VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Adres: Wołoska 9, 02-583 Warszawa

NIP: 5213636693 KRS: 0000432454

VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.
2 51 6 1

Opinie o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Dfgh

Szefostwo wyraża milcząca zgodę na to aby podwładni robili co im się podoba. Raj dla leniuchów, a także dla chcących pracować na kilku etatach.

Jnha

Zwolnienia idą wielkimi krokami. Nici z obiecanek-cacanek. Szykuj się pracowniku Verifone.

nick

Winter is comming (sieciowcy)

Nik_Tryskam

Nie wiem jak w tej części odpowiadającej za księgowość/finanse - natomiast ta starsza część VeriFone Polska (czyli tzw. ADC) została w tym tygodniu pocięta. Tak się niestety zaczynają rządy nowego właściciela, czyli Francesco Partners, (który VeriFone zdjął z giełdy). Podobnie było lata temu, gdy od HP odkupił firmę Gores Technology, też - tak jak teraz, parę biur wtedy zniknęło. Ciekawe co będzie dalej...

Huckleberry

Jeśli ktoś lubi poziom intelektualny i emocjonalny jaki panuje w przedszkolu poczuje się u tego pracodawcy jak ryba w wodzie.

Administrator

Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.. Czy ktoś posiada jakieś cenne rady?

Dionizy

Lubiem mojom robotę w Velfron bo nie trzeba dużo umjeć. Nic nie pracuje a płacom. Długo szukłem i znaszłem. Przypatkiem. Weszlem i usiadłem. Jestem.

Stach

Niestety niektórzy potrafią jedynie narzekać. Zmienić pracę możecie w każdym momencie tylko czy to będzie dobra decyzja?

Der
@Stach 19.04.2018 10:23

Najlepsza drogi "Stachu" :-)

Hgg

firma jest słaba jako miejsce do rozwoju. Brak szkoleń. Ludzie są tylko klepaczami dokumentów.

Jean Claude

Lidia czy występujesz w imieniu pracodawcy jako moderator tej podstrony? Ocieplasz wizerunek firmy Verifone ? Będziesz musiała się bardzo postarać bo odkąd nastąpiły zmiany na stanowiskach managerów i dyrektora ssc to już nie jest firma z normalną atmosferą pracy. Układy i ukladziki których nie ociepli nawet najlepsze imprezy integracyjne. A i tak wszyscy na tych imprezach jesteśmy obserwowani... i odpowiednio oceniani z czym nie kryje się management podczas oficjalnych spotkań z pracownikami. Brawo Verifone.

Van Damme
@Jean Claude 03.03.2018 18:05

Cześć Jean Claude, zgadzam się z Tobą, że imprezy są NAJLEPSZE...! chociaż generalnie przeczy to całej Twojej wypowiedzi - imprezy to atmosfera!;)

Pus

Atmosfera w verifone jest słaba i była słaba a managerowie nie potrafią nic zmienić. Jest wiele imprez dla pracowników, dodatki socjalne. to nie zmieni jednak atmosfery.

Pracownik
@Pus 05.03.2018 13:13

PUS - bardzo celna uwaga, dzięki. Managerowie sa od zapewniania warunków o których piszesz (np. super imprezy integracyjne, warunki pracy, socjal itd). Atmosferę o której piszesz tworzą jednak sami LUDZIE - i to tylko od nich zależy czy jest dobra czy zła.

Lidia

@Nie, jesteś negatywnie ustosunkowany do VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. jako pracodawcy. Czy jednak mógłbyś rozwinąć swoją opinię. Co jest jej bezpośrednią przyczyną? Użytkownicy zainteresowani pracą u tego pracodawcy chętnie zapoznają się z Twoim wyjaśnieniem.

Nie

Nie polecam.

Lidia

@ Dffgg piszesz, że osoby z doświadczeniem mogą oczekiwać odVeriFone European Shared Services Sp. z o.o. dobrego wynagrodzenia. W takim razie, na jakie mogą liczyć osoby, które są dopiero na początku ścieżki zawodowej? Jak oceniasz tempo w jakim zdobywa się doświadczenie w tej firmie? Trudno jest awansować?

