywnej oceny Pani kwalifikacji, które w pełni doceniam, wynika jednak z ukończenia procesu rekrutacyjnego i wybrania osoby, która aplikowała do nas wcześniej. Było nam niezmiernie miło spotkać się z Panią. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej." Więc się spiesz, bo kto pierwszy ten lepszy. Pozdrawiam wszystkich kandydatów i życzę powodzenia.

Paulina
@Nina 07.02.2019 13:10

Mi żadnego e-maila nie wysłali. Ciekawe czy beda raczyć wysłać w ogóle ;-)

Ptysio
@Nina 07.02.2019 13:10

Mi też odmówili pracy, z takim samym tekstem w e-mailu jaki inni dostali. Ale jeszcze raz zgłoszę swoją kandydaturę w maju. Agata oficjalnie otwiera się w Zielonej Górze w III kwartale roku 2019. Biorąc pod uwagę 5 tygodni szkolenia i np. miesiąc towarowania mniejszych rzeczy, sprzedawców zatrudniać będą...w maju. A magazynierzy już mogą mieć szkolenie w połowie marca, bo towarowanie sklepu i magazynu dużymi meblami zajmuje 3 m-ce.

John Snow
@Paulina 07.02.2019 20:35

Dostałem info dzisiaj. Przyjęty na doradca klienta

Paulina
@John Snow 08.02.2019 12:41

Mi nic nie odpowiedzieli. Za małe doświadczenie widocznie, albo za dużo zaproponowałam na "rękę". Bynajmniej. Bardzo się cieszę, że Ci się udało :-). Mnie nic nie pozostaje, a dalej czegoś szukać "stabilnego". Ciekawi mnie ile Ci dali na rękę. Hm.

Malyurwis87
@Paulina 09.02.2019 00:01

Prawda jest taka, że nikt nie da Ci dużej pensji na początek. Pensja zależy od zaangażowania pracownika. Jeśli ktoś się sprawdzi to na pewno może dostać awans. W końcu kierownictwo też zaczynało od najniższej krajowej i stanowiska sprzedawcy.

Ollla
@John Snow 08.02.2019 12:41

Również się dostalam

Ptysio
@Paulina 09.02.2019 00:01

No ale w trakcie rozmowy, Pani powiedziała, że szukają ludzi, którzy chcą zarabiać 5000 zl na rękę. Skrzywiła sié, jak powiedziałem jej, że wystarczy mi najniższa krajowa i wersalka raz w miesiącu. Coś za dużo powiedzialaś. Może 10 tys? Pozdrawiam

Annia766
@John Snow 08.02.2019 12:41

Ile dostaje sie na rękę wypłaty jako doradca klienta ?

Popraw_koszulę
@Malyurwis87 09.02.2019 10:42

Twoja wypowiedź "że nikt nie da Ci dużej pensji na początek" świadczy o bardzo głębokiej niewiedzy na temat aktualnego rynku pracy.

John Snow
@Annia766 12.02.2019 13:15

Na początku jakieś 2,2-2,3k potem wszystko zależy od prowizji jaka zrobisz

Malyurwis87
@Popraw_koszulę 12.02.2019 20:55

To może nas oświecisz ile powinno się żądać na rękę podczas rozmowy kwalifikacyjnej?

Paulina
@Ptysio 11.02.2019 17:48

Powiedziałam 2,800 na rękę.

Popraw_koszule
@Malyurwis87 13.02.2019 10:25

Gdybym miał aplikować jeszcze raz na doradcę klienta wiedząc , że poza sprzedażą muszę robisz dużo więcej nie schodziłbym poniżej kwoty 3,5 tys netto podstawy plus prowizja.

John Snow

Witam Dostał już ktoś info z Agaty Zielona Gora

Nina
@John Snow 05.02.2019 12:24

Tak dzisiaj dostałam, o to odpowiedź (skopiowane z e-mailia) Dzień dobry, chciałam Pani bardzo podziękować za udział w procesie rekrutacyjnym do naszej firmy, jednak ostatecznie nie możemy zaproponować Pani współpracy. Decyzja ta nie oznacza negatywnej oceny Pani kwalifikacji, które w pełni doceniam, wynika jednak z ukończenia procesu rekrutacyjnego i wybrania osoby, która aplikowała do nas wcześniej. Było nam niezmiernie miło spotkać się z Panią. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej.

Nina
@John Snow 05.02.2019 12:24

Tak dzisiaj dostałam Ototo ich odpowiedz Dzień dobry, chciałam Pani bardzo podziękować za udział w procesie rekrutacyjnym do naszej firmy, jednak ostatecznie nie możemy zaproponować Pani współpracy. Decyzja ta nie oznacza negatywnej oceny Pani kwalifikacji, które w pełni doceniam, wynika jednak z ukończenia procesu rekrutacyjnego i wybrania osoby, która aplikowała do nas wcześniej. Było nam niezmiernie miło spotkać się z Panią. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej.