Violetta

Witam, dostałam propozycję wzięcia udziału w rekrutacji na stanowisko Order Administrator / Customer Service Specialist. Mam bardzo duże doświadczenie w Obsłudze Klienta. Interesują mnie głównie 2 rzeczy : na jakie widełki finansowe mogę liczyć? czy praca z domu po przeszkoleniu jest możliwa? Z góry dziękuję. Violetta

Dffgg
@Violetta 20.10.2017 13:49

Pytanie o widełki bez informacji o dziale do którego aplikujesz, twoich kompetencji itp itd jest nieco pozbawione sensu. Lepiej nie idź na rozmowę jeśli myślisz tylko o kasie . Jednakże verifone płaci b. dobrze osobom doświadczonym.

JU

Witam serdecznie, Verifone respektuje konstytucyjną wolność każdego człowieka do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Jednocześnie jednak nie wyrażam zgody na bezkarne obrażanie i pisanie nieprawdy o którymkolwiek Pracowniku. W związku z tym podjęłam natychmiastowe kroki prawne wobec wpisu, który zawiera informacje nieprawdziwe, obraźliwe i naruszające dobre imię jednego z Pracowników, a tym samym jest przestępstwem ściganym na mocy kodeksu karnego. Wypowiedzi na portalach internetowych mogą wypełniać znamiona następujących przestępstw, unormowanych w kodeksie karnym: a) przestępstwa określonego w art. 212 § 2 kodeksu karnego: „Kto za pomocą środków masowego komunikowania, pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.”. Karą przewidzianą za dopuszczenie się powyższego czynu jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2; b) przestępstwa określonego w art. w art. 216 § 2 kodeksu karnego: „Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”;

Szukający pracy

Zdecydowanie wchodzą tu osoby poszukujące pracy, a po tych komentarzach nie wiem czy warto tracić czas na składanie aplikacji. Poza tym słyszałam że połowa osób jest na jakiś zewnętrznych kontraktach.

Pracownik
@Szukający pracy 15.09.2017 08:14

Totalna nieprawda. Jest 90 osób - na umowach o prace na czas nieokreślony po okresie próbnym oraz z tego co kojarzę obecnie 1 kontraktor - po prostu osoba z agencji pracy tymczasowej potrzebna na krotki okres czasu.

pozdrawiam

gdyby pensje były dobre to i wartościowi pracownicy by zostali :)

M.

Na portalach piszą pojedyncze niezadowolone jednostki, a pozostali pracownicy, ponad 100 osób, którzy pracują tutaj od jakiegoś czasu i są zadowoleni nie wchodzą na te strony i nie sprawdzają opinii, bo po co. Ostatnio przy okazji polecania kolegi z byłej pracy dowiedziałam się o tych komentarzach właśnie od niego. Bazowanie na komentarzach kilku procent, którym się nie podobało nie jest najrozsądniejsze, ale każdy ma swój rozum i wolny wybór. Jak dla mnie atmosfera jest fajna, jest dużo eventow, w które sami możemy sie angazować. i organizować je. Jednocześnie jest tez dość kameralnie w porównaniu do dużych molochów typu BPO i dodatkowo można się zdecydowanie więcej nauczyć. Uważam, ze jest to miejsce godne polecenia dla kogos, kto szuka pracy w SSC.

Anna
@M. 21.08.2017 13:34

Czy jesli na 20 dobrych znajomych 17 z nich szuka pracy i jest niezadowolonych nadal smiesz twierdzic ze warunki sa dobre a wypowiadaja sie tylko zdesperowani? Osobiscie nie jest mi zle bo mam wszystko w d.. i planuje zmiane pracy:)

Nie polecam

Odradzam. Jakoś o innych firmach nie ma tylu negatywnych opinii, a powinno to dawać do myślenia.

Lidia

@Pracuję tu od ponad roku, żeby poznać firmę i wypowiedzieć się na jej temat- tu masz rację, trzeba w niej popracować. Dobrze, że firma daje możliwość rozwoju, przynajmniej są szanse na stałe zatrudnienia. Co do zatrudnień, czy w tak dużej korporacji oferują umowę o pracę? Można liczyć na dodatkowe pakiety socjalne?

Pracownik

W verifone ssc pracuje około 180 osób. Wystarczy 1-2 wiecznie nieusatysfakcjonowane z rożnych powodów z pretensjami do wszystkich i o wszystko z zamiłowaniem do wpisów i gotowe :) ci zadowoleni nie piszą bo po co. Firme i atmosferę w 90% tworzą wszyscy pracownicy nie tylko team leaderzy itd- tym którym nie chce sie tej atmosfery tworzyć pewnie wpisują tu negatywne opinie. Z ręka na sercu moge powoedziec w swoim imieniu pracując od wielu lat ze firma stwarza wszelkie warunki zeby było fajnie - nie wszyscy chca z tego korzystać bo lubią siać ferment i narzekać . I tyle. Kazdy człowiek jest inny i ma inne oczekiwania. I dobrze.

Yu

Jestem jednym z "bardziej doświadczonych" pracowników i mogę powiedzieć, że rzeczywiście doświadczonych mało, bo SSC w Polsce od niedawna zaczęło bardzo intensywnie się rozwijać i w przeciągu pięciu lat ilość pracowników wzrosła niemalże 10-cio krotnie. Korpo jak korpo - ma swoje plusy i minusy, ludzie są różni, ale nie ma mowy o mobbingu, toksycznej atmosferze (chyba, że ktoś sam w okół siebie taką tworzy). Dla mnie jest to wspaniałe środowisko pracy i uwielbiam ludzi z którymi pracuję.

SF
@Yu 06.07.2017 15:30

Czy często i chętnie pomagasz nowym pracownikom w wykonywaniu ich obowiązków? Atmosferę pracy tworzą ludzie, więc nowy pracownik powinien móc liczyć na pomoc "bardziej doświadczonych pracowników", czy tak jest? Dodatkowa uwaga: nie każdy od razu umie znaleźć się w nowym środowisku i natłoku pracy. Życzliwość to podstawa, ale to często zapominana cecha.

Yu
@SF 06.07.2017 16:46

Zawsze pomagam nowym pracownikom i komukolwiek kto potrzebuje pomocy. Nie mogę się wypowiadać za innych, ale według mnie nikt nie ma tu złej woli. Wierz mi, nie po to zatrudnia się ludzi, żeby ich zniechęcać. Nikt nie ma w tym żadnego interesu. Pozdrawiam serdecznie.

SF
@Yu 07.07.2017 12:05

Cenna informacja dla kandydatów, ale negatywne komentarze pojawiają się, więc trudno nie mieć wątpliwości. Argument dot. zatrudniania jest ważny, ale nie oznacza, że firma jest przyjazna. Jeśli jeden pracownik odchodzi, to na jego miejsce zatrudnia się nowego - normalna sytuacja. Negatywne uwagi dotyczą managerów, team leaderów i jakiejś grupy pracowników, którzy manipulują innymi i to ich należy zdyscyplinować, jeżeli traktują firmę jak własny folwark.

korposzczur

Przed podjęciem tam pracy sprawdziłem tu opinie, ale jednak zdecydowałem się spróbować, co było błędem, ale mam nauczkę na przyszłość. Generalnie nie polecam, beznadziejne kierownictwo (i chyba przez to jest tam tak źle), duża rotacja, przez co brak doświadczonych pracowników, non stop ktoś odchodzi, a sporo ludzi jest naprawdę w porządku. Firma nie dba o pracownika i ogólnie toksyczne korpo. Jeśli nie szkoda Ci nerwów to przekonaj się na własnej skórze. Powodzenia wszystkim szukającym pracy, oby nie Verifone ;)

Nick
@korposzczur 05.07.2017 19:40

W jakim dziale jesteś? Są teraz oferty na pracuj nie wiem czy warto aplikować

SF
@korposzczur 05.07.2017 19:40

beznadziejne kierownictwo.... i wszystko jasne!

Pracuję tu od ponad roku
@korposzczur 05.07.2017 19:40

Wszedłem na to forum po raz pierwszy w życiu. No i bardzo się cieszę, bo pewnie nie wybrałbym tej pracy, gdybym poczytał te wszystkie głupoty...;) o forum dowiedziałem się od naszych new-joinerów, którzy poczytali te hejterskie bzdurki, ale jednak zdecydowali się podpisać umowę. Ja ze swojego wyboru jestem bardzo zadowolony - tak jak większość osób. Oczywiście zdarzają się osoby, zfrustrowane (zazwyczaj z natury). Ale z kolei również ich towarzystwo nie zawsze pasuje większości, więc odchodzą i dobrze... bo mąciły fajną atmosferę. Generalnie, nie wiem czy istnieje idealna korporacja... wg mnie nie. Ta też nie jest idealna. Ale wg mnie jest bardzo dobra. Jest tu masa świetnych osób, z którymi mam przyjemność pracować na codzień, chodzić na lunche i nawet spotykać się czasem prywatnie. Ja pracuję w GLu. Veri dało mi fajne szanse na rozwój i zbilansowanie życia prywatnego i zawodowego. Ja lubię ludzi z którymi tu pracuję. Lubię Verifone