Job.24
@Nina 07.02.2019 13:18

Formułka wytnij wklej. Dział HR najczęściej tak odpowiada. Odpowiedz jak z wielu innych sieci . Życzę szczerze Tobie znalezienia dobrej posady. Na pocieszenie odpowiem że ja nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, wypadało by odpisać nie dziękujemy . Przykre.

Ex_agata
@Nina 07.02.2019 13:18

Z czystej ciekawości na jakie stanowisko aplikowałaś?

Nina
@Ex_agata 08.02.2019 15:22

Na sprzedawce.

Nowy

Witam, Czy aktualnie jest zapotrzebowanie do magazynu centralnego pod Piotrkowem Trybunalskim? Do kogo się zgłosić, dokumenty zostawione w budce ochraniarzy.. Dzięki

Wiola

Agata meble Gorzów Wlkp, nie polecam cały personel trzęsie portkami na sam widok (usunięte przez administratora) Siedź cicho, broń Boże się odzywać za dużo....

Zabrzanka

Salon w Gliwicach to istny (usunięte przez administratora) to jedyna rzecz nasuwająca się na myśl o tym miejscu. Część pracowników butiku trwa w tym upokorzeniu udając że wszystko jest ok. Natomiast (usunięte przez administratora)robi wszystko żeby to najgorsze wrażenie zatrzeć. Nie wiem dlaczego ale nikt nie emituje tych ocen. Myślę że inspekcja pracy poradzi sobie z tym problemem

Paulina
@Zabrzanka 09.02.2019 16:17

Aż z niecierpliwością czekam na opinie z zielonej góry ????

Paulina
@Zabrzanka 09.02.2019 16:17

Aż z niecierpliwością czekam na opinie z zielonej góry ????

Paulina
@Zabrzanka 09.02.2019 16:17

Z niecierpliwością czekam na opinie z Zielonej Góry

Paulina

Hej. No u mnie cisza

Paulina

Dzwonili już z Agata meble zielona góra?

Ptysio
@Paulina 03.02.2019 20:31

Powinni dzwonić w tym tygodniu.

John Snow
@Paulina 03.02.2019 20:31

Cześć masz już jakieś info z ZG?

Fifi
@Ptysio 04.02.2019 09:55

Macie już jakieś info z Agata ZG?

K
@Paulina 03.02.2019 20:31

Do mnie dzwonili dzisiaj, przyjety na magazyn

John Snow

Dostaliście już info z Agaty ZG?

Miras

Od nowego roku działam na magazynie w salonach agata gdańsk. Ogolnie atmosfera spoko, z ludźmi idzie sie dogadac, luzacko nastawieni, ale robotni. Kazdy mega zaangazowany w swoja robote, dlatego tez w sumie udaje sie wyrabiac z tematami w wyznaczonych godzinach. Zarobki tez spoko

Ptysio

Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w Zielonej Górze. Na początku lutego ma być odpowiedź. 20 marca planowane jest szkolenie. Pani powiedziała o zarobkach rzędu 3-5 tys netto dla sprzedawcy. Jak to jest w Polsce?

Artur
@Ptysio 30.01.2019 17:30

Taaaak :) zarobki w Agacie są takie, ale czesto tez większe no ale to wiadomo że wszystko zależy od zaangażowania pracownika i jego checi :)

Ex_agata
@Ptysio 30.01.2019 17:30

3 tys zł to górna granica jaką osiągniesz jako sprzedawca w Agata Meble i to też nie w każdym miesiącu. Średnio jest to od 2- 2,5 tys zł na rękę.

jajoio
@Ptysio 30.01.2019 17:30

Chyba za kwartał haa

Pow pow pow! Piątek
@Ptysio 30.01.2019 17:30

3-5tys ale za 2 miesiące to tak. (usunięte przez administratora)

Kika

A zarobki agata rzeszów?? :) jakies dodatki socjalne? Ogolna atmosfera?

Zagubiona

Witam proszę napisać mi jak przebiega taka rozmowa na sprzedawcę w Agata Meble? Jaki test. U nas w mieście dopiero budują salon lecz nie ukrywam chciałabym tam pracować :) Pozdrawiam

Ex_agata
@Zagubiona 30.01.2019 22:15

Rozmowa jest banalnie prosta , standardowe pytania typu " proszę opowiedzieć coś o sobie" lub " dlaczego Pani chce pracować w naszej firmie" Nie trzeba wiedzieć nic na temat mebli , ani też nic na temat firmy więc możesz być spokojna

Babolka

Hej hej Ile na start dostaje doradca klienta?

Kaufi

Cześć wszystkim. Dostałam pracę jako kierownik sprzedaży. Na całe szczęście brałam udział w innej rekrutacji na MM w Kaulandzie. Wybrałam Kauland. To co mi zaproponowano w Agata Meble do nowo powstającego salonu to porażka. 3800zl brutto! Życzę powodzenia dla innego Jelenia..

Mrozu
@Kaufi 10.01.2019 15:31

Cześć ja również dostałam takie propozycje jednak jestem przed ostatnim etapem w Kaufandzie który odbędzie się w Warszawie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat MM Kaufland pomóż plissss kontakt : aleksandra.mrozowska4@wp.pl Z góry dziękuję

Iwona
@Kaufi 10.01.2019 15:31

Pamiętaj proszę, by nie publikować w komentarzach nazw innych firm. Tego typu komentarze są postrzegane przez użytkowników forum jako wpisy konkurencji, a co za tym idzie, są dla nich mało wiarygodne. Wypowiadasz się w wątku firmy Agata i na pracy w tym miejscu się skupmy. Jakie jeszcze warunki zaoferowano Ci na opisanym stanowisku?

Ula
@Kaufi 10.01.2019 15:31

Płakać się chce, gdy słyszy się, że dają takie niewielkie pieniadze na kierowniczym stanowisku.

JanuszE

Proces rekrutacyjny kiepsko, pierwszy etap w miarę ale drugi etap porażka te same pytania tylko że na rozmowie były 3 osoby, tylko po co!! Chyba dla jaj. Po 2giem etapie Agata meble zapewniała kontakt do danego dnia celem informacji do kandydata czy sie dostał czy nie. Brak kontaktu, trzeba się było upominać W jednym skrócie brak szacunku do kandydata myśląc że jest się bardziej ważnym niż osoba ubiegający się o pracę. Błędne myślenie Agata Meble. Wynagrodzenie zaproponowane marne, wymagają cudów w oferują ochłap. Powodzenia w dalszym szukaniu naiwniaków. Nie polecam oj nie nie!!!

Montażysta roku

Pracuje w salonie Agata od niedawna jako montażysta. Ze względu na późniejsze szkolenie nie miałem dużego wglądu w system. Czy znajdę online instrukcje obsługi softlab Asseco w kierunku pracy i zadań należących do montażystów i brygadzistow??

Klarcia

Rozmowa do dzialu sprzedazy - wszystko ok, bardzo sympatyczna atmosfera, profesjonalne podejscie i merytoryczne pytania. Wydaje mi sie, ze dobrze mi poszlo, chcialabym sie dostac, bo warunki przedstawiono mi bardzo w porzadku :)

Jula

Jestem na świeżo po rozmowie na kierownika sprzedaży u nas w salonach agata w Kato. Spotkanie bardzo konstruktywne i konkretne merytorycznie. Dyrekcja otwarta i profesjonalna, dobrze przygotowana do spotkania. Widać że zależy im na dobrym PR no i dobrej atmosferze pracy. Warunki dostałam korzystne i zaczynam od Nowego Roku ;)

Amela
@Jula 04.12.2018 15:13

mysle, ze bedziesz zadowolona :) mialam okazje pracowac w salonie agata, niestety z powodu przeprowadzki musialam zmienic prace, ale bardzo dobrze wspominam ten okres. Wszystko bylo zawsze w porzadku. wyplaty na czas, na dobrych warunkach, a i duzo rzeczy szlo zawsze dogadac :)

Aga060189

Cześć wszystkim. Idę na rozmowę na stanowisko kierownika sprzedaży. Mam duże doświadczenie. Powiedzcie mi, jakie są warunki pracy, godziny, i rzecz jasna płaca. Nie wiem ile mogę oczekiwać. Będę wdzięczna za każdą informację ;-) Pozdrawiam!

Kamil
@Aga060189 15.11.2018 11:25

Jak twoja rozmowa

Iwona
@Aga060189 15.11.2018 11:25

Mamy nadzieję, że Twoja rozmowa kwalifikacyjna przebiegła pozytywnie. Jeśli zdecydowałaś się podjąć pracę, powiedz nam, od kiedy oficjalnie rozpoczynasz swoją karierę w firmie? Jeśli jednak nie będziesz pracowała w Agacie, będziemy wdzięczni za wszelkie informacje dotyczące przebiegu rozmowy rekrutacyjnej. Twój komentarz bardzo pomoże innym kandydatom.

Aga060189
@Kamil 29.11.2018 09:22

Hej Rozmowa ok. Miałam robiony test. 99 % więc chyba ok. Rozmowa sama w sobie zwyczajna.. Mam czekać na telefon odnośnie kolejnego etapu.