Opinie Verifone

Drodzy kandydaci, oraz wszystkie osoby zainteresowane Verifone SSC w Warszawie. Bardzo cenimy sobie Wasze opinie i nieustannie staramy się poprawiać nasze warunki pracy oraz klimat w organizacji, dlatego bardzo dziękujemy za każdą konstruktywną wypowiedź. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu poprzez pocztę elektroniczną: opinie@verifone.com . Z chęcią osobiście odpowiemy na wszelkie pytania, zastrzeżenia, a także podejmiemy odpowiednie kroki w przypadku konstruktywnych uwag. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do kontaktu.

pracownik

chciałbym żeby w mojej firmie 1 team leader przypadał na 2-3 pracowników… średnio team ma u nas ok. 7-9 osób, co rzeczywiście jest mniej niż średnia w innych firmach. Dzięki temu nasi team leaderzy mają więcej czasu dla nas. Jak w każdej firmie możesz znaleźć dobrych i złych. To w dużej mierze kwestia oczekiwań i osobistych preferencji…

SF
@pracownik 29.06.2017 15:32

Co masz na myśli "kwestia oczekiwań i osobistych preferencji"? Czy sugerujesz, że jeden pracownik chce dobrego przełożonego, a drugi złego? Trudno mi w to uwierzyć, ale jak piszesz co człowiek to inna bajka, więc może masz rację. Czy przy rekrutacji pytają o takie preferencje?

pracownik
@SF 30.06.2017 14:39

Jedni wola ludzi, którzy są bardzo dynamiczni, jak wulkan energii, inni wola bardziej spokojnych i stonowanych. Niektórzy lubią ciągła i bliska współprace z Team Leaderem, inni cenią sobie przestrzeń i samodzielność. To mam na myśli, mówiąc o preferencjach. Wiadomo, ze każdy team leader jest trochę inny, ale nie spotkałem się, żeby ktoś u nas bardzo narzekał na swojego przełożonego. Dla mnie osobiście jest ok i nigdy nie miałem tutaj żadnych problemów przy współpracy z przełożonym. To co na pewno cenie to wyrozumiałość i elastyczność. Czy na rekrutacji o to pytają? Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy padło to pytanie. Jednak w trakcie rekrutacji można wyczuć z jakim typem osoby się rozmawia i stwierdzić, czy chce się z kimś takim współpracować.

GG

Teamliderem można tam zostać z konieczności a nie dzięki umiejętnościom. Co czwarta osoba tam ma dopisany tytuł TL co kompletnie nie oznacza że jest bardziej doświadczoną, kompetentną, wyważoną osobą niż inne. Skoro teamy mają po 2-3 osoby to teamliderów jest kilkunastu.

Verifone

Najlepiej aplikujcie na obecnie otwarte stanowiska oraz na rozmowy rekrutacyjne, by zdobyć własne zdanie o firmie, a nie bazować na krzywdzących, subiektywnych opiniach. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania, ale najlepiej jest po prostu przyjść do firmy i np. bezpośrednio porozmawiać z którymkolwiek z pracowników. Wielu jest bardzo zadowolonych z atmosfery i pracy. Jest u nas szansa na rozwój, zdobycie doświadczenia i poznanie ciekawych ludzi.

nowa oferta pracy

Jest oferta do AP z językiem norweskim na pracuj.pl? polecacie ? Dobre zarobki ? Tak widzę, że nieciekawe są opinie i nie wiem czy sie zglosic ?

Verifone

Wszystko zależy na jaką spółkę do obslugi trafisz...

SF
@Verifone 20.06.2017 09:15

Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Jeżeli Team Leader nie jest wiarygodny i pomocny, to kiepski z niego manager.

Verifone
@SF 21.06.2017 09:13

Przyznaję rację a łatwo tam na kiepskich trafić. Ogólnie nie polecam.

Zostaw opinię o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

WATCH NOW! | Garden & Patio | Hulk Hogan