Jano

Większość pracowników bardzo miła, uczyń a, tylko dyrekcja strasznie zamiata pod dywan sprawy b ważne, przyzwala na nieuczciwosc i złodziejstwo, wykryllem wiele spraw to do tej pory ci ludzie pracują. Mało tego nieuczciwy ochroniarz też pracował. Który ukradł klientce portfel, a 2 następnych go krylo. Powiadomił em dyrekcji i menadzera i nie odwołano go pracował jeszcze długo, bo nie mieli ludzi do pracy, to zenada. Mnie zwolniono za to, że się u biegałem o swoje pieniądze na wypłatę i, że ujawnilem fakt z ochroniarze. Taka macie teraz ochronę w. Agacie w. Bielsku i dyrekcje co zamiata pod dywan.

Majk

Pracuję w magazynie w Majkowie Dużym. Słabe zarobki a ciśnienie duże. Nie polecam.

Zeus
@Majk 06.09.2018 21:35

Praca ciężka. Zarobki jak na piotrkow ok. Ale jak za tak ciężką prace to slabe.

Maju
@Majk 06.09.2018 21:35

Te 20% premi jest stale do podstawy czy nie?

Jack
@Maju 13.09.2018 18:27

Teoretycznie stałe, ja jeszcze się nie spotkałem z tym żeby ktoś nie dostał tej premii, ale po coś jest. Słyszałem że jak ktoś kombinuje, że np bierze często urlop na żądanie, albo ogólnie nawalił w jakimś stopniu, to wtedy zabierają premię jednorazowo. Albo jak są kontrole (bo są) i jak wyjdą jakieś strasznie nieprawidłowości i zaniedbania (z czym też się nigdy nie spotkałem) to też mogą jednorazowo zabrać tą premie.

Iwona
@Jack 08.11.2018 10:03

Chcesz przez to powiedzieć, że jeżeli ktoś uczciwie i sumiennie pracuje, zapewne otrzyma premie? To dobra informacja dla osób, które planują podjąć pracę w Agacie. Można stwierdzić, że praca w firmie jest korzystna dla osób, które są zaangażowane i dobrze wykonują swoje obowiązki?

logista
@Majk 06.09.2018 21:35

Słabe zarobki? Bo spotkałem się z opinią ,że w z okolicznych magazynów (Piotrków Tryb.) w Agata najlepsze warunki są to jak to jest ?

Nie z Agaty
Zweryfikowany użytkownik

Absolutnie odradzam zakupów internetowych. Trzymajcie się z daleka od Agata S.A. W razie jakichkolwiek problemów nie ma z kim rozmawiać a pani w infolinii informuje monotematycznie że należy zgłosić problem mailowo i czekać. Ja już czekam dwa dni i cisza. Moje sugestie dla Agata S.A.: Poprawcie komunikacje z klientem

Sebastian

Witam. Jak wygląda praca na magazynie? Bielsko Biała

Marcin
Zweryfikowany użytkownik

A ja mam pytanie o zarobki w Agata meble w Gdańsku. Ile zarabia osoba z licencją na wózki widłowe - zwykły pracownik i czy są jakieś benefity i karta multisport?

obryk

ile zarabia kierownik sprzedaży ? czy 5000 na reke jest realne?

Kasa
@obryk 08.10.2018 11:43

Tak. W 2 miesiące :)

nowa89
@Kasa 22.10.2018 23:04

A ile można się spodziewać? 3500?

ffifo

Jak wygląda praca na magazynie? Chcę złożyć CV do nowo powstałej placówki w Lubinie.

Jack
@ffifo 04.10.2018 07:26

Na początku będzie ciężko, bo będzie całe zatowarowanie, więc mnóstwo pracy, potem jak już salon będzie funkcjonował normalnie to jest całkiem w porządku, czasem więcej pracy, czasem mniej. Wiadomo, ze godziny pracy często do 20, ale za to w niektórych salonach można brać dodatkowe godziny płatne jak ktoś chce sobie dorobić. Ale to już zależy od tego ile towaru zamawiają klienci. Ogólnie myślę, że nie jest źle, przynajmniej wypłata zawsze na czas i wszystko legalnie i wg procedur, więc nikt Cię w bambuko nie zrobi.

marek

Nie polecam pracy w Majkowie w magazynie. Bardzo cięzką

Kupiec

Nie polecam. Obsługa telefoniczna fatalna. Nie potrafią wysłuchać klienta. Nie skorzystam więcęj z ich oferty. Tragedia!!!

Ex

Jeśli zależy ci na stresie i fatalnej atmosferze to gorąco polecam. Niezapomniane przeżycie.

Zostaw opinię o Agata S.A.

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agata S.A.

K.J. Apa | Aquaman HDTV-Screener | Download ringtone